onsdag 20. mars 2013

Husmor i dag


I dag hadde mamsen fri fra jobb, men tror du hun engasjerte seg i meg du da? Neida, det var småpelsa for alle penga. Til slutt fikk jeg henne til å innse at vi måtte rydde og vaske litt i dag. Mamsen sa at nå var det snart påske og da skulle hun ha fri over en uke, så det hastet ikke. Men jeg insisterte jeg altså. Jeg ville ha det reint! 


Jeg startet med å ta av senga til mamsen. Godt med reine sengeklær.


Når sengeklærne er vasket så må de henges opp for å tørke. Siden det snødde vannrett i dag så hang jeg det opp inne. Ikke sikkert det hadde blitt tørt eller holdt seg på snora i dag skjønner du.


Det er ikke så enkelt å få på dynetrekk igjen, for mamsen har dobbel dyne.


Til slutt fikk jeg det til med bare bitte litt hjelp av mamsen.


Mamsen sover med vinduet oppe, så det er ganske kaldt på soverommet. Da er det godt det er fyr i ovnen så jeg får varmet meg litt før jeg gjør mer husarbeide.


Når en skal vaske klær så må man skille mellom mørke og lyse. Vasker en de sammen så blir alt en grå suppe sier mamsen. 


Her er det bare mørke klær, så da er det bare å lukke døra og sette på maskinen.


Så må en ikke glemme å ha i såpe, for ellers blir ikke klærne reine.


Er lov med en liten pause og strekke ryggen litt når en har vært så flink vel?


Pelsdottene er skikkelig sløve med pelsen sin altså. Dem passer jo ikke på at den sitter fast hele tiden. SÅ slenger dem den rundt i stua og nede! Jeg passer nemlig godt på min pels, så det er ikke ett hårstrå som er mitt her altså! Mamsen sier jeg er hennes lille gullklump, og om du googler gull så finner du ut at det IKKE røyter. Så alt dette er pelsdottene sitt!


Jeg gadd ikke å vaske golvene altså, for mamsen drev med klikkertrening av hybelkaniner. Det kan du lese om i dagboka på hjemmesiden til mamsen. 


Jeg lå bare på sofaen og fulgte med med et halvt øye jeg...

4 kommentarer:

  1. Okey...no stiller du meg i dårlig lys her. Eg kan ikkje huske at eg noen gang har har bidratt hjemme med vask og stell! Kanskje det e nokke eg må begynne med. Mamma sier du e en drømmehund!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er egentlig ikke så vanskelig skjønner du Maya. Også blir mamsen såååååå blid når jeg hjelper til ;)Da blir det masse kos etterpå.

      Slett
  2. Men oj, vad du jobbar! Jag brukar städa ibland, men tvätten får hussen sköta hos oss. Men nu vet jag ju hur man gör så kanske nästa gång...

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, vi behøver ikke hjelpe til hver eneste gang... bare innimellom! Da blir mamsen så glad ;)

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...