søndag 22. september 2019

Min siste ferieuke


Fredag etter jobb dukket det jammen en annen reparatør opp fra Viasat og jeg fikk igjen tvsignalene. Var innom og handlet litt og var rett og slett helt klar for min siste ferieuke! Vasket huset og var en liten tur nede på jordet med hundene for at de skulle få ut litt energi før Merethe og Marius skulle komme. En uke med fri og ikke noe husarbeide!


Lørdag var vel formen som denne soppen så da ble det en riktig rolig dag. Jeg tok med fotoapparatet og hunder opp i havna for litt aktivisering. Det ble mange soppbilder og hundene fikk løpt fra seg. Da kunne jeg gå inn og finne sofaen igjen og lage deigen til kveldens pizza. Jeg hadde bange anelser for fjellturen med Hilde på søndagen, men yr var vel en større trussel med spådom om regn. Det skulle bli litt vind, men ikke overkommelig, uten regn! Lørdag kveld ble det avtalt at det ble oppmøte klokka 10 på Kiwi. 


Søndag morgen våknet jeg og hørte vinden rundt husvegga, men ingen melding om at Hilde hadde fått kalde føtter, så jeg planla for tur. Planen var to fjelltopper som lå en anelse langt ifra hverandre til å lage en runde ut av det. Men om vi gikk opp på den ene og gikk tilbake til bilen, tok bilen til neste parkering og gikk på neste topp. Jeg hadde med meg nok snytepapir og repsils så jeg kunne vært borte en uke omtrent. Det ble et utrolig vindvær på toppene, så det var bare å sette sjøbein og til tider holde foran nesa for i det hele tatt ha litt luft å trekke inn. Etter en dag med våte bein, skikkelig vind og kanskje en dårlig vurdering... men søndag kveld så var formen merkbart mye bedre. Så trua på at forkjølelsen er på rettrett er stor! Sofaen gjør ingen friske! 


Merethe strikket ferdig et sokkepar i helga og jammen ble de igjen her gitt. Så nå har jeg gode sokker til vinteren setter inn for fult!


Mandag og jeg skulle plukke opp Patran på skolen. Jeg fant ut at Bella trenger litt sosialisering, hun kan ikke bare forholde seg til skauen og gårdsplassen. Siden de har konkludert med at det er lite sannsynlig at denne sykdommen ikke er særlig smittsom i og med at det er bare en hunde i en flokk som har blitt syk. Ja så tok vi oss en runde med vindusshopping før vi satte kursen mot skolen.


På tirsdag fikk jeg skikkelig nedtur, så nå er det vel bare å sette seg ned å forfatte en klage til offentlig instans. Ja som om jeg har trua på at det skal gå min vei. Det er liksom ingenting som går min vei noen gang, liksom sånn aldri så går det min vei. Lurer litt på hva en egentlig skal leve etter til tider. Tenk om en kunne holdt seg i kjelleren bare og ikke behøve å under golvet til kjelleren i kjelleren for å si det sånn. 


Berberis er upopulær i korndyrkningsdistriktene fordi den er en nødvendig mellomvært for svartrusten. Busk som blir opptil 3 meter høy og 2 meter vid som produserer store klynger av røde eggformede bær (Syrlige eller sitronaktige). Veldig god som hekk. Den er tett, tornete og nærmest ugjennomtrengelig både for mennesker og dyr. Bærene kan spises rå og kokt. Litt syrlig smak som egner seg best til litt småspising innimellom. Kan brukes som lokkemat til fugler bort fra andre bærbusker og trær som verdsettes høyere - fugler elsker berberis. 


Jeg hentet Patran på skolen i og med at jeg har ferie. Tyrifjord videregående skole har både plummer og epler i hagen. Jeg var litt frekk og stoppet i avkjørselen for å plukke med meg en håndfull plummer. Modne og fine og egentlig veldig gode.


Onsdag morgen startet litt bedre, på vei tilbake etter å ha kjørt Patran så stoppet jeg ved Busund for å ta noen bilder av svanene i soloppgang og morgendis. Litt i kaldeste laget for tur med hundene på morgenen, så det ble litt sofakos før dagen startet for fult.


Det endte med en runde rundt hengebrua. Må passe på mens den er der, har vel en misstanke om at den blir borte. Nå har ikke jeg fulgt så gresselig med, men tror konklusjonen til kommunen var at de ikke ville overta ansvaret og oppsitterne måtte danne vel.


Jeg hadde med kamera for jeg hadde tatt det med inn for å tømme det etter morgenfotograferingen, Skulle egentlig lagt det i bilen igjen, men det ble med på turen. Sola skein så det kunne jo hende at det dukket opp noe å ta bilder av.


Tenkte kanskje at sauene var på jordet nærmest veien, men de gikk langt opp på jordet, så sauebilder ble det ikke.


Det er ikke mange andre som er ute å går midt på dagen.


Torsdag hadde Patran veldig kort dag på skolen, så jeg tok en liten tur til Kongensutsikt med Bella før jeg skulle hente henne igjen. Det er første gangen jeg ikke har møtt en sjel på hele turen eller at det var noen der. Hadde flyet vært bitte litt nærmere så kunne en sett om de vinket i vinduet.


Jeg var litt tidlig ute når jeg skulle plukke henne opp igjen, så det ble noen bilder av hestene som går der. Rundt hele skolen vokser det både epler og plommer, så det havnet noen plommer i i bilen mens jeg ventet på at hun skulle kommer. Lovlig svinn, er det ikke det det kan kalles?


Innen jeg kom hjem var det blitt skikkelig skyet, så da ble det litt tid på sofaen og jammen så sovnet ikke både jeg og Ronja en times tid. Ja man skal kose seg når en har ferie.


Fredag ble det skikkelig feriedag. Med over tjue varmegrader så tilbragte jeg dagen på verandaen i solsenga. Jeg forble der og gjorde vel ikke noe fornuftig resten av dagen heller. Ikke ble det noe annet enn kos resten av kvelden. Skikkelig feriekos og ennå er det bare fredag.


Lørdag og jeg var i elendig form. Jeg sto opp og gikk en tur om hengebrua med Tessy og Mounty. Siden det var knallsol så la jeg meg på solsenga på verandaen og sovnet. Våknet etter en times tid og det verket i hele kroppen, inni skjelettet liksom. Tok en Ibux og la meg i senga inne og jammen så sovnet jeg som en stein og det ble en time til. På kvelden verket det som besatt fortsatt og jeg var våken hver time natt til søndag.


Søndag ble det en ibux med jevne mellomrom, for det verket fortsatt. Men med knallsol og siste feriedag så ble det tur til Partisaner steinen.


Så var jeg effektiv og vasket huset før jeg sosialiserte Bella en runde i Hønefoss. Hjem til middag og nå er det ingen ting som skjer resten av kvelden.  Ferien er over og nestegang det er noen dager med fri så er det jul! Ha en strålende uke!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...