søndag 11. februar 2024

Kanskje ikke skitur

 ribbeinsbrudd

Jeg vil ikke ha noen skikkelig bamseklem nå som jeg har klemt meg litt på egenhånd. Det er hardt å jobbe med økonomi skal jeg si deg. Vi driver med rydding av arkivet og skal kassere gamle regnskapsbilag. Noen amøber hadde kastet en tull med plastikk i bunnen av papirkontaineren. Jeg fant ikke noe å fiske det opp med, så da heiste jeg meg opp på kanten og håpet at jeg ikke kom til å vippe oppi 1000 literen. Plutselig sa det "popp" og jeg fikk vondt i siden. Det ble ganske ømt etter hvert, men jeg fikk da opp plastikken og kunne fortsette med papiret. På kvelden ble det tur med Kjersti og Frida, så det var absolutt levelig. Om jeg skal anta noe så er det det helt nederste ribbeinet som knakk på venstre siden. Tror ikke det er mange som har knekt ribbein når de har holdt på med regnskap.

Jeg fungerer fint avlikevel. Jeg klarer å gå tur, bade i badekar og kjøre bil. Merker det egentlig bare når jeg kommer inntil kroppen, så jeg har nok klart meg bra iforhold til mange andre som har knekt ribbeina, eller beinet. Det kjennes mest ut som jeg har konstant "hold" i siden. Jeg sover godt om natta og koser meg fremdeles.

speilegg stektegg egg

Alle sier at det skal bli verre før det blir bedre igjen, men mitt er like dann hele tiden. Brist skal være verre enn brudd sier dem også. Jeg er temmelig sikker på at det er ribbeinsbrudd egentlig. Men det er veldig ømt når jeg kommer inntil siden rett under ribbeinet. Det er hverken hovent eller blått. Ikke er det noe stikkende smerte, men ømt og ubehagelig. Jeg klarer å bøye meg, bare jeg gjør det veldig sakte.  Ubehaget blir ikke verre, det er konstant, mens jeg bøyer meg. Jeg gjorde det på mandag og det er ingen endring ennå, hverken bedre eller verre, så jeg dristet meg til å legge plan om en skitur i dag. Ja sånn skitur med hund, matpakke og kakao rett i nabolaget på Gulsvik med Inger Synøve og gutta. Det ble ingen skitur.


Jeg har vært tilnærmet rolig denne uka, jeg har latt rockeringen ligge... ja ellers så har jeg vel levd som vanlig ellers. Jeg har hatt litt bærehjelp med sekken med hundemat opp fra kjelleren og inn på katterommet. Litt flytting av et par esker på jobb. Ja for det gjør vondt når jeg løfter tungt nedenfra golvet eller over øra. Men Dua mi gikk greit å håndtere, men å sitte lenge på armen var ikke så greit. Men jeg hadde henne nå her et par timer på onsdag som jeg pleier. Vi koset oss vi, som vi pleier.

5 kommentarer:

 1. Huff da! Du får ta det med ro, med både med rockeringer og annet fysisk som er krevende.
  God bedring.

  SvarSlett
 2. I'm sorry to hear that you broke your rib and I hope it continues healing and doesn't bother you much. Such a sweet photo of cutie Sofie!

  SvarSlett
 3. Oooh, ribbeinsbrudd eller -brist kan være vondt et par uker, har jeg erfart, men det går som regel over av seg selv. Jeg fikk et karatespark i magen som etterlot seg et ribbeinsbrudd en gang. Treneren min skyldte på at jeg ikke flyttet meg unna fort nok...

  SvarSlett
 4. Du är riktigt tuff som fortsätter som vanligt med bara lite hjälp när det blir tunga lyft. Hur trist det än är med ditt revben så kan jag inte låta bli att le lite åt bilden av hur du ska få upp den där plasten ur kontainern. Upp kom den ju men nu får du lida ett tag för det besväret. Jag kan inget om revben och läkning av dem men kanske borde du ändå rådfråga någon inom vården. Det vore kanske skönt att få något slags stöd runt den delen av kroppen medan det läker. Hoppas det läker fort. Krya på dig!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...