lørdag 26. mars 2011

Coalaridning på høyt nivå i dag

 Klikk for bilder...
Herlig solskinn i dag og vindstille til en forrandring, så det ble en snau time i sola på formiddagen. Etterpå var det en tusletur på skaran med Patran på bjørnejakt i skauen bark huset. Vi fant ingen bjørn eller bjørnehi, så da er vi trygge!

Ved 11 tiden hadde jeg hengt ut den første maskinen med nyvasket tøy og var klar for dagens ridetur. Det ble en flott tur med både fint trav på lange sletter og koselig prat. Tone Lise og Blesa er fint turselskap, men i dag ble nok Blesa skikkelig sliten. Knerten pustet bra han også på oppløpet på vei hjem igjen.

Når vi er to på tur uten ungjenter med så kan vi tillate oss litt mer enn ellers. Men i dag fikk vi en skikkelig kick i allefall. Siste bakken opp fra oljegrusveien så begynte jeg å småtrave litt oppover, men da klarer jo ikke Tone Lise å dy seg. Blesa girer ned og det blir full gallopp oppover. Jeg trodde hun slakket av og stoppet i veikrysset der vi skulle til høyre, så jeg forberedte meg litt på på slakke av. Det var noe annet enn Tone Lise hadde tengt forsto jeg litt seint. Så Knerten ga på og la seg over i svingen og ga absolutt alt. Jeg mistet ene stigbøylen og da har du ikke veldig mange valg. Du belaster ikke den andre bøylen i allefall så du risikerer at salen går rundt. Da er det bedre å miste begge bøylene og klamre seg fast. Jeg rakk å ta tak i mana med begge hendene og holde! Det er begrenset hvor lenge en klarer å klamre seg fast i en sal med beina uten stigbøyler, men jeg falt ikke av.

På toppen av bakken når Blesa gikk ned i trav og skritting til slutt så snudde Tone Lise seg og så meg ikke. Jeg hang rundt halsen på Knerten og klamret meg fast, før han fikk roet seg ned han også. Da kunne jeg slippe taket med beina og bomse i bakken. Stabil i hodet sitt han. Løp som om jeg skulle sittet i salen og fulgt med, enn å ha meg klamrende til seg rundt halsen. Så da veit jeg det. Det er bare å klare å holde seg fast, så løser han alle ufotutsette problemer som dukker opp.

Etter rideturen så prøvde vi på han selen og den var stor nok. Nå ligger den til bløt i vaskekjelleren i grønnsåpe vann så den blir skikkelig rein før den skal smøres opp før bruk. Bare snøen går så skal jeg få hjelp av pappa til å hente rockerten, så blir det kjøring.

Etter middag i dag så fikk hundene seg noen runder på jordet. Dem liker seg når dem kan løpe over alt uten å tråkke igjennnom snøen. Bare det blir litt barere nå så kan vi gå turer i havna igjen. For ikke å snakke om når det blir bading i elva til sommeren. Nå blir det bare lysere og lysere og varmere og varmere framover. Herlig tid nå.

Husk å stille klokka en time fram i natt... da blir det mørkere i morgen tidlig og lenger lyst på kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...