tirsdag 22. juli 2014

RIP Lukas


Det var i helgen at forbipasserende fant en hund som var bundet fast til et stort betongrør og dumpet fra en bru i Moss. En person har tilstått å ha bundet en hund fast til sementblokk og dumpet den i en elv i Moss. Strafferammen etter dyrevelferdsloven for normale overtredelser er ett års fengsel og tre års fengsel for grove overtredelser.

Hunden var en omplasseringshund, som hadde blitt vanskjøttet av den første eieren. Den hadde hatt flere eiere før oss, og var helt i villrede. Den bet også. Slik jeg forsto det, skulle den avlives i utgangspunktet. Hunden er da ikke noe mindre verdt av den grunn. Et liv er et liv.

Nå angrer eieren på at han tok saken i egne hender, og innrømmer at han burde ha levert den tilbake dit han selv fikk den fra. Ups var det så mange som ikke likte dette her, isj det var da dumt.

Organisasjonen NOAH - for dyrs rettigheter har aldri anmeldt flere for mishandling av dyr enn i år. Hittil i år har de anmeldt nærmere 40 saker, men kun et fåtall blir etterforsket, og mindre av 20 prosent av anmeldelsene ender med dom.

Ja det er vel ingen som ikke har fått med seg denne saken i nyhetsbildet de siste dagene? En gruppe på FB har lagt ut fult navn og bilde av disse to mindre begavede folkene. Håper inderlig at de aldri får noe levende vesen under sitt tak i framtiden, uansett om det er to eller firbeint. 

Det er når sånne saker kommer fram i media at en ikke har lyst til å være oppdretter lenger, ikke planlegge flere kull, ikke selge valper til noen som helst. Men så er det alle de gode valpekjøperene som legger ned masse jobb i hunden sin, de valpekjøperene som ikke kan leve uten sin firbeinte venn, de som er deg evig takknemlig for at de fikk lov å kjøpe en valp fra deg. Da har du lyst til å planlegge valper, så du kan glede en familie eller to med et lite sjarmtroll kledd i pels.

Egentlig skulle det vært en felles siden på nettet med bilder og navn på personer som ikke egner seg til å ha omgang med dyr, langt mindre eie ett selv. La nettet bli den gammaldagse gapastokken, dumme folk fortjener å bli hengt ut og straffet. Dyrevelferden må ut av Mattilsynet og bli egen enhet med MYNDIGHET til å straffe og bøtelegge syndere i egen domstol for dyrevernsaker.


1 kommentar:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...