mandag 27. august 2018

Middager i ferien

Første feriedag ble det 


Ratatouille (uttales rata'toj) er en grønnsaksstuing fra Provence i Frankrike. Retten lages av blant annet aubergine, løk, tomater, paprika, squash, hvitløk og urter, for eksempel basilikum eller timian, som freses og småkokes i olivenolje. Ratatouille kan serveres som tilbehør til både kjøtt, fisk og pasta. Patran sin ide og ikke minste kokkeferdigheter.


ovnsbakt Ratatouille med stekt kyllingfile.


Andre feriedag ble det 


Kjøttkaker med ertestuing, poteter og tyttebær, som vi kjøpte på Borgerstua i Eggedal. Kjekt å slippe å lage middag når en har vært på fjelltur.


Tredje feriedag ble det


En hjemmemixet grytesak etter hva jeg fant i kjøleskapet. 

Fjerde feriedag ble det rester etter gårsdagens middag når jeg kom hjem fra Elverum. Glemte å ta bilde av pølse i brød som jeg spiste der, og restene ble ikke veldig dandert for å si det enkelt.

Femte feriedag ble det


brødskive med egg og hjemmedyrket tomater.

Sjette feriedag ble det


Ovnsbakterotgrønnsaker med kyllingfile og hjemmedyrket tomat.


Sjuende feriedag ble det


Enchiladas med salat og rømme.


Åttende feriedag ble det


Hjemmelaget lapskaus med tyttebær


Niende feriedag ble det


Kyllingfile med ovnsstekte poteter og tomat


Tiende feriedag ble det


Spagetti med kjøttdeig og tomatsaus


Ellevte ferie dag ble det


Hjemmelaget pizza


Tolvte feriedag ble det


Svensk Pytt i panne


Trettende feriedag ble det


Hjemmelagde farsekaker med brokkoli.


Fjortende feriedag ble det


Stekt ørret med agurksalat og en dæsj rømme.


Ferien er over i morgen, men jeg har tydeligvis sviktet med å ta bilde av noen av middagene ser det ut til. Men jeg håper du har fått noen ideer for litt variasjon i middagene dine framover.




Vi har spist tørrfor i hele ferien...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...