søndag 6. januar 2019

EFIT, årets første

Sidan som alltså går ut på att man dokumenterar sin dag med ett foto i timmen. Den har funnits på nätet sedan mars 2004. Nytt år....och ny EFIT-dag! HER finner du andre som er med...


En litt sein start på dagen, en trenger jo ikke stå opp med en gang en våkner. Men med en gang Hailey merker at jeg er våken da er det bare å stå opp egentlig. Hun er mer gira på mat enn på kos akkurat da. Så da er det bare å slippe ut hunder og gå på badet for å kle seg til dagens gjøremål.


Når hunder har fått sitt, kattepusene har fått sitt, da kan jeg lage meg litt frokost. Hadde egentlig tenkt meg en tur ut med fotoapparatet i dag, men det var overskyet med bare noen glimt av sol innimellom.


Etter en runde på nettaviser og en liten titt for å se om noen blogger er oppdaterte, så er det på tide å kle på seg for å lufte hunder. Tessy fikk være hjemme i dag, da hun haltet litt på det ene bakbeinet når vi nærmet oss hjemme på gårsdagens tur. Om det bare var en isklump mellom poten eller om det var noe annet var ikke så godt å si, for det ble bra på kvelden. Men da kunne hun jo få hvile i dag, 


Det ble den vanlige runden om hengebrua, så timen gikk.


Vel hjemme bar jeg inn litt ved så jeg skulle slippe å ut noe mer i dag. Det er god varme med vedovn, men en må jo sørge for å ha nok inne så det holder seg varmt resten av kvelden. Det blir fort 5-6 fanger, slik at det blir igjen noen vedtrær til i morgen tidlig. Når det er kaldt så pleier jeg å fyre opp i ovnen før jeg drar på jobb, slik at hundene har en liten lunk til jeg kommer hjem. To av dem er i hundegården der er det varme i huset. Mamma lufter de to som er inne midt på dagen, slipper inn katter om de har gått ut når jeg dro på jobben. Rart med dem når det er litt kaldt, da er de for små til å være ute helt til jeg kommer hjem. Det er ikke hver morgen de vil ut, som regel kommer de inn når hundene har vært på luftingen sin på morgenen.


Etter turen laget jeg meg litt mat og ble sittende å se på Tour de ski. Jeg har ikke sett noen av de tidligere rennene, men siste rennet opp slalåmbakken synes jeg er litt gøy å se på. Først ut var jentene.


I pausa benyttet jeg til å samle sammen julepynten, det var jo tross alt 13. dag jul i dag. Da kan nissene flytte ned i kjelleren igjen til det blir desember.


Så var det klar for gutta sin tour, og jammen var det ikke en normann som vant den også. Det var litt gøy da. Jeg er ikke så sportsinteressert, men har alltid tittet på når det har vært noen andre her som har satt det på for å se. Men nå som det bare er jeg som ser tv i helgene så ble det til at jeg satte på når jeg fikk med meg at det var finalen i dag.


På ettermiddagen får både hunder og katter mat. Lurven får representere middagsserveringen her i huset i dag. Kattene får tørrfor på morgenen, full skål, men våtfor får dem 3-4 hver kveld eller så. Litt kos. Det virker som det er gelen som er mest gromt for dem, for det hender det ligger igjen kjøttbiter som er reinslikket.


Til våren har jeg store planer for hagen, Jeg har lyst til å kjøpe pallekarmer og så både grønnsaker og urter, kanskje noe annet spiselig også. Da er det greit å ha litt sådd inne, slik at en har planter å sette ut og ikke så ute i juni liksom. Til våren skal jeg ha plantene i solveggen her og ikke ved uthuset som jeg hadde i sommer. Ikke sikkert det blir like varmt i sommer, men det er enklere å ha det nærmere når det skal vannes. 


Ønsker dere alle en flott kveld, her skjer det ikke mer i kveld...

15 kommentarer:

 1. Hei,
  Først må jeg takke for koselig kommentar på bloggen min. Hyggelig at du stikker innom.
  Et bilde i timen høres veldig gøy ut, kanskje jeg slenger meg med en gang.
  Dagen din ser omtrent ut som min :)
  Ønsker deg en ny fin uke.

  Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er lett å glemme både datoen og å ta et bilde hver time. Det holder en aktiv gjennom dagen. Gøy om du blir med en gang. Jeg synes det er enklest å bruke Snapchat da en kan sette inn klokkeslett med en gang og ta screenshot.

   Slett
 2. Hej tack för titten. Trevlig att se din dag, du har hunnit med mycket med hundarna, katterna, jobb och kasta bort julen
  Ha en fortsatt skön kväll

  SvarSlett
  Svar
  1. Dagene består stort sett av jobb og hunder. 😀

   Slett
 3. Et bilde i timen. Det var ikke dumt. Da får man jo sett litt hva man bedriver dagen med også. Koselig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Greit å bruke når en vil ha litt variasjon i vanlig blogging. Bare å henge deg med.

   Slett
 4. Jeg har sett flere svenske blogger som har hatt dette som tema, men få norske har slengt seg på dette. Artig idė!

  SvarSlett
 5. Du får henge deg med neste gang der er 23. januar

  SvarSlett
 6. Kul meden sån här uppgift. Jag är ju med på en där man ska ta ett foto varje dag, men det blev för mycket så i årär jag bara med på 180 bilder av 365. Det räcker bra tyvker jag!
  Men efter allt jobb efter golvomläggningen över jul så ligger jag efter, har inte ens hunnit med några stycken ännu. Men det jag kommer nog igång inom kort.....
  KRAM/Susie

  SvarSlett
 7. Attans, missade skidåkningen. Åååh mysigt med snö! :)

  SvarSlett
 8. Det är mycket att stå i när man har djur, vardag som helg. Känner igen det där med att slicka upp gelén och lämna köttbitarna, det gör mina föräldrars katt också.

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!