tirsdag 9. august 2011

Skal det ingen ende ta?

Tror jeg må være gingset, vodoosert eller hva F det kan være. Nå har jeg hatt nok utur på en stund får jeg håpe.

* *

I går var jeg og Patran på sopptur og plukket både kantareller, piggsopp og fåresopp. Fylte opp nesten hele kurven. Vi hadde Vesla og Guro i hvert sitt bånd så det ikke skulle oppstå noe bråk når vi konsentrerte oss om sopplukking.

Siden vi har noen nyansettelser og endel nytt som skulle inn i lønnsprogrammet tok jeg en dag på jobb i dag, for å få fri en dag etter rideturen isteden. Kan kanskje være greit å ha en dag å pakke ut og få vasket endel klær før det er full arbeidsuke igjen.

Nå begynner alt å bli klart til rideturen i morgen. Ferdig pakket og kamera ligger til lading, lånt meg liggeunderlag som det ikke gjør noe om blir vått... sikkert glemt noe, gjør man ikke alltid det da?

Høns er fasinerende dyr å ta bilde av, vet ikke om noen jeg som er mindre samarbeidsvillig enn dem.

Og appropo når det går den veien høna sparker så kan jeg komme med en liten oppdatering angående min ulykkelige hverdag...

Siden oppvaskmaskinen min ikke vil tappe inn vann lenger, og oppvaskkummen ikke går ann å tettes med propp, så bærer jeg oppvask over gårdsplassen til mamma, i påvente av reperatør som forhåpentligvis kommer på fredag. I går hadde jeg full kurv som egentlig hører til inne i oppvaskmaskinen. Man er da rasjonell og laster opp det det er plass til så en slipper å gå flere ganger.

I går så hadde det kommet en regnskur, mot normalt i sommer!!! Kippere på bena og en liten skråning med plen før gårdsplassen. Wups og i riktig Donald stil så for oppvaksen til værs og jeg lå på ryggen med kopper, tallerkner, bestikk og diverse i utallige flere biter enn da jeg forlot kjøkkenet.

Noen som har prøvd å plukke glasskår i litt lang våt plen? Jepp det er like enkelt som det høres ut. Trodde jeg hadde fått plukket opp alt og skulle støtte meg i graset for å få tak i kurven med det som var helt og resten samlet i noen matbokser for å kastes i søpla på turen bort til oppvaskmaskinen.

Fytti F*** der sto det ett trekantet glasskår rett til værs og jeg tredde håndleddet mitt ned på det. En eneste cm lenger til venstre så hadde jeg spiddet pulsåren min. Men det blødde ganske bra avllikevel. Inn for å vaske meg og vekket Merethe da som måtte hjelpe meg å finne plaster for å få stoppet blodet.

Merethe skulle til tannlegen så hun sto like godt opp. Dro innom for å hente Patran for hun hadde vært på overnattingsbesøk. Ingen av jentene hadde hull så litt bra var det i går da. Var innom på Opel for å sjekke om jeg kunne kjøre bilen til Beitostølen i morgen. Med min flaks så hadde vel støtfangeren falt av og kilt seg fast under bilen, men nei det var ingen fare for det. Grillen og støtfangeren hadde sprekt, bjelken forran hadde bøyd seg og radiatoren til aircondisjonen var bøyd. Til tross så hadde det ikke røket en eneste lyspære!

I går kveld oppdaget jeg at jeg hadde fått uinviterte kjæledyr i kjøkkenskapet under vasken. Papir som jeg hadde kastet i matsøpla med rester fra vasken var blitt småstrimlete og risen var borte. Da var det bare å finne en musefelle å sette opp og ut med søplebøtta.

I dag tidlig var det mus i fella, når Merethe sto opp så hadde det gått en til i fella, så nå håper jeg det er tomt. Nå vil jeg ha litt flaks framover!

Så i morgen tenkte jeg at jeg skulle si at jeg ville ha en hest som en kan rive ned stallen over hode på, ellers skjer det vel noe tragisk... En titt på yr viser at det skal komme litt regn på lørdag og søndag, men det får så være. Da skal vi i det minste ligge innendørs.

Nå er de siste kyllingene blitt så store at det snart er på tide å slippe dem inn til de andre. Jeg får vente til vi kommer hjem fra rideturen i alle fall. Sebrafinker og degus har fått reine bur og hunder har blitt fordelt litt. Mounty skal være med pappa og Patran på hyttetur på Luserud, Vesla skal være hos en jeg jobber sammen med. Da klarer vel forhåpentligvis Kenneth de som er igjen. Verken hann eller Leif er glade i å gå tur, så det må vel bli en langtur før vi drar i morgen. Ikke sikkert det blir noen tur på dem før vi er hjemme igjen.

Det ble endel bilder i går for at jeg skulle få tømt batteriet på kamera. Må jo ha med meg nyladet kamera på tur.

I det siste har jeg blitt mer fortrolig med kamera og har fått noen bilder som jeg er godt fornøyd med.

På torsdag er det meldt knallvær, så da håper jeg på mange flotte fjellbilder.

Snart er rognebærene skikkelig røde, da er det høst. Det er ikke mange gradene om natta lenger, og tatt i betrakning at vi skal på fjellet og sove i lavo to netter kan det bli uggint ja. Merethe har fått ny ridehjelm og den må tilpasses hodet for at den skal være behagelig å bruke mange timer om dagen. Så nå sitter hun på data'n med hjelm. Ertet henne litt med at nå var det trygt å spille hestespill...

Best å holde fast ved sommerblomstne noen uker til... Roser i knupp ennå gir håp om en flott seinsommer... All hell og lykke på fjelltur i morgen så blir det forhåpentligvis mange flotte bilder å dele med dere på mandag...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...