torsdag 23. juni 2022

Nyter ferien

pus katt

Det er ikke til å komme fra at det er nydelig med ferie. Denne uka her ble ikke som jeg hadde tenkt, så da fikk en gjøre det beste ut av det. Bella hadde for høy verdi når jeg vi var hos dyrlegen på mandag, så da må en vente på neste løpetid. Om hun hadde startet før jeg så det, eller om hormonnivået hennes stiger raskere enn gjennomsnittet er uvisst. Jeg hadde egentlig mest lyst til å skrinlegge hele valpeprosjektet, men jeg har vel mer lyst på valp etter Bella. Så da gir jeg det en sjanse til.

løytnantshjerte

Med litt smådårlig humør og laber innsats på det meste, så ble denne uka lat. Kjempe lat. Ingen vekkeklokke og ingen aktivitet annet enn litt klesvask og plenklipping. Det har ikke skortet på tilbudene om både tur og lån av hytte, men jeg har vel stort sett stått opp seint, tilbragt dagen på verandaen og tatt en ettermiddagsdubb på verandaen, spist sein middag og lagt meg seint. Ikke mye å blogge om med andre ord.

tomatplante

Luka litt i drivhuset har jeg gjort, må snart binde opp tomatplantene mine.

sukkererter

Sukkerertene klatrer villig oppover gitteret på veggen.

agurkplante

Agurkplanta strekker seg også oppover. På tide med en ny runde med gjødsel tror jeg.

agurkurt

Agurkurten kommer fra i fjor.

jordbær

Jordbærene er ikke antydning til modne ennå. Virker som alt er veldig seint ute i år.

salat

Salat, gressløk, sukkererter og en bitte liten dill.

floks

Sommerblomster som jeg plantet i drivhusveggen i fjor har klart seg. Smørblomsten kommer også, men de har jeg ikke tenkt å luke bort.

iris

Når sankthans kommer så kommer også irisen i blomst.

iris

Jeg har fire store tugger med iris rundt på plenen. Bare synd de blomstrer så kort.

solsikke

Når en har hatt litt gartnerhjelp av kattene til å fordele solsikkefrø... de ble i alle fall ikke på rekke og rad som jeg sådde dem.

hage

Det er ikke alt som er glissent og stusselig i hagen da, disse her har vokst veldig siden jeg kjøpte dem og plantet dem.  Ikke noe av bomsterfrøene jeg sådde i potter inne har spiret, så til neste år skal jeg ikke så noen verdens ting.


Dette her er jeg lettere usikker på hva er. Kan være ugras eller noe som spirer fra i fjor. De gror langs hele bakveggen på drivhuset. Ført luket jeg vekk en god del, så tenkte jeg kanskje det var noe jeg hadde sådd i fjor, så jeg lot det stå igjen noen planter for å se hva de blir til. Noen som vet?

peon

Den tidlige peonen min er avblomstret, så nå står den neste for tur. Den er alltid full av sukkermaur.

plomme

Noen plommer ser det ut til å bli i år.


Ronja snoker vann fra dunken jeg har til vanning i drivhuset. Greit å ha noe vann som ikke er iskaldt rett fra hageslangen.

humle

Det er mengder med humler i rosespireaen

8 kommentarer:

 1. Jag hoppas på bättre tur nästa gång för Bellas del. Det vore väldigt kul att få se fina Bellavalpar. Bra att du ger det en chans till.

  SvarSlett
 2. The leaves on the plant you are unsure of looks like convolvulus (Bindweed). If it is that it will have white or pink flowers. It does spread like crazy though and smothers other plants if not controlled. My strawberries have been ripening for the last week and we have them every morning with our breakfast. Even here in SW England they are about 2 weeks later than usual. My tomatoes are growing well too and have half sized green fruit. Hopefully I will be picking them in a month's time.

  SvarSlett
 3. Agurk og tomater krever veldig mye gjødsel hvis de skal produsere ny kart. Jeg gir mine planter gjødsel annen hver gang jeg vanner de. De står også i ren kugjødselkompost, og det gir god avling.
  Iris blomstrer kort tid ja, men dine var veldig fine.
  Fortsatt god ferie!

  SvarSlett
 4. Hej Lillian!
  Jag tror att din växt kan vara Dagvinda, den har ganska stora fina blommor, det räknas som ogräs, men låt den vara kvar och se vad du tycker om den. Dina Iris är mycket fina, en härlig färg. Ha en fortsatt fin semester.
  Hälsningar Marika

  SvarSlett
 5. Det låter så skönt med en lat och lugn vecka hemma - tror vi alla behöver det ibland. Det är frodigt och fint i växthuset men gödning behövs ju också till växter som växer mycket och sätter mycket frukt. Vindan - om den breder ut sig ohämmat utanför växthuset kan det vara snårvinda som är ett fruktansvärt ogräs.

  Ha det gott! Carin

  SvarSlett
 6. Även om det inte blev som du tänkt så låter det som du har haft en skön vecka och det ser också ut att vara fart både i växthus och trädgård. Gödning är nog bra till det som ska växa mycket och ge frukt. Hoppas det lyckas bättre med Bella nästa gång.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
 7. Det är underbart med valpar, även om det är mycket jobb - men det står man ju gärna ut med! Själva hade vi bestämt oss för att INTE skaffa oss nån mer hund efter att ha varit hundägare i 44,5 år. Vi börjar ju bli alldeles för gamla. Men...det är inte lätt att helt vara utan hund så vi frågade alla vi kände om vi kunde hjälpa dom med att vara hundvakt, men ingen hade nåt behov av det. Så till slut annonserade jag på Gotlandsmarknaden om att vi gärna ställde upp GRATIS - och då fick vi otroligt många svar. Men vi fastnade för lilla Molton (en fyrvägskorsning) som var liten, söt och vansinnigt snäll. Så nu har vi honom minst 3 hela dagar i veckan. Ibland blir det fler - och det är underbart!
  KRAM/Susie

  SvarSlett
 8. Alltså det skulle vara "för gamla" (81 och 76 år)!!!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...