mandag 27. juni 2016

Trolltjern


Planene om fjellvandring ble skrinlagt i dag da vi sjekket værmeldingen. Det var spådd ganske mye regn i dag på Bukollen, så det får bli en annen dag. Isteden ble det en runde med Merethe for å fotografere litt, bade noen hunder og ikke minst plassere ut noen nye cacher. Er ikke helt enig med meg selv om jeg skal publisere alle samtidig eller drøye de litt utover sommeren. Vi får se...


Hele trolltjern er dekket av vannliljer på denne tiden av året og er et vakkert skue.


Absolutt verdt et besøk om du cacher eller ei. Fotoforholdene er på topp, men det er forholdsvis vått rundt det om du skal nære nok til å ta makrobilder.


Men vi fikk nå plassert en boks på land, egentlig hadde det vært stilig å hatt en flytende som så ut som en øy.


Kunne fått noen skikkelig fine "huldrebilder" om en tok et bad der. Men tror det kan være en litt småguffen opplevelse med alle de vannliljestilkene.


1000-vis


De hvite er mye penere enn de gule synes jeg. Vannliljer vokser vilt over hele verden og finnes i mange ulike sorter. Noen blomster til og med om natten. I Skandinavia vokser det også et par typer vannliljer i naturen, bl.a. den hvite Alba som vi finner i mange innsjøer. Vannliljen vokser frem av en knoll/stamme hvor bladene vokser ut av. Denne stammen tåler overvintring så sant det ikke bunnfryser gjennom denne.


Berre lekkert


Hvorfor må det være såkalt kunst i alle rundkjøringer, det er slett ikke alle som er noe å se på. I en rundkjøring på Sokna er professor Gunnar H. Gundersens «Værspir» nettopp kommet på plass. Mange tusen bilister i døgnet kan se skulpturen, som forandrer seg med været. Professor Gunnar H. Gundersen ved Institutt for produktdesign har gjennomført et stort, krevende kunstprosjekt som er plassert på Sokna - i rundkjøringen der den nye strekningen på Riksvei 7 - en av hovedveiene til Bergen - begynner. 

En spiral av 460 meter elokserte aluminiumsrør i en dyprød farge ender i en stålwire, som igjen er festet til et lodd av Iddefjord-granitt. Når temperaturen endrer seg, blir det en liten bevegelse i metallet, som fører til at et spir av seks meter høye rør forandrer vinkel. På denne måten forandrer skulpturen seg med været. Et omfattende kunstnerisk prosjekt, som har pågått over flere år og involvert mange, blant annet en gruppe ingeniører fra oppdragsgiveren Statens vegvesen, som har beregnet og sett på ulike løsninger. Produksjonen har foregått hos en dansk, metallurgisk bedrift, og han har hatt en prosjektleder som har styrt det hele. Det er topp håndverkskvalitet over det hele.


Vi fortsatte oppover Strømsoddbygda til Understryk slik at hundene kunne få svømme litt i Sognevannet, det er der Sogna starter. Så egentlig kunne hundene svømt helt hjem.


Malin storkoser seg når det er pinnehenting


Da holder det ikke å hente en, nei da subber hun med seg alle hun finner.


I enden av vannet er det en gapahuk som du kan grille i, eller søke ly under når det regner.


Det er forholdsvis brådypt der, så det går godt ann å både bade og fiske.


Greit å få noe vann ut av ørene etter endel bading.


Så er man klar til ny svømmetur etter ny pinne.


Men ikke alle er like raske


Fossegrimen


Tessy


På vei tilbake kom vi over noen kviger som lå og koset seg, men vi forstyrret nok litt.


De fulgte veldig med når Merethe stoppet bilen og var ute for å ta bilde av dem. 


Kuer er fotogene dyr, de forholder seg veldig rolige.


De vrir hodet trill rundt isteden for å reise seg opp.


Litt sånn sydenstemning. 


Mens andre leiker gjemsel...


Et yrende dyreliv i Soknas dype skoger...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...