søndag 15. september 2019

Hjorten kommer


Hun hadde to unger tidlig i sommer, men det virker ikke som de har klart seg. Jeg har i alle fall ikke sett noe til dem på veldig lenge. De pleide å leike i skaukanten når hun var ute i åker'n for å spise havre. 


Det er ikke så ofte hun er der veldig tidlig heller, så det er lyst nok til å ta bilde av henne. Både hun og elgen liker seg best i skumrina virker det som. 


Hun er ganske vaktsom, så jeg skal ikke smelle for hardt i døra da jeg går ut. Er det rette værdraget da så hun kjenner lukta av meg så stikker hun til skogs.


 Øverst på jordet var det så dårlig åker så den ble ikke tresket engang, så kanskje jeg får flere unike muligheter på å ta bilde av henne framover. Det hadde vært gøy da. Kanskje hun kommer dragende på selveste kronhjorten når vinteren nærmer seg.


Virket som hun hadde mye pelsstell som var ugjort, for maken til pussing av pelsen har jeg ikke sett på jordet tidligere. Der er de stort sett opptatt med å spise, ikke stelle pels.


Men det kan jo hende hun har endel flott på seg, det er ikke så lenge siden jeg tok en på Lurven.


Pappa dreiv i uthuset, så her ble hun var på bankingen hans. Han er jo aldri stille når han holder på der.


Så gikk hun og spiste en god stund, jeg syntes det begynte å bli kaldt for jeg hadde ikke tatt på meg jakke, så jeg så meg godt fornøyd med kveldens bilder og kunne se på henne fra stuevinduet isteden.


Hun spiste seg tvers over jordet og gikk inn i skauen på andre siden, langt om lenge. Hun hadde virkelig god tid denne gangen.

1 kommentar:

  1. Fint besök och roligt att du kunde fota så mycket utan att hon blev rädd.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...