tirsdag 7. august 2018

Gjør gode valg


Det er best å være seg selv, og ikke prøve å være noen andre. Og den viktigste personen du bør la deg påvirke av, er deg selv. Derfor bør du stille deg følgende spørsmål: hvordan kan du best påvirke deg selv? Og hvordan kan du påvirke deg selv til å ta gode valg?


Hvis tilfellet er at du ikke kan endre på noe, må du rett og slett lære deg å leve med det. Det er nemlig bortkastet energi å jobbe for endring hvis du ikke kan gjøre noe som fører til en faktisk forskjell. Du må simpelthen akseptere at du ikke kan kontrollere alt. Å bekymre seg løser heller ingen problemer. Du oppnår ingenting ved å peke på hva du selv har gjort galt eller hva andre har gjort galt tidligere. Bruk heller ikke for mye tankekraft på å tenke på konsekvensene av de valgene som har blitt gjort. 


Å investere i seg selv og sitt eget liv er ikke et uttrykk for egoisme. Logikken bak er enkel: hvis man ikke klarer å ta vare på seg selv, klarer man ikke å ta vare på andre. Å utforske din egen nysgjerrighet og la din egen åpenhet vokse anses som positive egenskaper, både av andre - og sannsynligvis av deg selv. En person som klarer å ta til seg dette anses ofte som pålitelig, optimistisk, fleksibel, tydelig og positiv. 


For å yte ditt beste i hverdagen, og inspirere de rundt deg, er du nødt til å være inspirert selv. Det å inspirere er en muskel som må trenes, og ikke noe du er født med. Og det nytter ikke å bare «være seg selv», for hvem er man egentlig? Dette gjør du ved å ta på deg ulike roller, avhengig av hvem du forholder deg til, og hvilken situasjon du befinner deg i. Det å inspirere andre krever hardt arbeid, og kommer ikke av seg selv.


1 kommentar:

  1. Härliga bilder :)
    Det stämmer så bra allt du skriver. Visst kommer mina barn alltid i första hand för mig och visst vill jag vara en hjälpsam och empatisk person men jag ger även mig själv stor plats. Jag har lätt för att acceptera hur min situation är och ser ofta möjligheter i stället för att låsa mig fast i svårigheterna. Att kunna göra så ger livet mycket mer glädje :D

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!