søndag 29. januar 2023

En favorit i trädgården

 liljekonvall

Siden jeg bor på gård blir vel jordekanten også endel av hagen? Der vokser det liljekonvall om våren. Nydelige blomster som varer noen uker før de visner. Ukens tema i TrädgårdsFägring är - En favorit i trädgården. Jeg har ingen egentlig favoritt, men jeg har en svakhet for hvite blomster. De første hvite blomstene som dukker opp i nærheten av huset er liljekonvall. 

vannlilje

I jordekanten renner også elva forbi. Der er det hvite vannliljer. De kommer på forsommeren. Det virker ikke som de blir så mange flere år etter år. Men holder seg ganske stabilt i antall. Det er noen gule der også, men de er små og enkle iforhold til disse.

pinseliljer

Pinseliljene er de første som blomstrer i blomsterbedet mitt, med hvite blomster. Da er det liksom sommer når de kommer.

epleblomst

Noe annet som blomstrer er epletreet. Knoppene er rosa, men selve blomsten er hvit. Det bærer lovnad om epler til høsten.

syrin

En gang hadde jeg en hvit syrin, men når man har valp så er slike små busker et yndig sted å gnage og grave. Så nå har jeg ikke noe hvit syrin lenger.

løytnantshjerte

Ved døra på drivhuset har jeg plantet hvitt løytnantshjerte. Det blomstrer i lang tid og er en heldig med sesongen så blomstrer det to ganger har jeg hørt.


Jeg trodde jeg kjøpte sjasmin, men det var det ikke. Det eneste som er sikkert er at det kommer hvite blomster på treet og de lukter ikke spesielt godt, eller varer spesielt lenge. Men det gir god skygge i hundegården.

klematris

Jeg har to typer klematris, en lyseblå som blomstrer tidlig på forsommeren og denne her som blomstrer litt lenger ut på sommeren. Denne skulle egentlig være hvit, sto det på potta, men når knoppene kom og blomsten spratt, så er den ganske langt fra hvit. Men den er litt spesiell i blomsten, som gjør den ganske flott avlikevel.

10 kommentarer:

  1. Flotte blomster his deg. Jeg er ogeå veldig glad i hvite blomster.

    SvarSlett
  2. Liljekonvaljer är en av mina favoriter bland blommor och kanske kommer den t o m in som allra först.

    SvarSlett
  3. Visst är vita blommor fina. Jag tycker din schersmin ser mer ut som något körsbärsträd/buske och ibland blir man överraskad när nya plantor slår ut men din klematis var ju riktigt fin.

    Allt gott. Ulrika

    SvarSlett
  4. Love the spring flower tunes

    SvarSlett
  5. Such beautiful flowers and we always enjoy seeing a kitty in the garden!

    SvarSlett
  6. Awww on the kitty and I love all the beautiful flowers. I'm so ready for spring.

    Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

    Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to all the furbabes. ♥

    SvarSlett
  7. Beautiful flowers. Mom always loved Lily of the Valley but it doesn't grow here in Florida.

    SvarSlett
  8. Håller med om att vita blommor har något helt speciellt. Och liljekonvaljer är ljuvliga i skogsbrynet. Trädet är en Prunus, körsbärs- och plommonsläktet, av något slag. Det syns på bladen. Men trist när man inte får det som var tänkt.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...