søndag 13. januar 2019

Liste #2


Alle rutiner i livet mitt, både privat og i yrkeslivet. Ukas oppgave var å sette en sirkel rundt de rutinene som gir meg glede eller tilfredsstillelse. Så skulle en krysse over de rutinene en ikke synes noe om. Hva er det jeg liker så godt med de jeg hadde satt ring rundt?


Ja du skal få slippe å se min liste over alle små detaljer, men jeg kan komme med en liten konklusjon. SÅ kan du sette opp din egen liste og jobbe deg gjennom uka.

Mandag: 0545 ringer vekkeklokka. Jeg slipper ut katter og hundene og går på badet for å ta en liten kattevask og kle på meg. Da står hundene som regel på verandadøra og skal inn igjen i varmen. Hvor mange av kattene som vil inn igjen  varierer litt. Jeg går ned og slipper ut de hundene som er der, skifter vann i hundeskåler, fyller opp mat til dem. Tenner i ovnen om det er kaldt. Slipper ned Ronja for hun må spise for seg selv, hun er så treg. Slipper inn hundene oppe og går for å lage meg frokost. Når klokka nærmer seg halv sju setter jeg hundene i hundegården og reiser på jobb. Klokka sju er jeg klar på jobben med mail, regnskap og bank i hovedtrekk. Setter ut lunsj til de andre som jobber der som ikke har med seg niste. Drar for å plukke opp Patran på skolen, vi pleier å være innom butikken for å handle middager til resten av uka. Drar hjem for å slippe inn hunder, lage middag, spise middag. Så er det på tide med dagens luftetur for hundene. Hvor lang denne blir, eller hvor den går varierer litt på været, men tur må det bli. Setter meg ned med helgas bilder og skriver noen ord i bloggen, gløtter litt på tv eller en film sammen med Patran. Det blir ofte en dupp i badekaret med en mer eller mindre god bok, før det er sengetid rundt elleve halv tolv. 

Tirsdag: Denne dagen er ganske lik, men nå jobber jeg til klokka er tre og plukker opp Patran i byen. Ingen tur på butikken, men hjem for å lage middag og de samme rutinene som mandag. Om det er behov for litt reint tøy blir det satt på en vaskemaskin.

Onsdag: Rutinene gjentar seg som på tirsdag.

Torsdag: Etter jobb på torsdager skal jeg ikke hente Patran, da drar hun til pappa'n sin og skal være der til mandag morgen. Da er det litt endring i rutinene mine. Da blir det tur med hundene før jeg begynner på middagen. Fotoapparatet er med til tider, det spørs hvor lyst det er ute. Etter middag er det en tur i badekaret med ei bok og gjerne litt selvpleie med ansiktsmaske, badesalt i vannet ... Litt tv titting og redigering av bilder og litt blogginnlegg før det er på tide å legge seg.

Fredag: Er ganske lik torsdager. Men det blir gjerne litt seinere i seng da en ikke trenger å opp så tidlig som ellers i uka. 

Lørdag: Sove til en våkner av seg selv. Frokost før det er langtur med hundene. Da er alltid kamera med. Det nye av året er at jeg har med garmin klokka på alle hundeturene mine. Jeg skal nemlig dokumentere hvor mye og hvor langt jeg går i uka/måneden/hele 2019. Tipper jeg ikke kommer til å bruke den GPS klokka særlig mye i 2020 kanskje... Men jeg er ikke lei ennå. 

Søndag: Stort sett som lørdag, men om det er noe husarbeid som bør gjøres som klesvask, gulvvask, eller annet forefallende, så brukes stort sett søndagene til det. 


Det jeg fant ut på den mer detaljerte listen jeg skreiv for meg selv denne uka, var at det jeg likte gjorde jeg stort sett mye av. Sånn som fotografering, turer med hundene og litt blogging. Lese andres blogger for inspirasjon og få noen ideer til ting jeg kan prøve ut med kamera. Ting jeg ikke likte særlig gjør jeg ikke mer enn jeg absolutt må av. Stort sett så var ting jeg likte dårlig ting jeg forbinder med tiden jeg er på jobb. Jeg liker å bestemme ting selv og gjøre som jeg vil. Jeg har vanske for å finne meg i ting som jeg ikke skjønner vitsen med. Gjøre ting for å gjøre ting har ingen hensikt. Man må gjøre ting fordi det trengs, eller har en eller annen årsak for at det må gjøres. Så denne uka her ble heller ikke noen wow, eller aha opplevelse... men en får bla om i boka og finne neste ukes gjøremål. De får du neste søndag... Lykke til med denne ukas oppgave.


Men så kom jeg over denne bloggen som jeg nevnte på fredag, med dette sitatet: "Det var et mål at navigere i kaos. Jeg anerkender at livet kan have et kaotisk præg. Jeg vil bare langt hellere skabe orden, end navigere i kaos, og jeg savnede at have mine rutiner i fred." Ja da måtte jeg tenke på denne rutineoppgaven på en litt annen måte. Ikke bare på hvilke rutiner jeg liker og ikke liker, men også om jeg liker rutiner. Jeg fant veldig raskt ut at JA jeg må ha rutiner, jeg er så "firkantet" om man skal kalle det det. Rutiner skaper forutsigbarhet og en vet hva som venter og hva som er forventet utfra hvilken situasjon en er i. 

Vil du være med på årets utfordring?
Hver søndag klokka 12 kommer en ny liste, vil du være med på denne utfordringen og skape deg et lykkeligere liv?  Forhåpentligvis blir listene like godt gjennomtenkt alle som en. Nytt år, så 2019 har jeg skikkelig trua på! Vil du være med så skriv en kommentar i kommentarfeltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...