tirsdag 27. februar 2024

Äkta glädje

hvit gjeterhund

Ekte glede når man er liten valp er å finne en isklump som man klarer å få løs. Og ikke nok med det, man klarer å få den helt inn i munnen. Tygge skikkelig så isbitene spruter.

hvit gjeterhund

Det er faktisk mulig å dø av hjertesorg. Dette kalles «broken heart syndrome», og ble for første gang omtalt i et japansk tidsskrift i 1990, da under det japanske navnet «Takotsubo». 
 
hvit gjeterhund

«Broken heart syndrome» utløses av akutt stress, sjokk eller sorg. 

hvit gjeterhund

Kroppen responderer med å bombardere hjertet med stresshormoner, som gjør at hjertet lammes og slutter å pumpe. Resultatet er alvorlig hjertesvikt. Symptomene tilsier egentlig at pasientene har hjerteinfarkt: Pusteproblemer, kvalme, høyt blodtrykk, rask puls og smerter i brystet. 

hvit gjeterhund

Når man senere tar røntgen og ultralyd av vedkommendes hjerte, ser man imidlertid at hjertet har tatt en ny form: Venstre hjertekammer har svulmet opp og hjertet ligner på en krukke. 

hvit gjeterhund

Et knust hjerte er en metafor for det intense følelsesmessige stresset eller smerten man føler ved å oppleve stort tap eller dyp lengsel. Konseptet er tverrkulturelt, ofte sitert med referanse til gjengjeldt eller tapt kjærlighet.

hvit gjeterhund

Det finnes mange gode råd og myter om hvordan man raskest mulig kommer seg over kjærlighetssorg.

hvit gjeterhund

Det er store forskjeller fra person til person når det gjelder hvor lang tid det tar å bli ferdig med en kjærlighetssorg. Èn ting er sikkert: Du bør ta godt vare på deg selv. En undersøkelse har vist at sorgene ikke kan druknes med alkohol. Faktisk kan det forverre sorgprosessen. 

hvit gjeterhund

Men fysisk trening er bra. Du bør altså forsøke å nyte livet og ha det morsomt. Det er likevel viktig å reflektere over bruddet. Kanskje mister man kontakten med venner etter et brudd. 

hvit gjeterhund

Det er viktig å forberede seg på det. Det forverrer og forlenger sorgen hvis man ikke forholder seg til de nye omstendighetene. Hvis man lar seg oppsluke av tanker omkring bruddet, vil man forsterke eller «komplisere» sorgen.

hvit gjeterhund

8 kommentarer:

 1. Kjempe artig å følge. ❤️

  SvarSlett
 2. Godt å kunne følge varga her inne❤️

  SvarSlett
 3. Hjärtesorg har nog de flesta med lite livserfarenhet upplevt och det är tur att inte fler drabbas så hårt att det leder till hjärtsvikt. För min del satte andra skyddsmekanismer in och det är nog mycket bättre.
  Härliga bilder på supersöta Varga.

  SvarSlett
 4. Så søt hun er. Hjertesorg har vel de fleste opplevd en gang eller to, men det er alvorlig nok. Noen kommer aldri over det, og det må være fryktelig.

  SvarSlett
 5. Your pup is most beautiful. She would be what we call a "heartbreaker" if she were a human, boys would easily fall in love!

  SvarSlett
 6. Such a sweet and photogenic puppy! Yes, heartbreak is so real.

  SvarSlett
 7. What a cutie pie and Terry is right. Very photogenic. Enjoy.

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...