søndag 8. januar 2023

Husker du på tirsdag?

måne

 På tirsdag ba jeg deg om å ta et standpunkt, tenk gjennom hva du vil bruke timene i livet ditt på. Fant du noen lyspunkter i den første uka i det nye året? Jeg tror det er viktig innimellom å la seg senke ned og synes litt synd på seg selv en dag. Bare man ikke blir der, men lar en ikke seg selv å være litt nede, så blir alle oppturene litt mindre verdt. Man trenger litt spekter i livet sitt.

kjøkkenskuff

Mandag var ingen god dag. Første dag med vekkeklokke etter juleferien. Nedvasking av kjøkkenet på jobb og om det var vaskemannen eller om det var noen andre på ettermiddagen som dundret skuffen i golvet og brukte feiekosten for å få ting opp i skuffen igjen... Året hadde blitt snøtt to dager gammelt og jeg hadde allerede to ganger den dagen pustet langsomt, langt ned i magen og snudd ryggen til. Jeg sa nei takk, dette er ikke min kamp. Dette er ikke noe jeg vil bruke min energi på, jeg skal være ennå mer selektiv med valg av kamper i 2023. Jeg trenger ikke bruke energi på noen som ikke gidder å ønske meg "Godt nytt år" Ikke gidder å si "Hei" eller "Takk". Jeg trenger ikke bruke energi på en rotete bestikkskuff. Jeg har niste på jobb. Det er ikke min jobb, eller problem at denne skuffen ikke er til å finne fram ting ned i lenger. Mandagens høydepunkt, det måtte vel være når jeg tok med meg Hailey og Bella inn i senga når jeg la meg til kvelds.

dua mi

 Tirsdagens lyspunkt var den timen jeg var hos Dua mi etter jobb. Hun hadde akkurat våknet da jeg kom og du verden så blid hun var. Smilte og "skravlet" noe grådig. Jeg fikk kose myk babyhud, skifte bleie, holde henne i armkroken til hun sovnet igjen. Onsdagens lyspunkt var nok den nybrøytede veien helt fra jobb og hjem til garasjen. Det hadde kommet mye snø og det var kaos alle steder, men merkelig nok fikk jeg en enkel tur hjem.

appelsin

Etter jobb på torsdag var jeg innom butikken og der var klementinene byttet ut med appelsiner. Så gjenstår det bare å smake på appelsinene om de er torsdagens lyspunkt. Det viste seg at de var skikkelig søte og gode. Minner om barndommens skiturer opp på Holleia med appelsinstopp på vei opp. 

garn

For sikkerhetsskyld får jeg gamble med pakka som kom i posten. Garnet som Merethe skal strikke genser av, til meg. Mønsteret skal du få se når den er ferdig.

Dua mi

Fredag var det en svipptur innom Dua mi, sparktur med Pink og en liten barnepike stund, mens Ingrid var på butikken. Det beste lyspunktet var kanskje at jeg slipper å jobbe lørdag, men det blir mange lange dager neste uke. Det ble samordnet ei ferieuka med Inger Synnøve i slutten av august. Har funnet et sted som heter Brørsteinene på Blefjell som skal besøkes, så kanskje det blir noen netter i Vassfaret, ei uke er lang tid. Man trenger bare en liten tur innom for klesskift og påfyll av mat i sekken. Hengekøye, sovepose og fotoapparat, så blir det en knalltur tror jeg.

trilletur

Lørdagens lyspunkt var trilletur med Ingrid, Pink og Dua mi. Før vi kom hjem igjen var det skikkelig snøvær og litt småguffent vær. Men det har en jo blitt vant til de siste ukene.


Søndagens lyspunk ble utrydding av jula, både juletre og julegardiner, pynt og annet som minner om jul endte nede i kjelleren igjen. Etterpå gikk jeg tur med hundene og det kom ikke ett regndrøpp, enda Hr Yr hadde lovet det. Når vi kom ned på veien så hadde det blitt strødd, men jammen hadde han ikke gjemt igjen en kant på siden, så jeg fortsatt kan sparke tur på kvelden etter jobb. Det er ganske mange lyspunkter i livet om man ikke skal ha store lyskastere, som lyser opp hele verden.

Ha ei flott uke, min blir mye jobb.


3 kommentarer:

  1. It sounds like you had a lot more good that not so good. Little Dua sure is cute and the dogs look very happy to be out n' about.

    SvarSlett
  2. Om man bara är öppen för att se dem så finns det massor av ljuspunkter varje dag i livet :D Vi får vara glada för att vi hittar dem och kan må bättre av att göra det.

    SvarSlett
  3. Busy life in winter. Cute dog!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...