onsdag 29. august 2018

Vardar


Har du noen gang hatt nærkontakt med mulen til en hest? Om du ikke har så kan jeg love deg at du har gått glipp av noe vesentlig i dyreverden. Den er like myk som en kattunge eller kanin, like muskuløs som en en turner og har like god kroppsbeherskelse som en breakdancer.


Noen hester liker å stå å kose, de legger kinnet sitt inntil ditt, hviler hodet på skulderen din og elsker å bli klødd under haka. Vardar derimot ville ikke klappes engang. En meters sikkerhetsmargin ville han ha.


Beite var ikke så grønt og frodig at en skulle tro det trumfet litt kos, men tydeligvis så fristet i alle fall ikke jeg.


Så fikk jeg nøye meg med å ta noen bilder av han isteden da, men det var ikke veldig til variasjon i poseringene hans heller. Nei mat var det som sto øverst på lista, tror jammen det sto mat på punkt to og tre også jeg.


Tror ikke det nytter om jeg tar meg en tur seinere heller, virket ikke som grunnlaget var lagt for å bli tatt bilder av eller mulekoset.


Tidligere på dagen hadde jeg stoppet på Røyse for å se på føllet jeg tok bilder av tidligere i sommer. Jammen hadde det kommet et føll til på beite der. Der ble det mulekosing til den store gullmedalje. SÅ den var på den helt andre delen av skalaen. Ja da jeg hadde med meg kamera, så du skal få se.


I ferien så har jeg nesten alltid med meg kamera, så da er det jo bare å stoppe når en ser noen motiver.




tirsdag 28. august 2018

Nedre Veme Gård


Tatt på fersken! Jammen kom ikke bondekona kjørende forbi når jeg knipset litt sauebilder her om dagen. Hun syntes nok det tok litt tid før hun fikk se resultatet, så i går etterlyste hun en liten titt. Tenk å instituere at det ikke hadde blitt et eneste bra bilde da gitt! Nå ja kanskje ikke riktig så ille, men om det hadde blitt noen bra bilder... 


Her gikk de nok litt tom for pelsfarge når den ble utdelt.


Nei nå er det best å reise seg opp så en kanskje får litt kos.


Jeg merker jo det at det fort går en stund når jeg stopper opp hos dyr, nesten uansett rase. Det er noe stillferdig og koselig med dyrs selskap. De er oppmerksomme en stund, før de fortsetter med det de dreiv på med når du kom. Tipper de ikke ser fram til lange mørke høstkvelder i fjøset, men vil kose seg på beite lenge ennå.


Det var på samme gården jeg passet bordercolliene tidligere i sommer, så helt ukjent er jeg jo ikke. Ikke at det er så store bygda at de fleste ikke veit hvem de andre er heller. Kanskje det er bonde jeg skal bli når jeg går av med pensjon? Ja for jeg vet ikke om noen som har det mer travelt enn pensjonister.


Jeg har jo jordene som trengs til foring og utmark som beite. Men skal det bli like tørre som're framover som i år, så er det ikke så mye å hige etter å være avhengig av dyrking for at ting skal gå rundt.


Lambi var litt knipen på autografer, spørs om den var litt lei paparazzier som reker rundt beite til enhver tid...


Søyene etterlyste klømaskin inne på beite, så nå vet dere hva dere skal investere i for neste sesong Anne og Lars.


Noen av dem kom bort for å få klødd seg litt i panna, det er alltid like koselig når de kommer bort for kontakt.


Mye god ull som skal klippes av etterhvert her.


Håper ikke alle er tiltenkt fårikål eller lammesteik denne sesongen.



I dag var det første dag på jobb etter ferien... hardt å begynne så tidlig med sånn skikkelig innsats som månedsavslutning! Jammen godt jeg har fri i morgen...

mandag 27. august 2018

Middager i ferien

Første feriedag ble det 


Ratatouille (uttales rata'toj) er en grønnsaksstuing fra Provence i Frankrike. Retten lages av blant annet aubergine, løk, tomater, paprika, squash, hvitløk og urter, for eksempel basilikum eller timian, som freses og småkokes i olivenolje. Ratatouille kan serveres som tilbehør til både kjøtt, fisk og pasta. Patran sin ide og ikke minste kokkeferdigheter.


ovnsbakt Ratatouille med stekt kyllingfile.


Andre feriedag ble det 


Kjøttkaker med ertestuing, poteter og tyttebær, som vi kjøpte på Borgerstua i Eggedal. Kjekt å slippe å lage middag når en har vært på fjelltur.


Tredje feriedag ble det


En hjemmemixet grytesak etter hva jeg fant i kjøleskapet. 

Fjerde feriedag ble det rester etter gårsdagens middag når jeg kom hjem fra Elverum. Glemte å ta bilde av pølse i brød som jeg spiste der, og restene ble ikke veldig dandert for å si det enkelt.

Femte feriedag ble det


brødskive med egg og hjemmedyrket tomater.

Sjette feriedag ble det


Ovnsbakterotgrønnsaker med kyllingfile og hjemmedyrket tomat.


Sjuende feriedag ble det


Enchiladas med salat og rømme.


Åttende feriedag ble det


Hjemmelaget lapskaus med tyttebær


Niende feriedag ble det


Kyllingfile med ovnsstekte poteter og tomat


Tiende feriedag ble det


Spagetti med kjøttdeig og tomatsaus


Ellevte ferie dag ble det


Hjemmelaget pizza


Tolvte feriedag ble det


Svensk Pytt i panne


Trettende feriedag ble det


Hjemmelagde farsekaker med brokkoli.


Fjortende feriedag ble det


Stekt ørret med agurksalat og en dæsj rømme.


Ferien er over i morgen, men jeg har tydeligvis sviktet med å ta bilde av noen av middagene ser det ut til. Men jeg håper du har fått noen ideer for litt variasjon i middagene dine framover.




Vi har spist tørrfor i hele ferien...