lørdag 28. januar 2017

Det skulle vært Bygdøy


"Tunnelensdag"

På onsdag var jeg og Åse på cachetur i Oslo. Nå har vi så si plukket hele "downtown" ferdig. Jeg tørr vel nesten ikke å si hva som egentlig var planen før vi dro innover til tigerstaden... Det var nemlig Bygdøy... vi endte opp med 18 cacher ca og ikke en eneste av dem var lokalisert på Bygdøy gitt. Merkelig det der med planer og gjennomføring på cachetur.


Olav Selvaag tilhørte generasjonen av ingeniører som etablerte seg før den annen verdenskrig og som i tiårene etter krigen skapte noen av landets største entreprenørforretninger. I motsetning til de fleste entreprenører satset Selvaag på boligbygging, og på dette området har han kanskje mer enn noen annen enkeltperson satt sitt preg på utviklingen i Norge etter 1945.


Dagen startet ikke noe bra i det hele tatt, vi trodde vi hadde rimelig god sjanse på et par stykker som vi egentlig ikke hadde løst, men hadde en anelse om hvor kunne befinne seg. Det viste seg å være bom. Jeg måtte plukke ned bonusen til adventscachekalenderen da den var for nære en mystery. Så nå er jeg tilbake til skrætsh på den. 


Så ble det litt feil vei i Sandvika da vi leita etter en bra parkering for å ta cachen på Danmarksøya. Det var endel som hadde gått på isen over til den, men med sunn husmorfornuft og et par småvåte forsøk så skrinla vi det prosjektet. Vi skal satse på en kuldeperiode, noe yr.no ikke har planer om, så det blir nok båt til sommeren isteden. Skravla gikk og vi misset avkjørslen, så det ble et par stykker på Lamberseter før vi fikk snudd og gjennom tunnelen igjen.


Siden vi var så nærme så skulle vi stikke en snartur innom på Aker Brygge for å se etter de to som var borte sist vi var der. Dagens første lykke var at vi kunne plukke med oss tre stykker som vi ikke hadde tatt sist. 


Men det var ikke bare tunneler vi fikk god dreis på i Oslo. Neida, vi fikk ikke gått gjennom festningen heller, så det endte med en litt småglatt runde der. For brodder har det best i bilen så klart.


 Ikke fikk vi gått gjennom Slåttsparken heller, så vi måtte gå rundt der også så Åse skulle få plukket den jeg hadde tatt tidligere.


Lunsj på Olivia denne gangen også, så var det klart for en liten runde tilbake for å finne bilen i bunnen av et parkeringshus. Bommet ikke mye på Bankplassen og kunne konstatere at veien hjem kunne gå smertefritt. Det er litt sånn når en sitter med cacheappen på så blir det litt stopp når en kjører forbi noen en ikke har. Vi holdt på til mørket senket seg og endte opp med en nøye gransking av et plantefelt med granbusker for å finne en boks om skulle henge der. Med adskillig logger som kunne konstatere opptil ti meter off, så var det litt å leite gjennom. 


RYTTERKORPSET har en ærerik fortid som det er vel verd å ta vare på. Christiania Ridende Politi ble opprettet 1. januar 1893. Statuen markerer at politimesteren hadde rett da han fastslo at Oslo skal ha politihester også i fremtiden. Politihestene brukes til å patruljere både sentrum og parker, og har utvilsomt en konfliktdempende effekt, blant annet nattetid. «Hesten gir oss god kommunikasjon, og en rytter ser mye mer enn det du legger merke til fra bakken». Bronsehest tilsvarende en politihest, montert på en høy granitt sokkel. Kunstverket måler 160 cm i høyden totalt med sokkel og bronsehest. Ferdigstilt: 02.09.2009. Oppdrag/ bestillingsverk billedkunstner Kirsten Kokkin. Verket er plassert utenfor Politihestenes stall, Akershus Festning, Oslo, Norge.


I dag så har det vært renslighetens dag i heimen. Både husvask, klesvask, hundevask, skifting av sengetøy og til slutt panting av flasker på Rema. Så nå skal jeg nyte sofaen sammen med de firbeinte som har begynt å tørke litt. Hundene fikk en tur runde oppover mot Holleia før det ble både kloklipping og shamponering. Nyt helga, det skal jeg i morgen iallefall!

2 kommentarer:

  1. Oj så mycket fint ni varit och sett :)
    En sån där renlighetens dag har vi också haft hemma, det inkluderade även att jag blev duschad från topp till tå.
    Nospussar

    SvarSlett
  2. Så mycket trevligt ni får se på era cacheturer. Bra att vänta till sommaren och ta en båttur istället för att gå på isen... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...