mandag 1. april 2024

2. påskedag

bokfink

 Jeg ligger stort sett noen dager i forkant, så når jeg skriver dette så er det slett ikke 2. påskedag. Det er påske, men dagene er jeg ikke så opptatt av. Det er søndag og sola fant endelig ut at den skulle titte fram fra både skyer og tåke som har preget påsken i år. Noe annet som har preget påsken i år er fravær av klokke. Jeg hadde klart målene som var satt på Garmin, og siden klokka skulle stillets en time fram i påsken så prøvde jeg en klokkeløs variant i år. Innbilte meg at det var enklere å hente inn timen om man ikke visste om den før etter et par dager. 


Fra tid til annen kommer jeg over bloggere som funderer på om de skal fortsette bloggingen eller funderer over andres fravær.  Jeg blogger mest for min egen del jeg, for å ha en oversikt over når jeg gjorde hva og sånt. Det er veldig hyggelig når andre er innom og ser på det jeg skriver og kommenterer på ting jeg har tatt bilder av. Deler bloggen på FB og det er det. I ny og ne blir det et bilde på Instagram, og snapchat bruker jeg kun til familien. 

hvit gjeterhund

Jeg blogger fordi jeg synes det er gøy og ikke for å tjene noe på det. Jeg har fått noen foto oppdrag gjennom bloggen. Jeg har blitt spurt om turene mine for at andre skulle ta noen av dem. Gi andre turtips til fine steder, både nærområdet og litt fjernere. Jeg koser meg med å lese andres hverdagsblogger og er ikke så opptatt av de som klager mest. Blogg skal være kos og ikke energisluk og klaging. Mange bra svenske blogger og noen utenlandske som jeg følger jevnlig.

hvit gjeterhund

Nå er det ny måned og nye mål som skal settes. I april skal jeg være flink, det er liksom siste mulighet for å starte på sommerkroppen 2024. Ribbeinet som ble brukket er blitt bra, så nå kan jeg tilbake til litt trening igjen. Jeg har kanskje satt meg litt hårete mål for april, som såkalte eksperter fraråder. Veldig enkelt å sprekke om man er for ambisiøs. Men en måned på 30 dager burde være overkommelig for de fleste å være litt konsekvent og legge seg i selen. Så får jeg ta en oppsummering i slutten av april for å se hvordan det gikk. Lyse kvelder etter at klokka ble stilt så da rekker jeg litt mer etter jobb enn det jeg gjorde i mars. Største bøygen min er å kutte ut brus og godteri, is, potetgull... for aktiv er jeg jo egentlig.

hvit gjeterhund

Noen ganger lever ikke Varga opp til rasenavnet sitt. Når hun kommer inn igjen så er det ikke mye som er hvitt for å si det sånn. Nå er det ei skikkelig sølete tid å ha hunder. Så gulvvasken består stort sett i kost og feiebrett på morgenen. Da har hundene tørket og all grusen ligger i roser på golvet.

lese bok

Det har ikke vært mye solskinn i påsken, så når det har vært mulighet så har jeg satt meg på verandaen med ei bok. Denne boka har jeg brukt fryktelig lang tid på. Den har litt i overkant mange detaljer, men når jeg var halvveis så tok den seg opp litt. Da ble det litt mer handling og ikke fult så mye unyttige detaljer. At boka er på 600 sider, så tar det litt tid å få lest den ut. Målet var å bli ferdig med den i påsken.

pus katt kattepus pusekatt

    På søndag var det såpass varmt at jeg hadde verandadøra stående åpen en stund. Det setter kattene pris på. Da er det mye ut og inn på dem. Daisy holder seg stort sett i høyden, da går hun klar av Varga og har full oversikt over det som skjer på gårdsplassen.

pus katt kattepus pusekatt

Når det er skarpt solskinn så er pupillene til kattene bare noen smale streker.

pus katt kattepus pusekatt

Lurven holder seg på rekkverket, for han er litt mer nysgjerrig og vil være med på det som skjer. Han vil til og med ha kos ute han.

pus katt kattepus pusekatt golden retriever

I år tror jeg det er første året jeg ikke har vasket av hagemøblene og tatt ut putene på verandaen. Håper våren kommer for fult når påsken er over.

leonberger hvit gjeterhund

Bella og Varga hadde ikke tid til å ligge på verandaen for å kose seg. Nei de rullet rundt i snøen.

pus katt kattepus pusekatt

Oliver derimot han liker å sole seg. Han er med på badet og ligger på varmekablene når jeg bader. Koser seg ofte ved vedovnen også han.

pus katt kattepus pusekatt

Lurven er den som er mest kosete av de kattene jeg har, men det er helst inne. Da kan han sitte på fanget i timevis for å bli koset med. Han elsker å få klødd seg på magen også. Det er det ikke alle katter som liker.

leonberger hvit gjeterhund

Juhuuu det er vår, kom og leik med oss!

hvit gjeterhund leonberger

Hvit og hvit... alt er relativt med hund.





11 kommentarer:

  1. Nice photos! And your cat's fur is so long and lush!
    Thanks for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2024/04/wynnes-extra-special-granola.html

    SvarSlett
  2. Det er stor forskjell på katter om hva de liker av varme. Mine to katter er veldig forskjellige sånn. Ja, hvite hunder er ikke alltid hvite. Flotte bilder av dyra.

    SvarSlett
  3. Jag småskrattar lite när jag ser bilderna och läser om alla dina djur. Härligt att mysa i vårsolen på verandan med flocken :D Min blogg är också först och främst till för mig själv och många gånger har jag gått tillbaka för att minnas och uppleva igen. Men bloggvännerna är också viktiga. Alla väljer själva hur öppna de vill vara om sig själva och jag gillar att alla (i alla fall de jag har som bloggvänner) är vänliga i sina kommentarer och peppande när det behövs.

    SvarSlett
  4. I hope you had a nice Easter Sunday. I always enjoy your most wonderful photos and adventures.

    SvarSlett
  5. Mud is the order of the day.

    I'm glad you blog, for whatever reason, I do enjoy seeing your photos and trips and excursions.

    SvarSlett
  6. Oh yeah, cats like open doors! You have a fantastic menagerie...
    First I'm blogging for myself to and because it's fun to create stories in pictures.
    Greetings from Germany

    SvarSlett
  7. What great shots. Your new pup is most adorable. All your babies are so precious.

    Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

    Have a fabulous Happy Tuesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  8. Dynamic photos of your sweet animals ~ hugs,

    Wishing you good health, laughter, and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  9. lovely photos of you all resting after walks and plays in snow.

    SvarSlett
  10. Jeg er helt enig med deg. Blogging distraherer meg personlig fra min revmatisme; alle blogger av forskjellige grunner. Jeg liker virkelig å besøke bloggen din. Fordi den viser en blanding av private hendelser med folk fra familien og selvfølgelig landskapet, naturen.
    Takk for at du delte med MosaicMonday.
    Ha en hyggelig uke. Hilsen fra Heidrun

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...