søndag 19. november 2023

Et magisk liv

dua

 I helga har jeg vært barnepike for solstråla som blir større og større for hver gang jeg ser henne. Enda jeg ser henne rimelig ofte, egentlig. I alle fall en gang i uka, om ikke flere.

bygda rundt


I helga har alle unga vært hjemme en tur. Kenneth og Ingrid kom innom på fredag for å avlevere Sofie for helga. Patran dukket opp når jeg kom hjem fra jobb omtrent. Litt seinere på kvelden kom Merethe og Marius. Så i helga har det vært mange familietimer. I kveld kom Kenneth og Ingrid for å plukke opp Dua og de andre dro også hjem igjen. Så nå har roen senket seg i heimen.

bygda rundt

På lørdag var det iskaldt når vi våknet. Ja jeg og Sofie var de som sto opp seinest. Det ble litt seint fredag kveld, for Merethe hadde med kake så vi feiret bursdag siden de ikke kunne komme når hun hadde bursdag. Men kvart over ni var hun ferdig badet og tenna pusset, øynene lukket og hun snorket i senga si. Kvart over ti fant hun det for godt å slå opp øynene lørdag morgen.

bygda rundt

På lørdag var det sol igjen! Endelig solskinn, det var jammen lenge siden. Jeg har ikke sol hos meg, den kommer igjen i starten av februar. Så vi gikk over på andre siden for å nyte sola. Der er det mye varmere enn på måsasia. Vi hadde ikke gått så lange stunden, men litt bilder måtte vi få til.

bygda rundt

Jeg regnet med at det passet å sove når vi snudde for å gå hjem igjen. Jeg hadde hatt på meg litt mye tøy til å gå i sola, men i skyggen så var det ikke mer enn passelig.

bygda rundt

Sofie var kald i kinna, men god og varm ellers.

bygda rundt

Etter to minutter så hadde Dua sluknet og lua til tante var en anelse stor. Men godt med skinn når en er ute i noen iskalde grader.

bygda rundt

En måneds tid nå så snur sola igjen, da går det mot lysere tider og våren. Men før det vil jeg ha skikkelig vinter med masse snø.

bygda rundt

I dag sov vi ikke lenger enn til halv ni, hun fikk lagt seg som hun skulle til vanlig tid i åtte tiden. Jeg skjønner ikke at det er slitsomt å være barnepike. I helga har jeg hatt mye hjelp av alle sammen, så det var nesten bare på natta jeg hadde henne. Når vi spiste hoppet hun litt fra fang til fang når hun dyttet tallerken bort og sa ifra at hun var ferdig. Hun er som unger flest og spiser omtrent like mye etterpå når hun får snoke fra våre tallerkener. 

bygda rundt

Siden det var overskyet og gårvær i dag, var det ikke mange kuldegradene. Da ble det ulldress med strikkedress utenpå som sovehabitt. Vi gikk på trilletur når det var på tide med en dubb, og vi hadde ikke kommet lange stykket før hun lukket øynene.

bygda rundt

Merethe hadde strikket lue, hals, votter, sokker, Rudolfdress og kjole til henne i bursdagsgave. 

bygda rundt

Hun våknet før vi var helt hjemme igjen, så da fikk hun sitte og kikke litt rundt. Rudolfdressen var skikkelig stilig, med røde snuter som poppet ut av dressen.

bygda rundt

Det var bare oss som gikk tur begge dagene. Patran har eksamen i morgen, så da er det greit å gjøre en liten innsats i helga. De andre foretrakk innelivet, dem om det.

bygda rundt

Det ble ikke noe leiking ute i snøen i helga. Snøen var stein hard og ikke så enkel å spa i. I kveld snør det, så jeg hadde håpet den hadde kommet tidligere på dagen.

dua

Hun har ikke begynt å gå ennå, så da er stolen kjekk å ha for litt støtte. Hun dytter den rundt og krabber inn og ut av den som hun har lyst til. 


dua

For å være ærlig, så ser hun mye eldre ut enn kun ett eneste år.

dua

Jeg har plukket fram noen leiker fra ungene var små, så hun har litt å finne på. Hun er flink til å leike med seg selv når vi er aleine, men nå var det tre andre her i tillegg. 

dua

Men når Marius hadde flatet ut på sofaen, Merethe strikka og Patran løste matteoppgaver, da kunne hun leike litt.

dua

Selfie med kamera er ikke så enkelt

dua leser bok

Jeg er så glad for at hun har så god tid til å sitte på fanget og kose seg når vi finner fram bøker.


Onkel er grom, og det ser ut som både Hailey og Lurven har funnet ut at det hender Marius har litt å dele med dem.

dua

Uten å røpe for mye, så ble det en liten fotoshoot med nisseluer før hun dro hjem i dag. Det var ei sliten jente som ble plukket opp etter andre dubben sin. Ei hel helg som det har skjedd lite, men mye egentlig for ei lite snuppe. Takk for lånet denne helga! 


10 kommentarer:

 1. She is such a sweet little girl with the happiest smile ever! Hello pups!

  SvarSlett
 2. It's always a delight to read your adventures with her.

  SvarSlett
 3. Herlige bilder! Ja, hun ser mye eldre ut enn bare ett år. Det ser så deilig ut å ligge i den vogna.

  SvarSlett
 4. Jättefina bilder och särskilt närbilderna på Sofie :D Härlig unge som alltid verkar glad. Kul att du fick träffa alla dina barn i helgen. Då får man se till att njuta av det. Sofie som tomte var en superfin avslutning :D

  SvarSlett
 5. She's the most photogenic little one. Adorable and that smile is out of this world.

  Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

  Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes and a smooch on Sofie's cute cheek. ♥

  SvarSlett
 6. Awww ~ she is adorable and precious ~ great photos of her and the doggies ~ Xo

  Wishing you good health, laughter and love in your days,
  A ShutterBug Explores,
  aka (A Creative Harbor)

  SvarSlett
 7. A sweet little lady - and well guarded by two beautiful dogs!

  All the best and have a nice week, Traude
  🍂🕯️☕🍂☕🕯️🍂
  https://rostrose.blogspot.com/2023/11/ruckblick-auf-die-fotoausstellung-la.html

  SvarSlett
 8. She is super adorable !
  Love the photos of her and the doggies.

  Hugs and blessings, Lillian

  SvarSlett
 9. Uiiii ... indeed, this sweet child is a Solstråle. Her smile makes me melting.
  Happy MosaicMonday

  Thank you so much being part at
  MosaicMonday

  Have a fine week. Greetings by Heidrun

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...