tirsdag 15. januar 2019

Positiv innstilling... nå ja...


Nei en får jaggu holde på som før! Jeg har i iallefall gått på en skikkelig smell. Så potte tett av snørr og dårlig form har jeg ikke vært på det jeg kan huske. Jeg som er sjuk bare tredje hvert skuddår. Nå er hodet fult av bomull og øra klør, når jeg hoster så kjennes det ut som nåler som stikker i lungene og jeg nyser til den store gullmedalje. Det er skikkelig varmt og jeg fryser. Hunder får seile sin egen sjø noen dager, og dubb på sofaen blir det når jeg kommer hjem fra jobb. Det er jo årsoppgjør må en vite og revisor har to frister for ting som må være klappet og klart denne uka. Jeg har tatt noen kortere dager, det vil si i går ble det lenger dag enn jeg skulle, og i dag litt kortere enn jeg skulle. Men det går seg til. 


Jeg får vel ikke mer medynk av Patran enn jeg fortjener, jeg får i retur alt og kanskje en bitte liten smule til av det jeg har sagt til henne og de andre ungene når de har småsnufset litt og egentlig vært litt småsyke. 


Neimen er det du har drivi med nå da?
Har du gått ute uten nok klær?
Har du vært våt i håret?
Må lære det å kle på deg veit du så slipper du sånt.
Gå å snyt deg, få ut snørra så blir du bedre.
Bare å stå opp, du blir bedre utover dagen, når det går seg til.
Du er ikke så sjuk da...
Du får ta deg en tur ut så kvikner du litt til.
Være hjemme fra skolen, er ikke så sjuk vel?


Det verste er at jeg ikke har snøring på hvordan jeg har blitt så sjuk, jeg var aleine i helga bortsett fra tur med hunder på lørdag. Ergo ingen som kan ha smittet meg når jeg våknet lettere tett mandag morgen. Godt jeg ikke har sår hals, for appetitten er veldig god. Så nå har jeg testet ut litt, man blir bedre av å komme i gang med litt, en tur ut i frisk luft hjelper, men man blir veldig sliten og trøtt etterpå. Det hjelper å snyte seg, man blir bare bitte litt sår under nesa. (Må bruke mjukere papir veit du så slipper du sånt!) Nei ligge i senga er ikke noe alternativ, tror ikke man blir frisk av å kjede ræva av seg. 


I går ble kur fastsatt. Curamed som består av råmelk og en dæsj vitaminer, maks 10 i døgnet. Godt blandet med Repsils med honning og sitron. Honning på brødskive og dobling av hvitløksdosa i maten. Ut på en liten tusletur i havna med de små håpefulle, bære litt ved så en får laget skikkelig badstue til en er ferdig i badekaret. Dubbe på sofaen og lese litt før en er klar for å legge seg til kvelds. Nei jeg har ikke tenkt å smitte de jeg jobber sammen med, de kan bare la vær å komme inn på kontoret mitt, de kan sende en mail.


Hva jeg skal nå? Jo nå skal jeg komme meg ned fra "rise and shine" hylla og ned på "fornøyd" hylla så jeg blir frisk igjen, i morgen er mye gjort. Jeg har jo planer både torsdag og i helga, så jeg har jo ikke tid til dette slaraffengreiene her. 





2 kommentarer:

  1. Jag ska inte komma med några förmaningar om att du ska ta det lugnt men ett "krya på dig" vill jag ändå ge dig.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...