torsdag 14. november 2013

Makrofotokurs i Oslo Reptilpark



Fotograf Roger Brendhagen hos Fotovideo, holdt makro i Oslo Reptilpark i går.


Vet liksom ikke om makro fotografering på det nivået er noe for meg, har liksom ikke all den tålmodigheten det krever for å få ett knallbra bilde. Men det var veldig gøy. Gunn har tatt mye mer makro bilder enn meg, så jeg var vel kanskje den med minst erfaring på hele kurset i går. Etter en times teori i kjelleren på FotoVideo før vi gikk samlet opp til Oslo Reptilpark. Det endte med at jeg holdt endel dyr så de andre skulle få tatt bilder, for det var veldig mange som var skeptiske til å holde dem. Det var tre fotografer og tre ansatte i reptilparken til stede. Da var det bare å grave og spørre om det en lurte på, både om reptiler og om fotografering. 


Jeg er ikke spesielt begeistret eller fasinert av slike skapninger, men frykten sitter kun mellom ørene dine og lar du den styre livet ditt så får du begrensninger. Det er ikke jeg interessert i, så da tilbød jeg meg å holde noe jeg aldri har vært så nære noen gang tidligere i livet. For de som har drevet med makro fotografering, så vet man at man bruker kroppen som som og manuell fokusering, særlig der det er dårlig lys.


Jeg er mer vant til å some meg inn med multilinse og bruke autofokus, så det var litt jobb i går for å få sånn nogen lunde bra bilder. Men av rundt tre hundre bilder, så er det her et lite utvalg av de som jeg var mer eller mindre godt fornøyd med uten å redigere dem i noe fotoprogram.


Når man jobber med levende vesner så er det enn viss bevegelse på det du skal fotografere. Da er det ikke så enkelt å få alt til å bli bra, for ikke å snakke om å få til bildet slik du har forestilt deg det. Men som alt annet så er det øvelse som gjør mester.














Vi fikk lukke opp alle montrene så vi ikke behøvde å ta bilde gjennom glasset. Når vi kom så ble alle glassene låst opp og vi fikk ta ut slangene eller ta bilde av dem \der de var. Vi måtte bare huske å lukke igjen når vi gikk til neste sted så de ikke skulle krabbe ut av burene. Det ville blitt litt kaos om alle var løse samtidig.










Gunn holder små skilpadder under oppsyn. De var egentlig ganske så aktive og veldig nysgjerrige! 











































































Før vi skulle avslutte så var det noen av slangene som skulle mates med døde mus.






















Da ble både musa og sirisen borte...

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig upplevelse!! Att få komma så nära med kameran i lugn och ro...
    Bara att öva vidare nu då ;)
    Lycka till på Lilleström!
    Helena.

    SvarSlett
  2. Vilka bilder! Lycka till med övandet.Jag anmälde mig till flertalet kurser men här i vår landsände fanns inget intresse så kurserna kom aldrig igång. Synd.
    Ha en skön helg
    kram
    Fia

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...