lørdag 29. september 2018

Når man bommer på dagen


Jeg slo fjellturen rimelig raskt fra meg i dag tidlig når jeg tittet ut av soveromsvinduet. Det var tunge grå skyer og jeg hørte vinden. Da er det ikke noe vits i å dra høyere opp i fjellet for det er vel rimelig sikkert at det virkelig blåser der da. Så det ble en skikkelig lat morgen før jeg endelig sto opp. Som vanlig stiller Daisey og klanen opp ved døra. Litt kattekos på vei til badet og dagen kunne starte for min del.


Når man har dyr så er det ikke akkurat frokost som er det første en gjør. Det er mange andre som både skal luftes og spise litt mat før jeg kan bevilge meg litt mat. I dag ble det bløtkokte egg og to ekstra til lunsjen som er hardkokte. 


Siden fjellturen ble skrinlagt, så tenkte jeg at jeg måtte finne på litt fornuftig så jeg kan bruke morgendagen til litt sløving eller om jeg har flaks en fjelltur. Dette blir nok en av de siste helgene som snøen holder seg unna, så er det et halvt år til neste gang. Det ble ikke så lite syssel heller, for badet ble vasket fra golv til tak og i hver minste krok. Resten av huset fikk litt vanlig golvvask, så får jeg vaske litt mer tak en annen gang.


Jeg kom på at siste rest av tomater burde tas inn, for når planta har frosset så gir den ikke mer næring til de små tomatene som er igjen der. Det var overraskende mange igjen, så det var greit at jeg hadde tatt med meg en bolle å bære de i.


Når vaskebøtta var parkert for dagen var det atter hundene sin tur for litt lufting. Det blås fortsatt og jammen kom det ikke noen regndrøpp også. Men litt energi må ut på de firbeinte. Pusekattene var ikke så begeistret for å ut i dag, så det var ikke så lenge de var ute omgangen.


Ehhh trenger jeg å kommentere hvordan det så ut etter at vi hadde vært på tur? Ikke la jeg merke til at en av hundene hadde tråkket i noe som var lettere flytende før vi gikk inn igjen.


Jeg hadde skikkelig lyst på fylte boller i kveld, men å lade en porsjon bare til meg ble litt i overkant, så jeg ba Kenneth komme en tur siden Ingrid skulle bort i kveld. 


Når man bor på landet så fyrer man med ved. Jeg er så glad i vedovnen min, for ved gir en varme som ingen andre varmekilder klarer. Godt med stor ovn så en får plass til store vedtrær. De varmer lenge, så det sloktner ikke med det første når en er ute på langtur med hundene.


Jammen ble det godt utpå ettermiddagen før jeg oppdaget at jeg hadde bommet på dagen med EFIT! Men når jeg hadde lagt ned så mye jobb i dette så får det bli i dag, så får jeg håpe jeg treffer på riktig dag neste gang.


Jeg valgte å forsette kvelden, så når maten var ferdig så spiste vi vel i overkant mye både jeg og Kenneth. Blir nok ikke noe mer spiselig i kveld har jeg misstanke om. Når en har spist mye så har en ikke lyst til å gjøre så mye mer, men vi gikk ned i kjelleren for å se om han skulle ha noe av det som var der før jeg begynte å kaste ting. Jeg har jo ikke noe greie på sånne manneting og hva som kan brukes eller ei. Det endte opp med noen bæreposer på han og jeg kan trygt kaste det som er igjen der av mannesaker.


Nyt kvelden videre og ikke minst helga! I morgen er det atter en fridag og den skal nytes i det fulle...


Har du lyst til å lese om de andres dag, så må du altså vente til i morgen. Men du finner de HER

16 kommentarer:

 1. Satte på Googles övesättningsfunktion här. Så hoppas jag har hängt med något så där i alla fall. Det första jag tänkte var att "tjejen borde vara med i EFIT". Å det var ju precis det du var. Bra intuition där från min sida;-)

  Å grattis till ett storstädat hem! Önskade jag kunde "skryta" med samma sak, men det kan jag inte. Men vi har i alla fall nytvättade sängkläder. Riktigt mysigt det också medan man lyssnar på stormen utanför;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det holder nesten med reine sengeklær, så kan det andre være så som så ;)

   Slett
 2. Så typiskt att ta fel på dag men vad gör väl en dag hit eller dit egentligen.

  SvarSlett
 3. Så de kan gå. Men bra att vara i ute i god tid också ibland. 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt med alt som er gjort, da får en tid til mer ;)

   Slett
 4. En dag hit eller dit, man får faktiskt göra EFIT när man vill! Också.
  Men är det sant att det här kan vara sista helgen utan snö? Ojojoj. Jag vill ha brittsommar och en lång skön höst först. Snön kan få komma i slutet av december ...

  Vad var det för fyllning i bullarna som ni åt så många av?

  SvarSlett
 5. Inne och kikar på din dag! Härliga bilder!
  // Anna

  SvarSlett
 6. Hahaha, skrattar gott för jag skulle ha kunnat göra precis samma sak :D Men vad spelar det för roll om du var en dag för tidig. Det blev väldigt bra i alla fall.
  Oj, vad du har varit duktig med städning. Men har man djur så är det inte helt rent särskilt länge ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg pleier å vaske en gang i uka, det får holde. Man blir vel ikke så nøye når man har noen som skitner til forholdsvis ofte.

   Slett
 7. Lätt hänt att ta miste på datum, men en dag före eller efter är väl inte så noga. ;)
  Trevligt att följa din dag, riktigt flitig har du varit. Lite surt med smutsiga tassar på det rena golvet, men det är väl sånt som händer när man har djur. :)

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!