søndag 22. januar 2012

Nyhetsbrev fra Dyreidentitet

Dette forrundrer meg, egentlig alt som står der... men kanskje jeg missforstår?

Hva slags samarbeid er det det er snakk om? Seiler vi vår egen sjø vi som har Agria forsikring? Hvordan er det mulig å avlive/kremere en hund som ikke er din? Når jeg tenker etter så har jeg aldri fått noe spørsmål om de hundene jeg har kommet til veterinær med for å avlive. Ikke en av dem har blitt scannet for chip! Jeg har for øvrig aldri fått noe nyhetsbrev fra dyreidentitet tidligere heller. De gjengir et brev de har fått i sin helhet også, fordi det er veterinærene som er mottagere... Er jeg plutselig blitt en veterinær?

Dyeidetiet ønsker alle registrerte medlemmer et godt nytt år, og minner samtidig om søknadfrist for stipend som er 1. februar.
Nyhetsbrevet har 3 saker som gjelder oppdaterte vilkår ved registrering, samarbeidet med Gjensidige forsikring samt et brev fra en hundeeier.

Oslo 22.01.2012

VILKÅR VED REGISTRERING
For å sikre nåværende og fremtidige registre, har Dyreidentitet tatt i bruk nye retningslinjer ved registrering. Det er viktig at vi nå og i fremtiden har mulighet til å kommunisere med våre kunder. I tillegg er det planer om innsamling av data til fremtidig forskning og utvikling.
Dyreidentitets utvikler nå et felles norsk-svensk diagnoseregister som vil erstatte det nåværende registeret. I en fremtidig bruk, ønsker vi å kunne samle inn anonymiserte diagnoser og opplysningeri et sentralt register. Dette vil kunne gi veterinærene et unikt verktøy innen forskning på sports- og familiedyr.
I nye skjema dyreeier får ved registrering, tar vi høyde for nåværende og fremtidig bruk, og vi ønsker å informere om hensikten med registreringen. Endringene som er er gjort ivaretar og styrker interessene til dyreeiere, veterinærer og Dyreidentitet.

SAMARBEID MED GJENSIDIGE
Den norske veterinærforening har et uttalt mål om større grad av forsikring av hund og katt. Bakgrunnen for dette ønsket om økt dyrevelferd og bedre økonomi i klinikkene. Dyreidentitet har derfor samarbeidet med Gjensidige siden 1. januar 2011. I løpet av fjoråret er det arbeidet målbevisst med automatisering, forenkling og opplæring.
Vi henvendte oss til både Agria og Gjensidige. Ingen av partene tillot samarbeid med begge, og styret i Dyreidentitet besluttet etter gjennomgang å samarbeide med Gjensidige. Bakgrunnen lå både i organisatoriske og økonomiske årsaker. I tillegg ønsket styret at Dyreidentitet skulle bidra til konkurranse i markedet.
Samarbeidet med Gjensidige er viktig både for Den norske veterinærforening og dets medlemmer, og vi ber alle om å ha fokus på dette. Vi ber alle om å gå igjennom oppdatert opplæring, det finner du her:
http://www.e6.no/gjensidige/manus-filer/frame.html

SKANNING AV DYR
Dyreidentitet har fått mail fra Heidi Olsen Lie, og vi gjengir dette i sin helhet, da det er veterinærene som er mottagere.

Ang chip/skanning av hund.
Jeg er en dyre eier som har chipet alle mine hunder, det pga trygghet ved tanke på at en skulle "rømme", bli stjålet, bli påkjørt.
Dette var en sikkerhet for meg og mine hunder, trodde jeg. Den 20.12.11.ble Ada Mini levert inn av "forvert" til veterinær pga påkjørsel. velger å kalle henne "forvert" selv om Mini bare var der på en lang ferie. Mini ble konstatert død ved ankomst, "forvert "blir da registrert som eier av Mini og skriver under. Det er dette som er det store dilemma i denne saken.
Jeg er meget forundret over at Mini ikke ble skannet, så riktige opplysninger kom fram, meg som eier av Mini, er det ikke det som hele saken med chip?
Vår kjære lille Ada Mini har vært hos oss i over 4 år. Tenk dere all den kjærligheten, alle de fine turene, og ikke minst all den kosen......Sorgen er stor...,. Jeg ringer opp "forvert "senere på kvelden den 20.12.11. Spør da om hun hadde tatt egen kremering og urne til Mini.
Svaret til "forvert "var da JA. Sier da til "forvert "at hvis ikke du hadde gjort det, ville jeg gjøre det.......
Viktig for meg at Ada Mini får sitt siste hvilested..
Tirs den 03.01.12. fikk vi tilsendt fra "forvert" papirer ang Mini på mail. Der det står felleskremert, tenk dere det sjokket for oss.. Hvorfor?
Ringer da gjeldene dyreklinikk for å høre om det var for seint, om Mini allerede var kremert........Det var for seint..... Jeg var helt knust av sorg, spør da om de ikke skannet dyr før kremering, for da ville dere ha sett at" forvert" ikke var eier av Mini.
Får tlf fra den gjeldene veterinær senere på dagen, seier til meg da at dette var en sak mellom "forvert "og meg... Men hvor er veterinær oppi dette da? med tanke på skanning som burde ha vært gjort. Det tar dere vel ca 30 sek å skanne et dyr for å finne ut om alt er i orden, riktig eier, og at chip sitter der den skal. Dobbel sorg for meg, først sorgen ved å miste Mini, og en sorg til ved at Ada Mini ikke fikk sitt siste hvilested.. Alle veterinærer er også blitt anbefalt fra Norges Veterinær forbund å skanne vært dyr som kommer inn til dere, uansett grunn..
Jeg ser feilen "forvert "gjorde ved å signere som dyrets eier. Men jeg ser også veterinær sin feil, ved å ikke skanne Mini. Jeg spør "KJÆRE VETERINÆR HVER SÅ SNILL SKANN DYRA VÅRES" Ikke la dette skje igjen.

Dyr blir stjålet.

Forvert tar med hund til veterinær og får operert ut vesentlig viktige organer. Forverter som flytter, bytter tlf nr. slik at eier ikke får tak i dem mer. Kunne ha forsatt, men dette vet dere jo....Dette må dere jo sette en stopper for.. Tenker også på ved død, ang dyreidentitet, NKK. Hvem er det som skal videreformidle hundens død? Skulle tro det var dere og at det skjedde automatisk i deres system.
Jeg vet det er noen dyreklinikker som gjør dette. ÆRE VÆRE DERE.... Jeg håper at dere alle som ikke gjør dette, legger om sine rutiner....Til alle sitt beste.
Vi chiper våres dyr meg tanke på sikkerheten dette gir oss. Da må vi kunne stole på at dere gjør jobben deres, nemlig å skanne våres dyr. De to tingene hører sammen. Chip/Skanning.
Vi chiper, dere skanner..
Lei for det Mini, min lille prinsesse, for at jeg lot deg dra på ferie, og at veterinær ikke gjorde jobben sin, slik at du ikke kom hjem til oss igjen, og fikk ditt siste hvilested...
Kall dette gjerne en MINI sjekk.
Mvh
En bitter hundeeier med chip
Heidi Olsen Lie


1 kommentar:

  1. Hei,
    du har mottat nyhetsbrevet fordi du står som mottager på nyhetsliste. Dyreidentitet har samarbeid med Gjensidige forsikring, dette er et helt frivillig opplegg. Gjensidige til gratis 3 måneders forsikring til alle dyr som er ID-merket.

    Når det gjelder brevet jeg videresendte, var dette et hjertesukk jeg valgte å sende videre. Litt difust innhold, men personen ønsket at jeg informerte.

    Hvis det er noe du lurer på, ta kontakt med meg på gv@dyreidentitet.no

    Med vennlig hilsen
    Gudbrand Vatn

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...