lĂžrdag 26. august 2017

Som den mest foretrukne


🌟Min lille engel 🌟


Det er vel ikke til Ä unngÄ at det blir mange bilder av den lille hvite nÄ som hun fremdeles er liten og hvit. Ja, hvit vi hun nok vÊre en stund til framover, men liten er nok i ferd med Ä endre seg veldig raskt. 12 kilo og like tung som Ronja. Da er det ikke mange ukene til hun raser forbi henne og tar igjen flatene.


Det ble ingen bytur pÄ oss i dag, det var knallsol og da frister det ikke Ä trÄkke rundt i asfaltjungelen. Jeg tok med meg flatene og gikk runden om kjerka. SÄ fikk Hailey og Ronja en runde oppe i havna etterpÄ. Det gikk forholdsvis greit med skjermen og Ronja. Det var ikke sÄ mange buskene som fikk sammenstÞt. Hun har egentlig blitt riktig sÄ flink til Ä unngÄ ting.


Det flatene skal sjekke ut, det skal hun ogsÄ sjekke ut.


Snart er tyttebĂŠrene modne, hĂžsten er en flott Ă„rstid.


Ikke alle steder er like egnet for en som har korte bein, men hun kaver seg fram for Ä komme pÄ tÞrr grunn igjen.


Evidensia KolsÄs Dyrehospital la ut en advarsel pÄ sine sider: Muligens to valper i vÄrt nÊromrÄdet har dÞdd av smittsom leverbetennelse, pÄ tross av at de var vaksinert ved 12 ukers alder. Med bakgrunn i dette og anbefalingene til WSAVA (World Small Animal Veterinary Association), anbefaler vi nÄ vaksinasjon mot HCC ved bÄde 12 og 16 ukers alder.


Det vil si at de av dere som har valper fra 16 uker og enda ikke har tatt '1.Ärs vaksinen' bÞr ta ny vaksine nÄ. Samt de av dere som har hunder som ikke er vaksinert siste Äret. BÞr gjÞre dette sÄ snart som mulig. Dette er en grusom sykdom som for eksempel smittes via urin.


Vi har samtidig valgt Ä avlyse Hundens DAG SÞndag. Hundens DAG skal vÊre en hundefest og gledens dag for oss hundeeiere og vÄre kjÊre hunder. Vi kan rett og slett ikke ta sjansen pÄ at dette blir en smittearena for denne grusomme dÞdelige sykdommen. Vi vet pÄ nÄvÊrende tidspunkt alt for lite om omfanget, og vi vil ikke ta noen sjanser.


Jeg heller nÄ heller til at dette har blitt litt hysteri og har ikke tenkt Ä vaksinere Hailey nÄr hun er 16 uker. Ikke bor vi i tette byen og hvor mange valper finnes det ikke som er i denne alderen i Norge i dag? De skriver muligens... det kan jo vÊre mye annet. Det kan jo ogsÄ hende at de ikke var vaksinert hos oppdretter, men kun ved 12 ukers alder. SÄnt vet man ikke.


Her har noen tatt en liten smakebit.


Livet bestÄr av valg og ikke minst i Är. I Är er det stortingsvalg. Jeg er ikke veldig politisk engasjert, men har den holdningen at om man ikke stemmer sÄ kan man ikke klage i etterkant. Det er nok av de som har stÄtt fram i etterkant etter valgene tidligere den siste tiden rundt om i verden. BÄde Trump og Brexit for Ä nevne noe. SÄ jeg har stemt ved hvert eneste valg siden jeg ble 18 og kunne gÄ til stemmeurnene. Jeg sitter ikke oppe for Ä fÄ med meg resultatet, det fÄr en tidsnok presentert i morgendagens aviser.


Men jeg mÄ jo si at jeg er rimelig lei alle forehÄndsavstemninger og meningsmÄlinger. De betyr ingen ting. Ikke sikkert de stemmer engang disse som er spurt pÄ forhÄnd. Etter sÄ mange Är med forhÄndsstemmer sÄ vet de hvilken andel av befolkningen som stemmer hvilket parti, sÄ er det bare Ä ringe til denne delen av befolkningen sÄ fÄr en de resultatene en forventer.


Jeg er ingen fast velger, for Ä kalle det det. Jeg har nok vÊrt litt vinglete opp gjennom tiden, men alltid holdt meg pÄ den blÄ siden av skalaen. Jeg synes ikke alle skal ha likt av alt, nei man mÄ faktisk bidra og yte for Ä kunne hÞste.


Det mest foretrukne er definitivt ikke hvit hund om dagen. Man kan jo si at svarte hunder er like skitne... ja det er de, men det synes ikke like godt! Ikke fĂžr de labber innover golvet og virkelig signerer etter seg.


Etter en runde i dusjen med sÄpe og vann sÄ var det igjen en liten hvit engel som sover ut etter dagens strabaser.


De siste dagene har det kommet to spettmeiser her, i hele vinter var det bare en. SĂ„ enten er det "fruen" eller en unge den har med seg. 


I ettermiddag fikk jeg vel en misstanke om at denne apporterende fuglehunden henter levende fugler under fuglehuset som hun apporter og avleverer inne. Fugleungene er ikke spesielt engstelige av seg, og nÄr hun legger seg i bakholdsangrep sÄ er det ikke sÄ vanskelig Ä legge sammen to pluss to.


Utrolig hva man fÄr med seg nÄr hun tror at hun er helt pÄ egenhÄnd og ingen fÞlger med pÄ hva hun gjÞr. Men jeg fÄr med meg det meste nÄr jeg sitter pÄ verandaen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, sÄ ser jeg at du har vÊrt innom...