torsdag 10. november 2016

4 år til neste gang...


I motsetning til Obama får den påtroppende presidenten i USA Donald Trump med seg Kongressen. Det gjør ham langt mer mektig, men makten kommer ikke uten begrensinger. Blir nok en blåere verden totalt sett. Folk blir mer og mer egoistiske ettersom verdens goder blir sentrert til enkelte områder.

Storbritania fikk sitt Brexit, USA velger en ny leder med lovnad om bedre økonomi og kontroll over innvandring. Dette viser at verden ønsker forandringer, som "verden" lar seg overraske av..? En sosialistisk verden fungerer ikke på sikt, da vil alle bare sitte rolig og forvente å bli tatt vare på og få servert "goder". Ser ikke noe problemer med en "blåere" verden hvor alle må bidra for å beholde sine goder, og godene forblir på et sted. Vi hadde alle lik start, noen utviklet seg og andre satt rolig og vil høste av de andres innsats.


Verdens goder er jo urettferdig og rettferdig alt ettersom. Grunnen til at vi har det så bra som vi har det er jo oljen. Og fordi vi har kontroll på pengene og ikke bruker de opp med engang (før de kommer inn) I tillegg sparer vi til dårlige tider som igjen gir økt kjøpekraft hele tiden som igjen gir penger ikassa. Systemene vi har gjør at vi har det så bra som vi har det. Skatter og avgifter sørger for at vi har det så bra som vi har det. Dersom de andre landene hadde tatt vare på pengene de får inn. Knuser korrupson, betaler skatter og avgifter så vil det faktisk være bærekraftig der også.


1. STARTE EN KRIG

Trump blir den øverste lederen for USAs militære styrker. Formelt er det Kongressen som godkjenner at nasjonen går til krig, men historisk sett er det flere presidenter som har sendt amerikanske styrker ut i strid uten godkjenning. 


2. BRUKE ATOMVÅPEN 

USAs president har ikke, slik mange tror, en «atom-knapp» han kan trykke på, men heller en liste med forskjellige kjernefysiske våpenkoder. Selv om han må rådføre seg med militære ledere, har han uansett makten til å ta i bruk kjernefysiske våpen. 


3. VELGE MINISTRE 

Som USAs president er det Donald Trump som velger landets ministre, selv om de riktignok må få «råd og samtykke» fra senatet. 


4. GÅ UT AV EN HANDELSAVTALE

Trump har tidligere uttalt at han vil avslutte den nordamerikanske frihandelsavtalen Nafta. Dette krever imidlertid Kongressens godkjenning, men selv blant republikanere er støtten til frihandel stor. 


5. VELGE DOMMERE 

Donald Trump blir mannen som får velge nye dommere til USAs høyesterett, men de må først godkjennes av senatet. Domstolen er svært mektig siden den blant annet kan godkjenne lovforslag som går imot den amerikanske grunnloven.


6. LEGGE NED VETO 

USAs president har makten til å legge inn veto mot Kongressens lovforslag. Vetoet kan riktignok oppheves. 


7. SIGNERE INTERNASJONALE AVTALER 

Den nye presidenten i USA har retten til å inngå nye avtaler med utenlandske nasjoner. Disse avtalene må senere godkjennes av senatet. 


8. OPPHEVE IRAN-AVTALEN

Trump har omtalt atomavtalen med Iran som «forferdelig». Som president har han muligheten til å gå ut av avtalen, men denne muligheten anses som lite trolig fordi USA da risikerer å forsure forholdet til flere sentrale statsmakter.


9. FORESLÅ NYE LOVER 

I sin «State of the Union»-tale kan presidenten komme med nye lovforslag. En forutsetning for at dette kan bli virkelighet, er at forslagene godkjennes av senatet og Kongressen. Det er ventet at Trump vil ha bedre forutsetninger for å lykkes med sine politiske planer, siden det nå blir en republikansk majoritet i Kongressen. 


10. FORHANDLE OM KLIMAAVTALEN 

Trump har kritisert Paris-avtalen og sagt at den er dårlig for USA. Avtalen er utformet på en måte som gjør det vanskelig å gå ut av den, men som landets president er det i praksis mulig for Trump å nekte å overholde USAs forpliktelser. 


11. BYGGE MUREN MOT MEXICO 

Konstruksjonen av en mur mot Mexico har vært et av Trumps viktigste valgløfter. For å bygge den, må han ha kongressen med seg. Det kan samtidig vise seg vanskelig å overtale Mexico, slik han har lovet, til å betale for den.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...