fredag 23. november 2012

Frædda'n med Mamsen


Tenkte jeg skulle fortelle litt om en helt ordinær arbeidsdag for meg og mamsen. For om fredagen så er jeg en skikkelig arbeidshund! Klokka tiper fem på seks om morgnen, da våkner jeg i buret mitt nede med de andre pelsdottene. Så hører jeg at mamsen går på badet for å ordne seg før hun kommer ned for å slippe oss ut for tissepause. Så må vi løpe rundt huset og stille oss i kø på verandaen for å komme inn til frokost. Mens vi var ute så har mamsen orden frokosten klar på benken. Da må vi sitte pent og vente for å få den servert.


Det er godt med mat altså når en har sovet i så mange timer. Nå har jeg blitt så stor at jeg ikke spiser valpefor lenger, så nå må jeg tygge maten litt bedre før jeg svelger den. Jeg og Mountyen bruker lengst tid på maten, vi koser oss med frokosten vi. 


Så må alle ut i hundegården, bortsett fra Ada. Hun er så gammel at hun får ligge inne hele dagen. Jeg får være inne jeg også helt til Patran skal på skolebussen. Da kommer mamman til mamsen og følger til bussen og setter meg i hundegården med de andre. Jeg synes jeg kunne fått løpe fritt hele dagen, eller vært med til naboen. For dem er jo hjemme hele dagen og pusler ute. Kjekt med sånne pensjonister sier mamsen, da har vi det bedre enn å være inne hele dagen. Særlig om sommeren. Om vinteren har vi fyring i hundehuset så det er ikke synd på oss, sier mamsen. I dag ble mamsen litt oppgitt over meg da. Jeg får sitte forran i bilen, for bak er det som regel fult av pelsdotter når mamsen skal på tur, så jeg har liksom fått egen plass bare sånn på vanen fra jeg var liten. Mamsen sier at det snart er på tide at jeg skal sitte bak også, men jeg trives mye bedre forran jeg. I dag var det skikkelig mørkt, vått og sølete når vi skulle dra. Så som du ser så har jeg tråkket litt rundt i bilen mens mamsen satte pelsdottene i hundegården og satte på varmen. Sukk jeg må hjelpe til å vaske bil i morgen!


Klokka sju er vi på plass for å ta fatt på dagens arbeid. Mamsen er bitte litt treg til å åpne altså, hun må jo låse bilen og ta med matpakka inn. Jeg bare løper rett til døra jeg. Veit jo hvor kontoret til mamsen er. 


Så er det bare å ta fatt på dagens arbeid!


Når det begynte å lysne så fikk jeg være med mamsen ut og henge opp julebelysning i tujane utenfor kontorvinduene. Da ble jeg sliten altså, for jeg måtte jo passe på at mamsen gjorde det ordentlig. Trærne var blitt veldig store, så vi var ute i produksjonen og lånte en gardintrapp så vi skulle nå opp på toppen. Kan jo ikke ha juletrær som ikke har lys i toppen.


I lunsjen er det ekstra stas hos mamsen altså, for da står dem i kø for å få lov til å leie meg. Mamsen sier det er fin trening for meg å gå tur med medarbeiderene hennes. Jeg skjønner ikke helt at jeg har behov for det, men det er gøy med andre enn mamsen da!


Etter runden rundt kvartalet i lunsjen så bare må jeg sove noen timer igjen altså. Jeg blir så sliten av all kosen jeg får av alle sammen. 


Siden det er fredag i dag, så må jeg og mamsen ta helgehandlen før vi kan sette kursen hjem for å starte på middagen.


Etter middag, høneforing og vedbæring så ble det en kort tur i regn og blåst. Så er det kos i godstolen til kvelds!

 Ha en trivelig helg folkens!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...