lørdag 25. juni 2022

Sankthansaften på Breivannet

 jordbær

Sankthansaften ble feiret på Breivannet med brus, boller, jordbær og årets første bad. Jeg spurte Wenche Lill om jeg kunne friste med bad og solnedgang på Breivannet om kvelden, og det kunne jeg. Så varmt som det har vært i det siste så var det god badetemperatur i vannet.

breivannet

Sankthans er ikke på langtnær det det engang var. Jeg husker når jeg var liten og ja egentlig helt opp i ungdommen, så ble sankthans feiret. Da ble det party. Det var samling av mange rundt et bål. Ja ikke bare hvilket som helst bål, men et gedigent et. Det burde være større enn året før, minst.

breivannet

Når det ble arrangert slike sammenkomster så var det levende musikk og folk danset. Endel var mer eller mindre beruset og innimellom var det litt slåsskamper. og det var greit. Folk slåss ikke for å skade den andre mest mulig, de ville gare at den andre skulle gi seg.

leonberger breivannet

Noen mistet dama si og andre fikk seg ny dame i løpet av sankthansnatta. Det eneste som er likt nå som tidligere, er at natta er lang og lys. Klart vi må nyte det...

breivannet

Når jentene hadde badet ble de på land for å tørke innen vi skulle dra hjem.

breivannet solnedgang

Når man har kjent hverandre i årevis, så er samtaletemaene et ganske bredt spekter av temaer. En liten oppsummering av venner og bekjente, familie og nyinnflyttede i bygda. Noen som har vært fast inventar som vi ikke har sett på "gudveithvorlangtid".  Mimring om gamledager og gamle venner.

solnedgang breivnnet

Kjekt med gamle venner som vet det meste, man slipper å forklare og små hint blir plukket opp uten at alt behøver å tolkes. Mimring over ungenes oppvekst og valg i livet. Om vi ikke helt skjønner valgene deres, så er det helt greit. De er voksne og har sine liv. Og vi har etterhvert fått tilbake våre liv. Livet før småbarn og privatsjåførtilværelsen. 

solnedgang breivannet

Sommernatta senket seg og vi begynte så smått å pakke sammen. Ikke en mygg hele kvelden og det er ikke ofte når en befinner seg ved et tjern i skauen.

verandaliv

Når jeg kom hjem ble jeg sittende å nyte sommernatta på verandaen. Leste til det var for mørkt til å se bokstavene lenger. Det er jo tross alt et helt år til det blir en like lang lys natt igjen. 


2 kommentarer:

  1. Bästa sättet att fira midsommar, som jag antar är vår motsvarighet till Sankthans. Härligt att sitta en skön sommarnatt och prata med någon man känner utan och innan medan solen går ner. Jag skulle nog inte orka men tanken är lockande :D

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...