fredag 25. november 2022

Kveldstur med lykt

 Vinter

Det ble ikke noe middag på meg i går med ei jeg har jobbet sammen med tidligere, men jeg fikk meg mat avlikevel jeg. Etter jobb så var jeg innom butikken, men glemte et par ting fant jeg ut når jeg ryddet inn varene hjemme.

skautur

På ettermiddagen var jeg innom Dua mi en liten tur, før det ble tur til Sokna for å kjøpe det jeg manglet. Handle etter jobb en fredag, det fristet ikke mye. Siden det ikke ble middag på byen på meg, så ble det skautur i sludd med hundene. 

skautur

Det er godt med skautur om det er mørkt også, ikke noe månelys, så da ble det med ei lommelykt. Liksom ikke så tess med snø over kvister når en ikke ser hånda foran seg.

skautur

Når mørket har senket seg så blir det hel andre bilder enn i mørket.

skautur

Når dørstokkmila er overstått er det bare godt å være ute på tur om en har et formål eller ei. Hundene koser seg i snøen som har kommet. Jeg koser meg med snøen som har kommet jeg også. Det gir julestemning, så jeg bestemte meg for å se om juletrebelysningen virker i år også når vi kom hjem igjen.

skautur

Hundene løper mange ganger lengre enn det jeg går, for de er fram og tilbake og sjekker et stykke ut fra der stien går. 

skautur

Når du veit det egentlig er kvister under snøen, så er det greit med litt lys så en slipper å snuble for ofte.

skautur

Inne i skauen var det ikke så mye snø, men fortsatt veldig bløtt. Ikke noe tæla i bakken ennå.

skautur

Rusle rundt og bare nyte kvelden, tenke over ting og trimme hunder i samme slengen er ikke å forakte. Nå er det helga igjen og den skal nytes. Jeg har planer og i går kveld ble jeg spurt om jeg kunne hjelpe i en krise. Man sier jo ikke nei, og hjelper til litt i det minste. Brått kan det være meg som trenger noen.

skautur

Hadde jeg ikke hatt med lys så hadde jeg sikkert labbet rett ut i dette her.

skautur

Gjerdet er en god indikasjon på hvor mye snø det er, det er en meter høyt.

skautur

Det ble den samme runden som vi pleier å gå når vi er oppe i havna.

skautur

Gleder meg til det kommer litt mer snø, så jeg kan finne fram skiene igjen. Tror ikke de er ryddet veldig langt bort fra i vår. Kjekt med garasjer.

skautur

I traktorveien er det så si skiføre, men snøen er litt i krammeste laget for ski.

skautur

Nesten så en hører dombjellene i det fjerne.

skautur

Bella synes jeg går sakte i forhold til hva jeg pleier på tur. Men med nysnø er det litt sleipt.

skautur

Når vi var nede igjen fra skauen fant jeg fram julebelysningen og skjøteledningen. Jammen så virket de i år også. Håper det kommer litt mer snø for å dekke belysningen, for så kram som snøen var så datt det av store kladder når jeg hektet opp lysene.

skautur

Brått ble det julestemning på tunet.
5 kommentarer:

 1. Det är så fint med snö på ljusslingorna så jag hoppas att både du och jag får mer snö som lägger sig snart. Jag har bott ute på landet där det inte fanns någon belysning så jag har också gått många rundor med hundar och pannlampa. Pannlampa är en helt nödvändig uppfinning som många har stor glädje av. Tur att du såg var du satte fötterna så att du inte ramlade ner i sörjan.

  SvarSlett
 2. The snow scenes are very pretty at night but I'm sure glad there is no snow here.

  SvarSlett
 3. Det er flott julestemning hos deg nå!

  SvarSlett
 4. Hej Lillian!
  Vilken härlig tur du tog i skogen, och så fint med all snön. Granen blev fint med ljusen, jag har min i en stor rund rosenbuske, men det fungerar det också,
  Ha en fin 1:a Advent !
  Marika

  SvarSlett
 5. Oj det var mörkt och rysligt hos dig och snöslask också. Har du någon snö kvar nu? Det var lite synd att den kom så fort och att det blev så blött. Det hade varit fint att ha den kvar.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...