tirsdag 24. januar 2023

En runde på byen

 paradox museum

På søndag var det så mange kalde grader at en måtte finne på noe innen dørs. Kenneth og Ingrid hadde lurt på om jeg ville bli med en tur til Oslo sist helg. Klart jeg blir med da. Første på planen var Paradox museum. 

parasox museum

Kenneth hadde fikset billetter, for det måtte man ha tidspunkt å dukke opp på. Smart, for å slippe opphoping av folk i visse perioder.

paradox musem

Dette er vel det mest delte bilde folk legger ut etter å ha vært på dette museet. Det vil vel si at det er det obligatoriske bildet å ta når man er der.

paradox museum

Mange av illusjonene var basert på speil.

paradox museum

Jeg oppdaget riktig raskt at dette museet ikke var noe særlig for meg. Jeg ble så kvalm, skikkelig uvel av å gå rundt alle disse speilene og hallogrammene. 

paradox museum

Det var satt opp en krakk om du var litt kort for å få sett bildet på riktig måte.

paradox museum

Det er merker på golvet der du skal stå for å få best mulig bilde av illusjonen. Du må bare justere høyden for å få ting til å se bra ut.

paradox museum

Det var mye som rørte på seg og lys som skiftet. 

paradox museum

Her gikk alt rundt bortsett fra den brua vi gikk på. Det var skikkelig guffent.

paradox museum

Eller var det andre veien det skulle være?

paradox museum

Dua mi var kjempeblid hele dagen.

oslo

En snau time og vi var ute på gata igjen. Etter mange års erfaring i barnevogntrilling så påtok jeg meg det ansvaret i storbyen. Kenneth og Ingrid tok en liten avstikker inn i en kiosk. Da motsto jeg ikke fristelsen til å snike meg inn ei tverrgate for å fotografere noen statuer.

Oslo statue

Jeg er litt svak for skulpturer

Oslo statue

Kanskje jeg laget skulpturer i mitt forrige liv?

Oslo statue

Denne er veldig lik en som står i Lillehammer sentrum. 

naturhistorisk museum

Vi satte oss i bilen og kjørte opp til Naturhistorisk museum for å ta en runde der. Poenget med turen var dinosaurene, og Kenneth var godt forberedt som du skal se litt lenger ned...

naturhistorisk museum

Det hadde vært litt fasinerende å hatt disse tråkkende rundt i nabolaget.

naturhistorisk museum

Det er praktisk å ha med babyer på tur i storbyen så lenge mamman er på slep med en pupp eller to i nærheten.

naturhistorisk museum

Sånne mammaer trenger å strekke bitte litt på ryggen etter endt økt.

naturhistorisk museum

Når vi nærmet oss avdelingen for dinosaurer så var Sofie ganske sigen, men pappan gikk for poseringer.

naturhistorisk museum

Det er mye lærerikt der for små sjeler.

naturhistorisk museum

Det var overraskende få mennesker der, til tross for at det var søndag.

naturhistorisk museum

Utrolig mange flotte eksemplarer av steiner, mineraler og edelsteiner...

naturhistorisk museum

Steinene er samlet etter hvilke stoffer de inneholder.

edelstein

Noen av steinene var kjempestore og ikke minst skarpe. Sart liten Due har ikke nok skinn til å bli lagt inn i denne edelsteinen. Så med litt assistanse fra Kenneth så fikk vi dagens bilde.

edelsteiner

2,5 måneder og skinner som en edelstein allerede.

ei hand og holde i

Om man er ute etter ei hand å holde i, er det dermed sagt at man må finne ei som passer i størrelse.... eller er det det indre som teller?

ida

Ida er et 47 millioner år gammelt fossil, funnet i Messel sør for Frankfurt i Tyskland i 1983 og kjøpt av Naturhistorisk museum i Oslo i 2007. Fossilet genererte mye diskusjon om nøyaktig hvor på primatenes stamtre det hører hjemme, men er uansett den suverent best bevarte fossile primaten noensinne funnet, og viser en mengde interessante funn om hvordan dyret levde.

steiner

De har mange fossiler der.


Familien "Dinosaur" Genseren er på kun på grunn av omgivelsene.

dinosaur

Synd jeg har så lovlydig sønn, ellers hadde det blitt bilde av henne inne i munnen på dinosauren. Fra lovlighold var ikke Kenneth lang nok i armene til å få det til.

dinosaur

Viktig å sjekke om en er fornøyd med bildene før man forlater museet og ikke minst før Sofie sovnet.

naturhistorisk museum

Vi anså oss ferdige med naturhistoriske museum for denne gang, etter litt suverni handling så fant vi bilen og satte kursen mot Egon i Sandvika for å spise søndagens middag.

steik

Biffmiddag er aldri feil


8 kommentarer:

 1. That looks like a really interesting place but I could see where you might get some motion sickness. The wee one sure is cute and the steak dinner looked great!

  SvarSlett
 2. Det var litt av et sted dere besøkte først. Det hadde ikke vært noe for meg heller. Jeg blir svimmel bare jeg ser på en karusell. Sofie er en fint navn.

  SvarSlett
 3. Those are fascinating museums. I think I too would get dizzy in the first one. Little Sofie looks always happy and smiling.

  SvarSlett
 4. What a wonderful day you had with your beautiful family! Thanks for sharing the photos of the museums. And, yes, you may have been a sculptor in a previous life! :-)

  SvarSlett
 5. What a fun adventure. Love all the shots, but the babies big smile is my favorite. Well that and that steak dinner. That looked fabulous.

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 6. Vilken kul, spännande och intressant dag ni fick. Jag hade precis läst i en annan blogg om ett besök på paradox museum i Stockholm och sett liknande bilder där så det var en kul slump att få se nästan samma sak igen :D Vad mycket lilla Sofie får vara med om och hon fick massor av intryck. Kul för henne att se bilderna när hon växer upp.

  SvarSlett
 7. Oh my gosh- I wish I could have been there with you- looked so fascinating and fun and then the steak dinner too! Wow- what a day and isn't Sofie adorable!

  SvarSlett
 8. Vilken härlig dag ni hade och vilken ädelsten som var med på allt det trevliga! Första bilden är fantastisk - tänk hur lurat ögat kan bli.

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...