søndag 17. juni 2012

Kjøretur og ny plass for valpene

Når jeg sto opp i går tidlig var det tre jenter som møtte meg i bunnen av trappa. Lady og Ada som går som dem vil når de har valper. Den tredje var en overraskelse. Det var nemlig "Tromsøprinsessa". Jeg hadde nå trodd at det var en av edelseinene som hadde klart bragden med å klatre over først. Men nei da, vesle teita sto mellom mor og halvsøster og logret omtrent halen av seg av stolthet. Jeg løftet henne opp til de andre valpene igjen når jeg slapp ut de voksne, og jeg hadde ikke før snudd meg igjen så var hun over igjen. Like stolt som sist. Så nå er det satt på valpegjerde forran også, ellers så har jeg snart alle valpene fritt utover om natta og når det er dårlig vær.

* *

Med regnvær, sol og regn igjen så er det en risikabel sport å gå tur med hunder. Valpeavleveringene gikk når det var oppholdsvær, til og med skauturen med hundene foregikk i solskinn. Men når jeg skulle henge ut klesvask så kom regnet for fult. Siden jeg bare har våte joggesko nå, til og med et par som egentlig er Merethe sitt så fyrer jeg i ovnen i kveld. Valpene storkoser seg i varmen fra ovnen dem også. Rimelig slitne etter dagens kjøretur med stopp ved Øvre Kollsjøen denne gangen.

* *

Kjøreturen forløp rimelig stille og rolig. Det var ikke mye piping og bjeffing denne gangen, og på veien hjem så sov dem nesten hele tiden. Da jeg skulle ta bilder av valpene fant jeg ut at kamera var tomt for strøm, så det ble litt filming med mobilen isteden. Nå er det bare igjen fire juveler her og to prinsesser. Alle har klart seg utrolig fint og bare noen få måtte ut i natt. Sein kveld og tidlig morgen, så det  ble ikke mange våkenetter. Jeg må takke for all rosen jeg har fått fra valpekjøperene, som har fått hjem stille og rolige valper som har stort mot og tar alt på strak labb. Det er gøy å høre at all jobben jeg har lagt ned med dem gir litt uttelling for de som får hjem sitt nye familiemedlem. De som allerede hadde dyr fra tidligere tok godt imot de nye valpene som kom i hus.

* *

Ingen skal beskylde meg for å selge til folk som har gjort seg bemerket i offentligheten fordi dem er "kjendiser" i alle fall. I helga oppdaget jeg at jeg hadde gjort det da. Han ene som hentet valpen sin lurte på om jeg hadde solgt valp til en fotballspiller. Eh? Har jeg det? lurte jeg på. Ja han var rimelig sikker på det ja. Burde jeg ha kjent han igjen da eller? Nja, om jeg fulgte litt med så burde jeg det ja. Ja hvem av dem er det da ville jeg vite. Så sa han navnet, men det ringte ikke noen bjeller hos meg. Men jeg skjønte jo fort hvorfor både han og kona moret seg stort sist dem var for å titte på valpen sin. Han måtte hjem for å rekke fotballkampen på tv om kvelden. Når jeg sa at resultatet kom på VGnett når de var ferdige så var han ikke helt enig i at det holdt. Du er litt interessert i forball du da sa jeg. Både han og kona gliste ganske bredt og moret seg stort. Jeg skjønte ikke da at det var så morsomt å vær litt interessert i forball, men NÅ har jeg skjønt det! Og jeg måtte le litt for meg selv også, på en måte så var det gøy at de lurte meg. Men han kunne godt nevnt at han likte å bli litt svett og sliten en 90 minutters tid selv også. Kanskje jeg skulle begynne å google alle navnene på de som var interessert i valp heretter, så slipper jeg å komme med dumme kommentarer? Men det skal vel litt til at jeg gjør, det er vel litt meg det...

I dag kommer det en og titter på den lille Prinsessa si, så er det skautur på de store etterpå. Malin og Mounty går sammen igjen, men Mounty har ikke fått med seg at løpetiden er over. Malin bruker skikkelig kjeft på han og i går la hun han i bakken. Han hylte og hun sputtet hår etterpå. Men lærte han, neida det var på'n igjen med masing. Spørs om det blir bedre utover dagen i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...