søndag 8. januar 2017

Livet er kort


Særlig hvis du er hund. Ingen av de hundene jeg hadde for ti år siden har jeg lenger. 3 generasjoner og Malin. Lissie, Ada og Rambo. 


Sognafarets Magic River "Rambo" ble så alt for ung. En trivelig kar som endret helt personlighet etter et hoggormbitt. Det var ikke noe valg, annet enn å avlive han. Det går ikke ann å ha en hund som biter uten forvarsel.


De er bare til låns. Rambo som er sønn av Ada som er datter av Lissie, kennelens stammor. Ada er også Ladys mor, og med Lady så dør mine egnelinjer ut. Jeg har jo beholdt Harley, men når Harley i en alder av snart tre år endelig viser antydning til løpetid så er en æra av Sognafarhunder under nytt håp! 


Med en ivrig fantasi og litt praktisk sans så ble det mye rart hundene ble involvert i. En gammel barnevogn og to brøytepinner, to stykk flater og så bar det ivei rundt i bygda. Ada og Lissie var vel de to som ble eksperimentert mest med. Jeg hadde bare de to og Patran var liten, så da var det begrenset med hva en fikk til i hverdagen.


Jeg hadde en katt, rettere sagt Merethe fikk en katt til bursdagen sin. Teddy ble gammel og etterhvert så flyttet han bort til mamma og pappa. Jeg hentet han hjem, men etter en stund tuslet han over gårdsplassen og viste tydelig at en hverdag med hunder var litt i overkant for han.


Flokken ble utvidet med Vesla, en eurasier. 


Euraser er en fin og omgjengelig rase egentlig, men ingen flokkhund. De er litt for selvstendige.


Guro ble nok hentet litt for fort inn i flokken. Vesla viste veldig raskt at hun ville sjefe. Ikke bare over Guro, men også over de andre. 


Malin ville slett ikke la seg plukke på nesa, så da gikk det rett og slett ikke.  Så det endte med at Vesla ble omplassert til en nabo. Hun storkoser seg fortsatt og har det som plommen i egget sammen med en elghund. Guro ble omplassert til Brummundal, og ble avlivet i vinter etter magedreining. Hun overlevde rett og slett ikke operasjonen.


Opp gjennom årene har det blitt 13 valpekull her. Det er mye jobb med valper, men utrolig mye kos også.


Jeg har hatt marsvin som har fått unger.


Høner som har fått kyllinger


Jeg kjøpte meg rugemaskin, men endte stort sett opp med bare hanekyllinger. Sebrafinker og deguser har også holdt hus i bur her. Men burdyr er jeg helt ferdig med nå.


Jeg har ikke ligget på latsiden,så det har blitt noen turer innom sykehus og leger. Brukket ankel et ett av resultatene. 


Jeg ville ikke vært et minutt uten dyr i livet mitt,og jeg håper jeg kan få mange mange flere...


Jeg startet med en omplasseringsflat på 2 år. Nita var helt utrolig og lærte meg mye om det jeg kan i dag.


Mitt første valpekjøp var en Berner Sennen hund. 


Jeg har også hatt golden retriever. Men jeg fikk ikke gjort noe særlig med henne da hun ble overkjørt av en traktor så alt for tidlig i livet sitt.


Mitt siste stunt er Ronja, som ikke hadde samme planer om valper som meg. Nå er hun øyeblikkelig fem år og har ennå ikke fått noen valper, så nå blir hun maskot isteden. En virvelvind av en hund. Blir spennende å se hva fremtiden bringer. Håper det frister å følge med videre.

Ha en flott søndagskveld.

3 kommentarer:

  1. Så fint å høre litt om hva du har gjort tidligere!
    Ble litt overraska over at du hadde hatt eurasiere også, disse spisshundene er liksom noe for seg sjøl...
    Ett liv uten dyr, er intet liv. Veldig enig med deg der!

    SvarSlett
  2. Härligt med alla fina hundar,ha en god fortsättning.

    SvarSlett
  3. Så intressant att läsa om ditt liv med djur. Så många du har haft, och så mycken glädje de gett dig. Trots att både fyrbenta och tvåbenta med vingar har så förhållandevis korta liv.
    Synd att Ronja inte fick valpar, men till stor glädje är hon förstås ändå.
    Jag kan gott förstå att du inte vill ha några djur i bur.

    Klart vi vill fortsätta att följa ditt och hundarnas fortsatta äventyr.
    Berit E

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...