torsdag 31. januar 2019

Siste januar dag


Ja hva kan man si om januar da... Jeg har fått tatt mange bilder, jeg har gått mange turer, jeg har fått gjort mye av det jeg har tenkt og humøret er bedre. Men overskuddet er ikke så stort, det er ikke så mye som skjer i dagliglivet annet enn det en må. Leser noen blogger om andre som også er slitne, men jammen har de et mye mer aktivt liv enn det jeg har. Skulle jeg vært med på den runddansen så hadde jeg nok følt meg som en vaskeklut jeg også. Men det tenker vel kanskje de om meg også, hadde jeg hatt fire hunder og tre katter og bodd på landet så ... Vi har vel vær og en av oss det livet vi har valgt, eller hva det har blitt til om vi ikke går inn for å endre det.


Jeg klarte målet mitt med å gå 10 mil i januar, jeg klarte det faktisk med glans også. Januar er fullført med 133%. Jeg ligger godt ann på årsmålet mitt også som er justert opp til 150 mil i Litt kjapp hoderegning så bør jeg ligge på mellom 8 og 9%  fullført pr måned for å ligge brukbart ann. Når januar er over viser statistikken 8% så det må jeg si er innafor med en forkjølelse og en gradestokk som likte seg langt nede på kvikksølvmålingen.


Hva som er månedens høydare er jeg ikke så sikker på, men tror jeg velger meg dagen i Vigelandsparken med påfølgende pizza aften på Peppes etterpå sammen med alle ungene og svigerungene. På lørdag skal vi gjenta det, ja ikke i Oslo da, men alle kommer hit på hjemmelaget pizza. Det blir kos. I morgen er det februar også, da starter en forholdsvis aktiv sosial måned med to to teatermonologer og en tenorsang. Det gleder jeg meg veldig til. Ikke minst gleder jeg meg til at Patran skal være her nesten hele februar, både ukedager og helger. 


Når februar starter så er det slutten på vinteren og en kan se fram til at sola kommer tilbake for å titte inn gjennom kjøkkenvinduet. Når det blir litt varmere i været så er det store muligheter for at det blir maling av kjøkkenvegger. Men det luktet endel da jeg malte soverommet, så tror det er best å vente til det blir såpass mildt at vinduet kan stå åpent. Siden jeg ikke har dør inn til kjøkkenet, så har jeg ingen planer om å gjøre det når det er litt nustrint ute.


Disse fuglene her holdt til i Vigelandsparken. Det var noen som matet dem, men de skjønte ikke å bryte opp i små biter så flere kunne få mat. De glupske måkene stakk jo av med nesten alt brødet.


På søndag er det spådd det kanllværet, så da hadde det vært litt ålreit å kunne tatt en skitur i solskinnet, eller en annen tur på beina med fotoapparatet. Noen solbilder må en da få knotet til iløpet av dagen. Vi trenger vel alle noen D-vitaminer.


Litt sånn småplanlegging av sommerferien har startet, Patran er i tenkeboksen på hva hun kan tenke seg å gjøre. Så får vi se på konklusjonen for hva vi foretar oss. Hadde vært greit å gjort noe vi ikke har gjort tidligere, sett noen nye steder og opplevd noen nye ting. Bruke fantasien litt liksom.


Da gjenstår det vel bare å si, velkommen februar, nye dager med nye utfordinger, nye gleder og kanskje en overraskelse eller to... 


3 kommentarer:

  1. Du er flink som går så mye. Jeg har bare enkelte dager når jeg måker snø at jeg går så mye som jeg burde.

    SvarSlett
    Svar
    1. Blir vel litt sånn når en har hunder som må på tur og store unger som ikke trenger tilsyn. Noe må man holde på med ;) Jeg liker godt å være ute når jeg tar bilder også, så da faller det seg naturlig.

      Slett
  2. Man ska nog inte jämföra sitt liv med andras. Som du skriver, vi har alla det liv vi har skapat oss eller har möjlighet att ha. Kan man vara nöjd och kanske t o m lycklig med det man har så mår man bäst :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...