mandag 14. januar 2019

Glad mandag


«Jag skulle vakna mitt i natten
Och gå upp och ta en lång promenad (...)
Jag skulle inte ha så bråttom
Med att träffa nån ny
Jag har rätt mycket med mig själv
Precis som du
Jag skulle andas i det tomrum som blev över
Om du lämnade mig nu»

* *

Oliver er med på skitur sammen med hundene. Ikke alle som har med en så ivrig turgåer bare muligheten byr seg. Jeg hadde ikke med meg alle hundene på tur på lørdag, så da måtte de få en skitur når jeg kom hjem. Oliver liker seg godt ute, så selv om det er noen kuldegrader traver han ivrig med på tur.


Så var det mandag igjen og en har vel mye å glede seg over etter en helg som har bestått av turer både i nærområdet og i litt fjernere strøk. Den turen kommer det bilder av en annen dag, i dag er det mandagens gleder som skal komme fram.


En stor glede er at det er blitt lyst når en kjører hjem fra jobb om dagen. At det faktisk går ann å gjøre noe ute etter jobb uten å ha med seg lommelykt eller famle rundt i blinde omtrent. At Patran kommer hjem igjen setter jeg også stor pris på.


Jeg er glad for at vi har årstider, glad for vinter med mye snø og ikke minst noen kuldegrader. Jeg setter ikke fult så mye pris på tosifrede kalde grader, men noen vil  jeg ha. Det er godt når en kommer ut og har kledd seg bra, kjenne frosten bite litt i nesetippen. Det er da den store gleden kommer ved hjemkomsten. Når en går inn og kler av seg for å stå ved vedovnen og kjenne varmen bre seg i kroppen. Når fornøyde hunder legger seg og sukker etter at de har fått både tur og mat. Da en kan sette seg i sofaen med god samvittighet etterpå for rett og slett ikke gjøre noen ting, eller masse ting.


Glede over å bli møtt av pelsgjengen som ikke fikk være med på tur denne gangen, De som tålmodig har ventet på at jeg skal komme inn igjen med ny ved til ovnen, eller rett og slett bare for å få litt oppmerksomhet. De er ikke så kravstore disse pelskledde sakene...


Alle tre gjør en god innsats for å holde det musefritt her. I dag tidlig hadde jeg nesten ikke fått sluppet dem ut før de viste meg mus når jeg skulle dra på jobb. Spørs om den musa hadde skikkelig uflaks med morgenturen sin.

4 kommentarer:

  1. Herlige katter du har. Flott med turterreng rett i nærheten.

    SvarSlett
    Svar
    1. Har aldri vært borti en katt som Oliver noen gang. Han er med på alt helt uoppfordret. Samt at han er knallgod musefanger. Det er så godt å bo på landet og ikke ha naboer helt inn på huset. Samtidig som jeg har 20 minutter med bil til byen.

      Slett
  2. Sjovt at Oliver går tur. Det havde jeg også engang en kat der gjorde. Jeg arbejdede ret tæt på mit hjem, og en dag, da jeg gik ind på arbejde, opdagede jeg at katten var gået med hele vejen. Så måtte jeg følge ham hjem og komme lidt for sent på arbejde :-)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...