lørdag 11. august 2018

Før du anskaffer deg dyr


Et dyr er ikke en "bruk-og-kast"-gjenstand, men et levende, følende individ som må behandles med omsorg og respekt for sin egenart. Selv om de fleste som skaffer seg kjæle- eller hobbydyr i utgangspunktet er interessert i å gi dyret et godt liv, ender mange av dem opp i små bur med lite stimulans og begrensede muligheter for å utføre naturlig atferd. Mange kjæledyr blir også etterlatt for seg selv når eierne går lei av dem eller drar på ferie. Dette er et betydelig og alvorlig dyrevelferdsproblem.Kunnskap og ansvarsbevissthet hos dyreeieren er avgjørende for at dyr som holdes som kjæledyr eller hobbydyr skal få et godt og fullverdig liv,


Å anskaffe seg et dyr er et stort ansvar og det er tid- og ressurskrevende å sørge for at dyrene får et fullverdig liv. Det gjelder alle typer dyr, også små kjæledyr som hamster, marsvin, kanin, ilder, fugler eller akvariefisk. Du må også tenke deg godt om hvis du vurderer å gi dyr i gave. Alle som skal ha dyr, må være i stand til å ta seg av dyret på forsvarlig måte.


Alle kjæledyr har behov for aktivisering og et levemiljø som er tilpasset arten. Dyreartens levemåte i naturen gir en pekepinn om hvilke behov kjæledyret ditt har, for eksempel å være sammen med andre dyr av samme art, ha mulighet for å gjemme seg på et trygt sted eller å utforske nye miljøer. Hvis dyret ikke får oppfylt sine naturlige behov vil det føre til dårlig velferd. Dyr som kjeder seg, er ensomme, utrygge eller frustrert på annen måte kan også utvikle atferdsforstyrrelser.


Ikke alle dyr egner seg for barnefamilier. Dyr er ikke leker!
Det er ikke gratis å ha et kjæledyr. I tillegg til utgifter til fôr og andre praktisk-/nødvendige ting, kan dyret få behov for oppfølging fra veterinær. Er du innstilt på å betale for det?


Daisy avslutter dagens treningsøkt med frampotehevinger.


Nå er vi tørket, kan vi komme opp?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!