fredag 5. juli 2024

13 timers arbeidsdag


Når vi skal hjelpe tante og onkel med flytting fra Gjelleråsen til Nannestad, da må man tidlig opp. Litt kjekt med en testmorgen en lørdag, da jeg skulle levere henne mandag morgen i barnehagen. Vi våknet av vekkeklokka og kledde på oss. Tok en kjapp frokost og lempet hundene i bingen, før vi dro av gårde.


En hard start på dagen, for første dubben ble allerede før vi kom fram til Gjelleråsen. Jeg stoppet for å fylle litt bensin og da sov hun hardt.


Vi plukket opp Merethe og Marius før vi dro til Skjedsmokorset for å kvittere ut hengeren vi skulle låne for flytting. 3 timer gratis, og resten av dagen for 500 kroner. Kan ikke klage på det.


Vi lempet inn mest mulig i alle bilene, så kulle Marius kjøre min bil med henger resten av dagen. Jeg og Sofie skulle campere i det nye huset og pakke ut ting de andre kom kjørende med. Da er det kjekt å ha litt proviant. Saltkjekspakka ble Sofie sin, for det ble smakt på alle i rask rekkefølge. Noen gleder må man jo ha når man blir sjef over kjeksen i bilen.


Det er laaaaaaangt mellom Gjelleråsen og Nannestad, så da blei det jammen en dubb til. I ettertid var det veldig greit, for resten av dagen var hun litt i hundre.


Tante og onkel fikk seg stor veranda i det nye huset sitt. Den spylet vi fri for pollen og ble et riktig stort dansegolv.


Kjekt å vaske både inni og opp på kjøkkenskapene før man putter noe inn i dem, da de som hadde flyttet ut av leiligheten ikke hadde vært veldig nøye på det. Det var unormalt høyt montert kjøkkeninnredning der. Jeg nådde så vidt opp i andre hylla. 


Når jeg da dro fram gardintrappa, ja da måtte jo Sofie teste den også.


Har man veranda, så trenger man nye hagemøbler. Jeg og Sofie ble satt til monteringen av de. Vi har vel like mye tålmodighet til sammen som det andre anser som høvelig lite.


Litt sliten, så vi prøvde oss på en liten trilletur. Men den varte bare til første hengeren og alle de andre bilene returnerte med flyttelass. Så noen dubb ble det ikke, bare ei hvil.


Når de andre dro for å fylle opp den tredje hengeren kunne vi ta fatt på resten av monteringen. Kristine ville heller være hos oss og leike med Sofie, enn å kjøre bil fram og tilbake resten av dagen. Det var en ypperlig løsning for Sofie.


Det ble middagspause med pizza og Sofie underholdt resten av familien mens vi ventet på at Marius skulle komme tilbake med maten.


 Det ble seint før de var tilbake med den fjerde og siste hengeren. Da var den gamle leiligheten tømt og det gjensto bare nedvasking. Vi fordrev tiden litt på leikeplassen, for Sofie var nesten to timer på overtid allerede. Men like blid egentlig, så lenge det skjedde noe rundt. Vi var hjemme rundt midnatt og sov til vel ni dagen etter. Vi får komme igjen og sjekke hvordan det blir når de er kommet i orden.

4 kommentarer:

 1. Det hørtes ut som en slitsom dag. Det må være flott å få så god hjelp til flytting.

  SvarSlett
 2. Vad bra att ni var så många som kunde hjälpa till med flytten. Det är mycket jobb med en flytt och ni sov nog gott allihop den natten. Kul att få hänga med er hela dagen :D

  SvarSlett
 3. What a day! It does look like little Sofie enjoys herself just about anywhere though.

  SvarSlett
 4. Everyone had a big day and the job got done, that's a win for everyone!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...