fredag 20. februar 2015

Sydpolens skuffelse


Neida, så mye skau er det ikke på Sydpolen. Bildene er fra onsdagens tur til Lagmannskollen i Strømsoddbygda. Vi fikk ikke sol, men det var det derimot på Bukollen. Malin og Ronja fikk bli med på tur, så ble det skitur på de andre når vi kom hjem.


Poenget med Sydpolen er gårsdagens siste episode av letingen etter Berserk som forliste i 2011. Hele serien har vist store isøder i både solskinn og storm. Både norske og New Newzealandske myndigheters store fokus på miljøproblemet og forurensningen Berserk hadde på det sårbare klimaet. Så kom gårsdagens episode hvor de Basefaste beboerne  hadde laget "motorvei" til Sydpolen. Hvor de kjørte store bulldosere og hadde satt opp store hangarer. Svære tankskip og andre lastebåter kjørte gjennom farvannet. Akkurat som om det ikke forurenser og skader miljøet iforhold til en liten seilbåt! Reprisen går søndag kveld på tv-norge om du vil se. Men der brast illusjonen om et urørt og sårbart Antarktis. Det er allerede ødelagt.


Jarle har vært i to rettsaker og nå skal saken opp i Høyesterett, en bot på 45 000,- for å ha søla 2 liter bensin! Noen må da ha dårlig samvittighet for det som hendte i og med at ingen vil innrømme noe og ingen skulle ha kontakt med noen. Men spionering og observasjoner uten å yte noe, de holdt de seg til. 


Stort sett så kommer jo sannheten for en dag, en eller annen gang...


Elgen hadde vært ute en tur på morgenen. Ikke akkurat småpoter de tusler rundt med. Disse holdt str 38 i joggesko.


Malin koser seg.


Selv om det har blitt lysere kvelder så hender det at det blir mørkt før det blir noe tur på hundene om dagen.


Godt å avkjøle snuta litt...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...