torsdag 18. april 2024

Mini bottle gallery

minibottlegallery

Har du ikke vært på Mini bottle gallery, så er det ikke helt bortkastet tid å ta seg en tur.. Verdens kanskje eneste småflaskemuseum innehar verdens største samling av miniatyrflasker, 53 000 flasker fordelt på mer enn 50 installasjoner i tre etasjer. Det er forretningsmannen Christian Ringnes som står bak dette galleriet.


Ingrid ble fanget i en flaske


Kenneth prøvde etter beste evne å redde sin kjære.


Her kan du bl.a. se flasker i lysekroner, gulv og bord, samt flasker fylt av frukt og bær, ormer og mus, for å nevne noe. 

flasker


I tillegg kan man få vite hva skottene har under kilten og hvordan det ser ut inne i et bordell. Er du av den uredde sorten anbefales du å ta sklien ned til skrekkrommet.

Christian Ringnes

Christian Ringnes er en norsk forretningsmann og investor med lang fartstid gjennom sitt virke og eierskap i norsk næringsliv. Fra 1986 er han blant annet eier og administrerende direktør i Eiendomsspar AS, som blant annet eier ærverdige Grand Hotel i Oslo. Fra 1993 har han vært administrerende direktør i Victoria Eiendom, et selskap som i hovedsak driver med utleie av næringseiendom. I 2003 kjøpte og rehabiliterte Ringnes Ekebergrestauranten i Oslo. Ringnes har også donert penger til realisering av en rekke offentlige kunstverk i hovedstaden.

champagne fontene

Christian Ringnes fikk mye pepper da han ville etablere skulpturpark på Ekeberg. Han har brukt enormt med både tid og penger på å få etablert skulpturparken på Ekeberg og som åpnet i 2013. Parken har tillatelse til å sette opp 80 skulpturer. Jeg har vært der i 2019, så kanskje det er på tide å ta et besøk til Ekebergskulpturpark.

stearinlys

Det var overraskende mange stearinlys som sto og brant i kriker og kroker, Alle steder har jo batterilys i disse dager.


I kjelleren var det et skrekk kammer. Skrekk og skrekk, men grotesk var det i det minste.

skjellett

Jeg kjente på ribbeina som stakk ut av veggen, og de kjentes overraskende ekte ut. Nei jeg tror ikke de var fra et menneske, men kunne helt klart vært bein fra et dyr.

trapp

Midt i trappa opp til andre etasje var det glass og laget en andedam under.

kart

Globetrotteren inspiserer for neste reisemål


 Og når man har tante som forbilde, så gjør man som tante...

selskapslokale

Du kan leie deg selskapslokale her.

minibottlegallery

Det var mange glassmontre så Sofie kunne gå og kikke uten å bli holdt i hånda

wc

Ingrid måtte på do og når hun kom ut ble jeg og Patran sendt inn på do om vi måtte eller ikke. Jeg må innrømme, at det er mange stilige og unike toaletter i Oslo.

toalett

Gutte doen var ikke mindre fancy, den hadde i tillegg utallige små speiler, så du kunne sjekke utstyret fra alle kanter. 

champagne

En størrelse for alle

tigerstaden

Takk for turen unger!

5 kommentarer:

 1. Där var det mycket att se och inte bara miniflaskor. Kul att få hänga med :D

  SvarSlett
 2. Der har jeg ikke vært nei. Det er utrolig hva som finnes i Oslo. Flott bilde av sønn og barnebarn.

  SvarSlett
 3. WOW! How very interesting. I didn't know there was such a place.

  SvarSlett
 4. Grandpa (my father, my children's grandfather) owned a small collection of such bottles. I'm not so sure I would have gone to the horror room.

  SvarSlett
  Svar
  1. And also, thank you for linking up with Feline Friday!

   Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...