torsdag 9. juni 2022

Sommerfølelsen

 solnedgang

Når det er sommer, ikke bare etter kalenderen, men sånn etter temperaturen også. Du vet sånne kvelder en kan nyte fra verandaen når sola sakte forsvinner bak åsen og bare gløden henger igjen på himmelen. Til tross for at juni er ei uke gammel, har det ikke akkurat vært flust med slike kvelder i år.

pinseliljer

Når pinseliljene blomstrer, da vet man at sommeren har startet.

golden retriever

Du veit sånne dager hvor hundene bader selv. Egentlig er balja til å vanne i drivhuset, men den er stor nok til at Bella kan få avkjølt seg også. Man nekter ikke hunder å avkjøle seg på varme dager, da fyller man heller opp igjen med hageslangen når den begynner å minke.

marihøne

De varme sommerdagene hvor insektene summer rundt deg i passelig avstand. Når marihøna er på jakt etter bladlus på hageblomstene dine.

løytnantshjerte

Når løytnatnshjertet blomstrer i flere farger. Løytnantshjerte er en gammel staude, og navnet stammer kanskje fra datidens piker som løp løpsk ved synet av de hjerteformede blomstene. Historiene er ulike, men det oppsto i alle fall en historie om hva som skjulte seg i hjertet til løytnanten. Denne vakre stauden kom til Norge på 1800-tallet og fikk det spennende navnet løytnantshjerte. Det hører selvfølgelig en historie til et slikt fantasifullt navn. Kanskje var det fantasien til datidens piker som løp løpsk ved synet av de hjerteformede blomstene. Det oppsto i allefall en historie om hva som skjulte seg i hjertet. Om man trekker de to ytterste kronbladene forsiktig tilside kommer en pike tilsyne. Hun er kledd i hvitt undertøy og hvite benklær.Tar man deretter de indre kronbladene bort ser man en champagneflaske... 

løytnantshjerte

I et løytnantshjerte er det derfor plass til først en pike og deretter en flaske champagne. Eller sagt litt mindre beskjedent så rommer nok løytnantshjertene både piker og champagne. Løytnanthjerte er en så sjarmerende og hjertebestrødd blomst at det knytter seg historier til blomsten i flere land. I England er stauden kjent under forskjellige navn. Det ene er "Lady in a Bath". Nå kan man kanskje lure på hvor damen i badekaret er, men det er lett å se.Snu en blomst på hodet og dra de ytterste kronbladene ut til siden... Planten blir også kalt "Bleeding Heart". Legenden som forklarer dette navnet kommer fra Japan. Historien handler om en ung mann som forsøker å vinne kjærligheten til en ung pike. Den unge beileren gir henne først et par kaniner. (Det er de ytterste to kronbladene på blomsten.) Deretter får piken et par tøfler. (De neste kronbladene.) Og tilslutt får hun et par øreringer. (De siste to kronbladene.) Dessverre fortsetter piken å avvise den forelskede unge mannen. Knust av sorg stikker mannen sverdet rett gjennom hjertet sitt. (Den midterste delen av blomsten.) Og derav kommer navnet "Bleeding Heart"

bie

Når biene samler beina så fulle at de knapt klarer å lette fra blomsten for å fly hjem.

bie

Når den returnerer så raskt de små vingene kan fly den tilbake, slik at den kan få samlet mer.

humle bie veps

En veit en har bra insektsblomster når humla, bia og vepsen konkurrerer om den samme blomsten.

peon

Det er sommer når peonene har knopper som åpner seg fra en dag til den andre.

peon

Når den ene etter den andre slår ut i full blomst.

peon bie

Har en hage så har man alltid nye ting å ta bilde av. Hagen er i konstant endring fra snøen går til den kommer igjen. Du kan ta bilde av den samme planten hver dag, og det blir ikke to like bilder.

leonberger golden retriever

Når det er så varmt i været at man drøyer til den nesten er kveld med å gå en tur med hundene.

gråtrost

Du vet det er sommer når gråtrosten fotfølger deg, da du klipper plenen, for å finne mark til ungene sine.

gråtrost

Kanskje det dirrer i bakken når en slår plenen, ettersom de er så nærgående. De finnes ikke redde når de er på jakt etter mark. Men er du i nærheten uten plenklipper da flyr dem om du nærmer deg.

gråtrost

Begge har fulle nebb, men skulle sikkert hatt en mark eller to til hver seg så det ut til.

drivhus

Når sommernatta langt om lenge senker seg såvidt, bare bitte litt så hagenissen får tent sine lykter. Når det blir akkurat litt for mørkt til å sitte ute å lese på verandaen. Når man bare kan sitte å nyte sommerens lukter og lyder. Sommernatta er aldri stille.

tankefull

Når man kan tillate seg å bare være tankefull og nyte. Det er godt når ungene har flyttet ut og klarer seg selv. Når de er hjemme på besøk bare for å ha det hyggelig og kanskje spise middag. 

Hva gir deg den gode sommerfølelsen?

9 kommentarer:

 1. You have beautiful dogs. We are still waiting through cool rainstorms here in British Columbia for summer weather. It's late this year and I can't get out to plant seeds yet. They would just drown. Thanks for stopping by and commenting. - Margy

  SvarSlett
 2. I am not sure if I am right, but I think the colors of the sky from your place is amazing and somehow different in the shadows of yellow, like amber. Beautiful images, so alive!
  Thank you very much for sharing this post in our game.
  Happy Today and a fine week!

  SvarSlett
 3. Wonderful dogs and great photos.
  I love the flowers and the photo of the thrush.

  SvarSlett
 4. Gorgeous sky shot and awesome nature shots ~ best are the ones of the doggies ~ Xo

  Enjoy sitting on the deck in the shade with a gentle breeze blowing of the water in summer ~ not fond of the heat and humidity though but is all part of summer ~ sigh

  Wishing you good health, laughter and love in your days,

  A ShutterBug Explores,
  aka (A Creative Harbor)

  SvarSlett
 5. Så fine bilder du viser! Badekaret til hundene er jo genialt :)

  SvarSlett
 6. Incredible photography!

  I absolutely loved taking a peek into your beautiful corner of the world.

  Have a great weekend!  SvarSlett
 7. Jag känner den där sommarkänslan när jag läser ditt inlägg och jag har nog fått några smakprover på sommar jag också. Men det har inte varit riktigt varmt än och det blåser ganska rejält. Det gör inte mig något och för mig är det en bra sommar :D Jättefina bilder på allt som växer och alla insekter.

  SvarSlett
 8. Lillian - Joining you from Wandering Camera. I am a flower lover, so your post was a joy from beginning to end for me! What gives me the summer feeling? The warm sun. Being in my flower garden. Hot dogs and ice cream. Eating dinner outside. Camping. So many things!

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!