mandag 26. desember 2016

Geocaching til nye høyder


Vi får vel alle en slik mail fra tid til annen, og i går fikk jeg melding på FB av Hilde om at jeg hadde stor sjanse på en FTF. Nettet har vært til tider veldig ustabilt her i jula, så jeg hadde ikke fått denne mailen. Så var det inn på kartet for å se etter nytt "?" , men jeg så ingen i nærheten av meg. Nå melding om at jeg måtte jo LESE det som sto da...


Klikket på vedlegg, men siden jeg hadde litt datatrøbbel i høst så hadde jeg tydeligvis ikke lastet ned så jeg fikk lest PDF filer. Ny melding til Hilde om at jeg ikke fant den på profilen hennes slik at jeg kunne få tak i GC koden. Tørt svar tilbake var at denne slett ikke telte på noen statistikk så her var jeg helt på egenhånd.






For med en sånn forseggjort cachebeskrivelse så er det kanskje ikke så rart om en bruker litt lenger tid enn nødvendig på å skjønne at dette bare er facke og bare for MEG! Veldig gøy er det jo at hun hadde brukt samme koden som jeg har brukt på en av lukene i julekalenderen. Hadde nemlig regnet med at endel av julekalendercacherne ville putte det inn i en pc og få ut noen mulige koordinater, det går nemlig ikke her. Her må man tenke logisk ut fra tidligere åpnede luker. Godt jeg ikke hadde kastet jukselapper og tidligere forberedelser. Bommet bittelitt på den ene koordinaten, så var det bare å ut å hente inn cachen. Men køla mørkt og is, samt nordavind fra alle kanter... så ble cachingen utsatt til i dag.


Koordinater lagt inn på GPS og så la vi i vei på holke, i tett snødrev og vindvær. Det er jo tross alt litt enklere i dagslys. Godt jeg var kjent i området, for ellers hadde det blitt bushing i kjent cache stil. Men den skråningen er bratt og veldig glatt, så av erfaring så fulgte vi veien rundt isteden. Like greit, ankelbrudd har jeg prøvd før i jula, så Been There Done That! 


Så åpenbarte cachen seg på veldig gode koordinater. Med slikt prinsipp at kun FTF får noe å logge, for den skal ta med seg hele cachen... da kunne jeg blitt litt mer iherdig FTF jeger også. 


Så var det bare å komme seg hjem igjen og sette seg ned for å skrive logg til CO.


Tusen 💖 takk for denne adventsccachen Hilde. Tror ikke jeg er aleine om å ha fantasi på disse trakter!

2 kommentarer:

  1. Så morsomt :) Men forstår at du brukte litt tid på å få med deg div. viktig info Noe går jo på autopilot :)
    For øvrig så hadde ikke jeg greid å løse denne, men joda jeg kjenner den igjen. Heldigvis har du lagt ut en del som til og med jeg greier å løse. Kommer nok til å ha sjekket ut hele kalenderen din i løpet av romjula.

    SvarSlett
  2. Det är väl ren lycka att hitta rätt på en sån cache när det är jul... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...