onsdag 13. september 2023

Når dagene bare flyr

soloppgang

Nå i det siste har dagene liksom bare blitt borte. Blir vel gjerne slik når en er aktiv, og flere planer ligger klare. Nå har man begynt å stå opp til soloppgang, og brått er det køl mørkt når vekkeklokka ringer. Da er det godt man skal stille klokka igjen, så det blir litt lysere på morgenen. Men samtidig blir det mye mørkere på kvelden.


Etter jobb i går tok jeg med hundene ned til elva. Jeg tror ikke det blir sommerens siste bad på noen av dem. Oliver var med på runden også, men han holdt seg klokelig unna når jentene kom opp på elvebredden igjen. 


Åkeren er tresket og kornet vel i hus, så nå er det fritt fram å løpe alt de orker på jordet igjen. Det kommer det bilder av. Det er tydelig at de storkoser seg når det endelig er fritt fram igjen.


En runde i havna ble det også, og Oliver henger på. Han løper mye av turen, for en katt går mye saktigere enn de vi andre gjør. Han hopper og spretter, litt opp i trærne og litt inn i høyt gras.


Jeg ble stående ute og snakke litt med mamma etterpå, for hun skulle kjenne om klesvasken var tørr på snora. Da flatet de ut i skyggen alle sammen. Oliver peset verre, så han hadde når ikke løpt for mye i sommer. 


En snartur innom drivhuset førte til at jeg tilfeldigvis fikk se tre modne tomater. Nå er det en halvmoden og tre kart igjen på de 10 tomatplantene jeg har. Det er bare å konstatere at det har vært et elendig år i gartneryrket for min del. Til neste år skal jeg kjøpe ferdige tomatplanter. 


Jeg har lenge snakket om å jogge, og i går ble jammen Kenneth med meg. Vi parkerte på Trailerbygg og la i vei innover mot Vælsvannet. Men jeg husket veien som flat, i allefall forholdsvis flat. Men det var nok når jeg gikk, for når vi skulle jogge var det jammen både oppover og nedoverbakker før vi snudde. Godt fornøyd med innsatsen da jeg ikke har jogget siden gymtimen på videregående. Ikke akkurat i går med andre ord.


10 kommentarer:

 1. Ferdige tomatplanter er helt topp synes jeg også. Jeg kjøpte en bifftomat i vår og den var utrolig god. Jeg har høstet veldig mye tomater i sommer, men nå er det slutt. Nå gjenstår bare chilii drivhuset.

  SvarSlett
 2. The days, weeks and months are racing by. What a lovely trek you took. I would love to come along. I also ate one of the tomatoes.

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 3. Kul att få se Oliver följa med på promenaden igen :D De tomater du plockade ser jättefina ut men kanske blir de fler om du köper färdiga plantor. Bättre odlingslycka nästa år.

  SvarSlett
 4. What a beautiful post, wonderful companions, and a nice taste of autumn. Wishing you all the best friend. Aloha!

  SvarSlett
 5. Lovely hiking you and the fur persons do and great photos ~ time is sure flying by ~ Xo

  Wishing you good health, laughter and love in your days,
  A ShutterBug Explores,
  aka (A Creative Harbor)

  SvarSlett
 6. Lovely Norwegian landscape photos.

  SvarSlett
 7. It is lovely to see Oliver again! I grew my tomatoes from seeds and had a bumper crop this year. All the bigger tomatoes I used to make tomato and basil soup. I have about 25 litres in the freezer for the winter. It is a very big freezer but almost full.

  SvarSlett
 8. It looks like everyone was having a good time! Good for you jogging, that's now easy, at least for me.

  SvarSlett
 9. Looks like a wonderful time. Always good to see everyone .

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...