lørdag 18. august 2018

Maibarna


Sognafarets nye oppladbare musefelle før vinteren.


Møt Daisy som kom hit først i august. Vi var og hilset på henne i Lier falt pladask for denne selvstendige lille frøkna som ikke var like interessert i å hilse på meg og Patran som søsknene hennes. Men hun hadde et utrolig fasinerende blikk. Ventetiden var lang, men så var hun i hus og kunne innta katterommet sitt med alt utstyret jeg hadde kjøpt til henne.


For å gjøre en god gjerning i samme slengen så ble det en liten pelssak fra Dyrebeskyttelsen Ringerike. De hadd en stor dyrevernssak hvor de har fått inn mange puser og kaniner, så da sendte Patran en melding om de hadde en rød/gul pusunge. Det hadde dem, så da får hun sin røde pusunge. Hun har lenge snakket om å få en Oliver etter Oliver og gjengen i Disneyfilmen.


Oliver er ferdig kastrert, førstegangsvaksinert, chippet og behandlet med ormkur. Daisy hadde godt av å få en kompis å leike med og en som kan holde henne med selskap når ferien min var over. Siden de var født sånn nogen lunde likt, har de stor glede av hverandre.


I midten av juli var vi på besøk hos han i fosterhjemmet hans. Da fikk vi hilse på både mamman og begge søstrene hans.


Før Patran hadde startet jobben med å finne Oliver hadde jeg vært på utkikk etter selskap for Daisey, I flere år har jeg sett en katt utenfor vinduet på jobben. Den er stor, lurvete og gråsjatert med et snev av brunt i pelsen. Ivrig musejeger som sitter helt uanfektet i vegskråningen for å fange mus. Lastebilene dundrer forbi, men den leer ikke på et øre engang. Så når jeg kom over en som var utrolig lik denne jegeren så sendte jeg en melding om den var ledig. Nei dessverre så kom det noen for å hilse på han noen dager etter.


Så jeg skrinla han og Patran betalte sitt depositum til dyrebeskyttelsen Ringerike. Stor var min glede da jeg fikk melding om at de som skulle titte på ikke fikk kattungen, så nå var han ledig om jeg ville ha den. Klart jeg ville ha den! Så nå blir det tre puser her hos oss som forhåpentligvis stortrives i sammen. Daisy skal også steriliseres når hun blir litt eldre. Så nå går vi en musefri vinter i møte forhåpentligvis.


I dag var endelig dagen kommet for at jeg kunne hente hjem Lurven også, slik at flokken er komplett. I går var jeg hos dyrlegen og ordnet time til re vaksinering av Oliver, så skal Daisy og Lurven få grunnvaksine og chip slik at alle er likt utstyrt.


Ronja var den som først ble kompis med alle kattene. Hun er jo nesten på samme størrelse på dem, så hun var vel lettere å godta for dem i førsteomgang.


Det tok noen dager før Mounty var fortrolig med å ha egen pus i hus, men når han første fant det ut så skal jeg si deg det ble vasking etter alle kunstens regler. Oliver er vel den som setter størst pris på vasken så langt.


Det er stadig litt og litt mer gøy å være ute. Nå er det ut og inn av verandadøra når den står oppe, men ut på plenen vil de ha følge. Så når jeg bærer dem ut på plenen og setter meg på trappa, da kan de sjekke ut litt.


De er veldig påpasselige med fuglene. Her er det ganske mye svaler, så når de kommer seilende ganske lavt over plenen på jakt etter fluer kryper kattene sammen også og holder godt øye med hvor de befinner seg.


Det er vel egentlig bare et tidsspørsmål når den første svalen må bøte med livet for små puseklør.


Men kanskje best å holde seg nære trappa om det skulle komme en ørn!


2 kommentarer:

  1. Oj, så många gosiga och mjuka pälsar du har omkring dig nu. Härligt att det går bra att ha dem tillsammas. Jättekul för Daisy att få sällskap också. Ska bli kul att följa deras utveckling :D

    SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...