fredag 1. desember 2023

Byr på juleglede

 pusekatt kattepus pus katt

Julekalenderen stammer opprinnelig fra Tyskland, tidlig på 1900-tallet, og har røtter til det vi i dag kaller adventslys.. Til å begynne var de fremfor alt hjelpemidler for å telle og å måle hvor lang tid det var igjen til jul. Den første selvlagede adventskalender stammer formodentlig fra året 1851. Julekalender eller adventskalender er en kalender med 24 luker eller pakker, én for hver dag gjennom hele advent, fra 1. desember til julaften. Blant barn i Norge ble den vanlig først etter andre verdenskrig. Julekalendere på TV, med én episode for hver dag i advent, startet på 1980-tallet.

pusekatt kattepus pus katt

Jeg har kjøpt Escape adventskalender til alle ungene i år, så får samboerene henge seg på som hjelpere. Sofie har fått pakkekalender og jeg har planer om å kjøpe meg en Flax kalender. Kanskje jeg blir rik til jul. Dyra får ingen kalender, de får nok som det er uten å bli vant til en godbit hver eneste morgen.

pusekatt kattepus pus katt

Kattepusene ønsker alle en flott førjulstid. Jeg har julebord på jobben i kveld, så jeg får komme sterkere tilbake med mer... ja for litt førjulsstemning skader ikke å by på... Jeg skal prøve meg på et innlegg hver kveld i desember, ikke akkurat en adventskalender for andre enn meg kanskje. Men bak første luke byr jeg på en intensjon. Jeg skal spre juleglede og avsløre planer for det kommende året, framover mot jul.
4 kommentarer:

 1. Those those Santa Kitties! Have a wonderful Christmas sweeties!!!

  SvarSlett
 2. Så søte kattene dine er med nisseluer på. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Tack för fin julstämning och tack till Daisy, Lurven och Oliver för att de hjälper till att sprida en fin stämning i advent :D

  SvarSlett
 4. A blessed and beautiful happy Advent season to you all!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...