tirsdag 10. september 2019

Bella er en av gjengen


Fine Bella som har blitt fire måneder og er go'jenta sjøl. Har begynt å strekke strikke bitte litt, så egentlig er det litt dumt med dette avbrekket med hundebakteriene som er litt uvisse om dagen. Hun kunne trengt full aktivitet i sosiale strøk. Jeg hadde jo planer om både middelalderparken og ekebergparken i Oslo, men det drøyer jeg til nærmere vinteren. 


Jeg tror fremdeles hele situasjonen er litt storm i ett vannglass. For hadde det vært veldig smittsomt så hadde mange flere vært angrepet. Det er jo hundehold med flere hunder hvor bare en har blitt angrepet. Da er det ikke logisk at dette er veldig smittsomt. Da er det en latent årsak som har en liten medvirkning om hunden blir syk eller ei. Det er drastisk for de som har fått utbrudd, men jeg tror ikke det er så fryktelig farlig for hvermansen.


Saken oppdateres jevnlig hele døgnet omtrent på sidene til Norsk Kennel Klub. For oppdaterte detaljer kan du følge med HER. Her sammenfatter de alle opplysninger fra forskjellige instanser, så du slipper tråle nettet rundt etter seriøs og useriøse antagelser.


Men når man bor sånn til som her, så har en nok av muligheter egentlig. Bare at de innbefatter lite kontakt med andre folk og hunder. Det er ikke til å komme fra at hunder trenger omgang med andre hunder. Særlig i oppveksten.  


Jeg er glad de har hverandre her så Bella får noen å sosialiseres med, hun trenger å lære hundespråk og tilpasse seg i en flokk. Er de bare aliene så durer de på så en knapt skjønner hva de tenker på. Før de da plutselig møter andre hunder en gang i livet ute på plukke opp signalene denne andre hunden sender ut. Da kan det fort gå ganske galt.


Det er sjelden det er noe korreksjoner fra Hailey og Ronja, men de to andre vil ha klare linjer og stakkars deg om du glemmer deg et øyeblikk. Da får hun straks beskjed om å holde seg der hun hører hjemme. Det er like greit i og med at det er så lite fra de to andre. Hailey godtar fortsatt at hun setter seg oppå henne med full tyngde og blir der.



2 kommentarer:

  1. Åh...så nydelig hund!
    Vi er litt bekymra her også for Dino.. Men han er ute og trener på harejakt som vanlig. Håper de snart finner ut hva denne sykdommen kommer av.

    SvarSlett
  2. Nu börjar Bella se ut som en Leonberger, stor och vacker. Och ännu mycket större ska hon bli :) Det är nog klokt att hålla sig borta från smitta även om den kanske inte är så smittsam som det sägs.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...