lørdag 19. november 2022

Bytur før snøen kommer

 hønefoss elvelangs

Hailey og Gant på tur elvelangs i dag. Det var lenge siden jeg og Kjersti hadde vært ute på tur, så da passet det bra med en tur elvelangs i Hønefoss. Kjersti hadde ikke gått der ennå, men når vi hadde gått der så avtalte vi at vi måtte jo ta en tur når det var blitt mørkt og snøen hadde kommet.

hønefoss elvelangs

Det er veldig koselig sti å gå langs elva innover til sentrum. Svinge opp og gå over torget tilbake til Stadion, der vi parkerte. Vi var ikke nede i elva det blås iskaldt og holdt seg på et par kuldegrader. Tidligere på dagen hadde jeg vært på en liten runde oppe i havna med Ronja og Bella for å ta bilder av noen istapper eller frostroser. 

hønefoss elvelangs

At sola skinner hjalp ikke vesentlig på temperaturen.  Kald vind er ikke god å kle ute uten vindtett jakke. Kjersti var ganske forutseende og hadde både pannebånd og votter. Jeg hadde bare boblejakke som jeg dro godt ned over håndleddene.

hønefoss elvelangs

Man møter like mange folk som hunder omtrent, og folk går denne runden begge veier. Det er litt rart, for som regel så danner det seg vaner ved slike stier. Det er liksom en vei du "skal" gå. Jeg går den alltid samme veien.

hønefoss elvelangs

Elvelangs stien har jeg derimot gått begge veier.

hønefoss elvelangs

Gant og Hailey er virkelig et radar par som trives veldig godt i hverandres selskap. Jeg er litt usikker, men jeg tror ikke de to har vært på tur aleine tidligere. Tror jeg stort sett har hatt med meg Bella når jeg har vært på tur med Kjersti tidligere.

hønefoss elvelangs

Med 35 dager til julaften så begynner jeg å glede meg til jul. Jeg gleder meg til vinter, jeg gleder meg til vinteren kommer, jeg gleder meg til sola snur så det blir varmere igjen. Ikke at det har vært mer enn en håndfull dager med kuldegrader ennå. 

hønefoss elvelangs

Endene stiller mannsterke når vi nærmet oss Gledeshuset. 

hønefoss elvelangs

Det ble brått litt lav solgang og skyggene ble lange.

hønefoss elvelangs

Mens vi danderte hundene i trappa på Gledeshuset så kom endene opp på lang og formelig snappet oss på ryggen. Tross i det så satt de apporterende fuglehundene rolige og bare ventet på at vi skulle bli ferdige. Det var Kjersti som så endene først og ymtet på at nå var de jammen blitt rimelig nærgående.

hønefoss elvelangs

Jeg venter på litt flere kuldegrader så jeg kan bade hundene. Hjelper lite å bade dem nå, da blir de like skitne innen dagen er over.

hønefoss elvelangs

Endene gjorde ingen mine på tilbaketrekning selv om hundene kom ned fra trappa.

hønefoss elvelangs

På vei over brua tilbake til sentrum så holdt de veldig godt siden sin når vi passerte folk. Prakthunder som en skulle tro hadde bodd i byen hele livet.

hønefoss elvelangs

På vei opp mot torget tok vi igjen en gjeng med litt store unger. Lettere usikker på om de kjente denne mannen de gikk rett på og ropte forholdsvis høyt til. De fortsatte med roping og høylytt diskutering når de gikk nesten ved siden av oss en stund, før de krysset over mot banken. Vi lærte at du kunne ikke være muslim om du ikke elsket jesus... det var nytt for meg da. Trodde det var Allah for alle penga der jeg. 

hønefoss elvelangs

Det var overraskende få folk i sentrum til at det var lørdag. Spørs om alle var inne på Kuben for å handle julegaver.

hønefoss elvelangs

Tusen takk for en trivelig tur, som alltid med deg Kjersti. Vi tar en reprise i mørket når det har kommet snø.

hønefoss elvelangs

Jeg kunne jo ikke dra rett hjem, så det ble en liten stopp hos Dua mi. Hun var vel våken to minutter mens jeg var der. Jeg må nok ta meg en tur seint en kveld, for da er hun i fult vigør. 

pizza

Dagen ble avsluttet med hjemmelaget pizza og en time i badekaret.


7 kommentarer:

 1. That was a nice walk and I hope the snow isn't too bad. Boy, that pizza sure looks good.

  SvarSlett
 2. Snøen kommer nok først hos deg, og der blir den sikkert liggende. Ja, det går fort mot jul. Koselig med snø da.

  SvarSlett
 3. Så trevligt att få följa med på hundpromenaden och se din omgivning. Sedan tycker jag allt att den där lilla bebisen och du är väldigt lika <3
  Jag kunde inte välja googleprofil hos dig och vet inte varför den inte kom upp av sig själv?

  SvarSlett
 4. Fast nu kom den, efter att jag publicerat kommentaren - så konstigt!

  SvarSlett
 5. Det är blåsten som är värst och svårast att klä sig rätt för. Men det ser ut att vara en väldigt trevlig promenadväg längs älven och med mycket fint att titta på. Att dina hundar är duktiga i alla möjliga situationen visste jag och Gant verkar också veta hur man ska bete sig :D Jag förstår att det är svårt att hålla dig borta från den lilla sötnosen. Det gäller att passa på för snart är bebistiden förbi.

  SvarSlett
 6. What a lovely walk with the pups. So beautiful too. What a lovely area for a walk. I love it that the pups posed so well too.

  The little one is adorable and that pizza looks amazing. Wow.

  Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

  Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 7. Lovely sunny day for a walk and crowned by pizza and a long hot bath! Cheers!

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...