lørdag 12. november 2016

Husk refleks!


Tessy og Lady var med på en liten kveldstur i dag for å hente bilen. Ingen av dem er spesielt begeistret for å gå med refleksvester, men det går bra når de først er på.


Kenneth skal flytte inn i nabohuset omtrent og i dag plukket jeg han opp før jeg skulle handle litt til kveldsmaten. Han trengte nemlig bilen min for å hente oppvaskmaskin. Siden han er rørlegger så tar han monteringen selv i og med at det ikke er noen oppvaskmaskin i huset fra tidligere. 


Tidligere på dagen hadde jeg og Ronja vært med pappa i skauen for å vinsje to store grantrær som sto så nære riksveien. Jeg storkoser meg når jeg får være med i skauen, gamle minner som dukker opp. Jeg var alltid med i skauen når jeg var liten. Pappa hogget tømmer og jeg laget barhytter. Det aller beste var når det var mattid. Da laget vi bål og spiste tæla brunostbrødskiver som ble svidd på bål og drakk te fra termos. 


Når vi sto opp i dag viste gradestokken 20 kalde grader, imotsetning til Yr.no som sa at det ikke var mer enn 8 kalde grader. Jeg var ikke fristet til annet enn å fyre i ovnen og skifte på sengene. Godt det ble litt og litt varmere utover formiddagen. Etter endel timer så var det helt levelig ute. 


Siden Ronja fikk være med på skautur og hjelpe til i dag, så fant jeg ut at jeg kunne jo se om skiene fungerte etterpå. De andre trengte jo litt trim i dag de også. De kunne ikke være løse så nære riksveien, men Ronja holder seg helt i beina mine når hun får beskjed om det. Særlig når traktoren står og går. Det kan jo hende hun får seg en kjøretur. Både bil og traktor er favoritt framkomstmidler for henne. Har hun misstanke om at pappa skal kjøre traktor så stiller hun opp.


På vei tilbake så var det full fart gjennom løssnøen.


Snø og løping henger sammen påstår Ronja.


Jeg må nok ønske meg nytt kamera til jul, så jeg har noe skikkelig å ta bilder med framover. Det er liksom ikke helt det samme med Nikon D40 når en er vant til et litt mer avansert kamera.


Snø og mørke hunder er ikke den enkleste kombinasjonen når en skal ta bilder,


Men jeg vet ikke helt om jeg ville hatt en hund med slike fargekombinasjoner heller for å lette fotografjobben...


Det hadde vel kanskje vært en fuglehund det da isåfall?


Men det hadde kanskje vært stilig med en hund som var blå på hodet som blåmeisen?


Om snøen ikke laver ned i morgen så hadde jeg tenkt meg på en fotorunde. Ja eller om det er like kaldt som på morgenen i dag. 


Eller så kan jeg ta stand ved fuglebrettet, kanskje jeg får til å få bilde av Nøtteskrika for en gangs skyld også.


Sjefinspektøren ønsker alle en flott helg og en trivelig lørdagskveld... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...