lørdag 14. januar 2023

Investering i egen helse

 rytterager tyrifjorden

I dag ble det investering i egen helse. For noen dager siden dukket det opp et minne på facebook om tur på Rytterager med Kjersti. Så da ble det avtalt ny tur i dag. Egentlig hadde Hr Yr lovet sol, men det ble kun et par flyktige glimt av den sola.

rytterager tyrifjorden

Det å ta tak i egen helse er den beste investeringen du kan gjøre. I motsetning til penger i banken, har denne investeringen skyhøy avkastning. Du får tilbake i bøtter og spann hvis du prioriterer å forebygge. Den som ikke tar seg tid til å forebygge, må før eller siden ta seg tid til sykdom. Om du synes det høres bedre ut å "bygge sommerkroppen" ja så går du for det alternativet. Jeg er litt lat i romjula og i starten av januar som regel. Man trenger litt restitusjon iløpet av året. Med 11 aktive måneder, så har jeg ikke dårlig samvittighet for å ta det litt slaraffen ved juletider.

Rytterager

Gradvis begynner ting å «lugge litt» i kroppen. Ting som ikke gjorde vondt før begynner å verke. Treningsmotivasjonen daler eller man klarer ikke å gjennomføre trening fordi det gjør vondt. Overskuddet i hverdagen forsvinner og tiltaket til å gjøre noe med det avtar. Kroppen tilpasser seg plagene og vi tar oss i å kjøre i den samme oppkjørte løypa hver dag og hver uke, selv om det gjør vondt og nødvendigvis ikke er et hensiktsmessig sporvalg.

Rytterager

Det var overraskende mye snø nedover veien der. Jeg hadde regnet med holke, men det var mer snø enn is. Vi var skodd med piggsko og det var ingen ulempe. Hadde tatt med andre sko i bilen, da jeg hadde tenkt meg innom butikken på veien hjem.

Rytterager

Kjersti hadde med seg Gant i dag, og jentene satte stor pris på hans selskap. De var veldig enige i hva som burde vært sjekket ut litt mer ettertrykkelig enn bare ved passering. Hailey og Bella er alltid glade for selskap på tur. 

rytterager

Til tider var det magiske lysforhold på turen. Det er vel skyer som skaper magiske forhold, som man kan nyte med fotoapparatet. Knallsol fra blå himmel kommer tidsnok. 

Rytterager

Etter sporene å dømme kom vi til å få tangen så si aleine i dag. Vi møtte kun ei dame, som bar rundt på skiene sine, med hund.

Rytterager

Jeg sier det vel hver gang jeg er der, jeg vil ha et sted med alle og portstolper.

Rytterager

Gjerdet var ikke det enkleste å forsere for hundene når det krakken var sleip og skikkelig glatt. Men med litt hjelp gikk det helt greit for alle tre med fire bein. Vi hadde jo pigger så vi kloret oss fast.

Rytterager

Snømengden var veldig variabel nedover.

Rytterager

Det hadde gått noen der før siste snøfall, så det var litt hold i snøen. Greit når man slipper å tråkke helt til knærne til tider.

Rytterager

Langs gjerdet var det mest snø på hele runden.

Rytterager

Praktisk talt sommer.

Rytterager

I fjor snakket jeg og Kjersti om en hengekøyetur, men det var liksom ikke noe passende vær når vi hadde fri samtidig. Nå som Kjersti har byttet jobb, så har hun helgene fri, så i år er det håp om å få til ei natt ute i det fri.

Rytterager

Men det lille stykket før vi kom helt ut på tuppen av Rytterager, er det mye snø. Der ligger snøen lenge om våren også.

Rytterager

Der det er vått legger ikke snøen seg med det første.

Rytterager

Om vi hadde håpet på skøyteis så hadde vi blitt skuffet. Vi har vært der tidligere og veit at det er sjelden det er is der, selv på vinteren med mye kuldegrader. 

Rytterager

Tror alle tre kunne tenkt seg et bad, men da hadde de nok blitt rimelig kalde før vi var tilbake til bilen.

Rytterager

Det er litt vanskelig å få gjengitt fargespillet på himmelen i et bilde. 

Rytterager

Ikke is i sikte i det hele tatt. Til tross for en god del blå himmel så ble det ikke noe sol der vi befant oss i løpet av dagen. Vi får prøve igjen ei anna helg. Nå er det snart lyse ettermiddager igjen også, så da er det bare å nyte kveldene framover.

Rytterager

Vi fulgte stranda et stykke til bake. Men det er ikke alle steder som er like greie å komme fram med piggsko. De er ikke like effektive på steiner som på is.

Rytterager

Nesten like imponert hver gang jeg ser at denne pyramiden fremdeles står der.

Rytterager

Det har nok vært litt is der en gang, tipper det har blåst så den har knekt i mindre biter.

Rytterager

Med tur her har jeg virkelig investert i egen helse i dag. Med en hyggelig prat over et par timer før vi var tilbake til bilen. Hyggelig turselskap, trivelig prat og 14000 skritt... ja da holder vel helsa seg til over helga regner jeg med. I morgen har Hr Yr lovet regn eller sludd om vi er heldige. Tipper det ikke blir veldig lang tur da.  Men det er jo slett ikke alltid han holder det han lover. 

Rytterager

Naturens eget kunstverk

Rytterager

Mye spektakulært fjell på hele halvøya.

Rytterager

Ute på det skrå berget regnet vi med at det var rimelig glatt, man trenger liksom ikke legge opp til å bade i januar. Med vassingen i Hølera tidligere i høst, så får jeg drøye svømminga noen måneder.

leonberger Rytterager

Like greit å bare nyte utsikten

Rytterager

Tror vel ikke det hadde hjulpet med pigger på skoa her

Rytterager

Nydelig er vel en ganske dekkende beskrivelse

golden retriever leonberger Rytterager

Så var det bare å stavre seg over gjerdet igjen, før vi fant igjen bilen. Takk for turen Kjersti og Gant.

rytterager



12 kommentarer:

  1. Ja, nog får man mycket igen om man försöker leva lite hälsosamt. Härliga och långa promenader i naturen ger så mycket på alla möjliga sätt. Vilken fin tur ni kom iväg på och inte behöver det vara solsken för att det ska vara vackert. Du bjuder på många fina bilder från er utflykt :D

    SvarSlett
  2. Health is most important. After a series of health scare, I realise priority needs to change

    SvarSlett
  3. Your adventures and photos are always so amazing! Yes, our health is so important, if you take good care of yourself it does make aging easier.

    SvarSlett
  4. Härligt med en långtur. Vi tog en i skogen här igår och det är skönt både under tiden och efteråt. Vackra bilder :)

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett
  5. Spectacular photos. I do not live in such a cold climate, and I would make a poor transplant to your cold North. But I certainly enjoy an arm chair tour.

    SvarSlett
  6. Beautiful photography and you are investing in your health each time you are out on your hikes. We have to keep moving. Wow.

    Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

    Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  7. Taking care of yourself enables you to have a better life! I so admire your photos and your walks! Keep up the good work- wonderful for you and your pups! Cheers!

    SvarSlett
  8. I always enjoy your walks and beautiful photos, Lillian.
    Health is wealth.

    Hugs and blessings!

    SvarSlett
  9. Thanks for sharing your link at My Corner of the World this week!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...