onsdag 22. august 2018

Nesten høst i skauen


Det er godt når det har regnet såpass i det siste at der har blitt vått i skauen igjen. Så vått at der renner i alle bekker og vannene prøver å fylle seg opp igjen så dyrene finner seg nok vann og mat før de skal inn igjen for en hard vinter.


Det nærmer seg normale dager igjen, nå er det bare Hailey som blir høyløpsk om et par dager. Det har virket som Tessy hadde fått løpetid noen dager tidligere enn jeg oppdaget det, for nå får Mounty kjeft så øra flager når han nærmer seg. Kan ikke si jeg har lagt merke til at han ikke har fått kjeft egentlig på denne løpetiden, kanskje en dag bare. Får vente en ukes tid etter at Hailey er ferdig før de er i samme hundegården når jeg er på jobb i alle fall. Godt jeg ikke skal på jobb før på tirsdag.


I dag hadde jeg med meg fotoapparatet når jeg kjørte Patran, så tok jeg med meg Mounty og Ronja i bilen. Det ble en liten runde og ikke bare stemningsbilder langs Steinsfjorden, men også litt ellers i distriktet. Parkerte på Vik og gikk til garntangen, men det kunne jeg spart meg. Fuglene var blitt overraskende sky siden sist jeg var der. Om det er temperaturen eller om det er noe som har skremt dem er jeg usikker på.


Jeg sneik meg en tur opp til Steingårdskirkeruin også, siden det er gråvær så tenke jeg kanskje det kunne bli litt stemningsbilder der. Det er forholdsvis tett med busker der, så det var ikke så godt å få til noe utenom ordinære bilder. Om det blir sol en morgen og litt kjøligere så håper jeg på å få til noen tåkebilder over elva eller kanskje fjorden for den saks skyld. Det er ikke så lenge før det er mørkt når jeg drar på jobb og mørkt når jeg kommer hjem. 


Høsten er en fin tid å ta bilder på, ja om været er på lag da. Mye spindelvev og tåke, får man litt solglimt så kan en få helt utrolig flotte bilder med litt trolsk stemning. På lørdag er det utstilling på Hadeland glassverk for Hailey igjen. Jeg får bade henne fredag kveld og ta en liten "kattevask" lørdag morgen, krysse fingrene for at pelsen holder seg hvit til vi har vært i ringen og kan dra hjem. Litt usiker på om jeg skal melde på Dogs4all, eller ei, om jeg skal ta bare fredag eller begge dagene. Godt det er en stund til påmeldingsfristen går ut. 


Tidlig på året hadde jeg mange planer for dette året, men så har jo den ene tilfeldigheten etter den andre dumpet inn i feil retning så ting har slett ikke blitt som jeg hadde tenkt i det hele tatt. Så nå har jeg ett nyttårsforsett for 2019. Jeg skal slett ikke legge noen planer i noen som helst retning, for planer skjærer seg har jeg erfart flere år nå. Om en planlegger ting motsatt så går sikkert ting helt og holdent etter planen. For som pessimisten sa "Nå kan det ikke gå dårligere" "Å jo da " sa optimisten!


Pilfinken hadde et kull i reiret til kjøttmeisen når de ble flyvedyktige. Nå sitter pilfinkungene på rekke å rad for å slippe seg ut i den store verden.


Ikke er de skvetne heller, så en kan stå lenge på verandaen og titte på dem.


Den ene av solsikkene har slått ut i blomst, håper det er flere som gjør det og setter solsikkefrø før det blir frostnetter.4 kommentarer:

  1. Du har gått tur hjemme hos meg i dag, jo! ��

    SvarSlett
  2. Som vanligt bjuder du på många fina bilder. Hundar i blåbärsris och jättesöta pilfinksungar (tänk att de heter likadant på svenska). Solrosor är så fina och de lyser verkligen upp som små solar :D Lycka till på utställningen!

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!