søndag 27. januar 2019

Liste #4


Hva må jeg gjøre for å få "tømt hodet"? Denne uken skulle jeg sette av minst en time til å gjøre en eller flere av de tingene som resulterer i en "renset hjerne"


Jeg har hatt noen jobber tidligere som ikke var så lure å "ta med seg hjem" så jeg er flink til å legge vekk ting som jeg ikke trenger å tenke på. Den første sjefen jeg hadde var flink til å lære bort endel teknikker. Spesielt en setning husker jeg veldig godt. Hvem sitt problem er det? Kan du få gjort noe med det, om du finner ut at det der ditt problem? Noe må faktisk bare konstateres og vi må lære oss til å leve med det.


Jeg har en tendens til å ta ut psykisk frustrasjon fysisk. Det er jo ikke noe som en litt lang, litt hard fjelltur for å få ut frustrasjoner. Har vel kanskje en liten tendens til å snakke med meg selv også, man tenker gjerne klarere om man sier ting høyt, eller man skriver ned ting.


Man tømmer hodet for gamle ting med å planlegge nye ting. Neste vår skal jeg ha ferdig sådde potter på kjøkkenbenken som jeg skal plante ut på sommeren og høste spiselige ting fra på høsten.


La fingrene gli gjennom myk pels og stikke nesa ned i lang pels, det er til og med vitenskapelig bevist at fungerer bra helsemessig, Hjerterytmen senkes og en lar bare tankene flyte.


Man tømmer hodet når en legger ned en innsats for å få til bra prestasjoner. Når hundene mine gjør det bra i det jeg tar dem med på så betyr ikke noe annet noe akkurat da, eller lenge etterpå.


Hilse på både kjente og ukjente dyr.


Se på andres hunder jobbe og beundre hva de får til når en vet hvor mange timers jobb det er lagt ned i forkant for å få til ting.


Se gjennom bilder som jeg har tatt som jeg er litt over gjennomsnittet fornøyd med.


På tur i ukjent terreng. Da må en konsentrere seg om å vite hvor man er så en kan finne tilbake til bilen.


Hjelpe til med andres hverdagslige gjøremål når de trenger hjelp med dyra.


Få glimt av skogens ville dyr når en ser ut på morgenen eller ettermiddagen.


Disse tre tingene her er vel noe av det som betyr mest for meg for å få tømt hodet om det skulle bli litt fult. Fotoapparat, GPS og treningsklokke. Da kan en se på kartet hvor en har gått på tur, hvor langt det var og høydemeter. Fotoapparatet er med meg nesten uansett hva jeg skal, og skal jeg på tur så må jeg ha det med. På en fjelltur så ligger jeg på en 2-300 bilder.


Tur i ukjent terreng har jeg blitt flinkere til, da er det nye innrykk hele tiden og en får ideer til neste tur som en kan ta.


Sette seg ned i naturen og bare nyte stillheten.


Når jeg er kreativ og prøver å få til noe som kan overraske eller glede andre som er i nærheten.


Hilse på andres dyr gir mye glede, har en fult hode av andre saker så kan en ikke glede seg over øyeblikket. Det siste året har jeg vært mye frustrert så det har blitt mye fysisk aktivitet og nå ser jeg resultatet. Nytt år og nesten et helt nytt liv som en kan ta tak i utover våren.

Vil du være med på årets utfordring?
Hver søndag klokka 12 kommer en ny liste, vil du være med på denne utfordringen og skape deg et lykkeligere liv?  Forhåpentligvis blir listene like godt gjennomtenkt alle som en. Nytt år, så 2019 har jeg skikkelig trua på! Vil du være med så skriv en kommentar i kommentarfeltet.

2 kommentarer:

  1. Så flink du er.
    Det er ingen tvil om at bloggingen fører noe godt med seg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk ;) Ja det er jo helt frivillig for andre om de vil følge med på vår "rørete" bloggverden. Vi har jo lesere både jeg og du så noe bra utretter vi jo ;)

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...