onsdag 28. november 2012

Krylling for en dag...


Kryllingjente på 6 uker på Kennel L'mygan!

Mamsen gjør mye rart altså. Nå som flere av pelsdottene har noe som mamsen kaller løpetid, så må Mountyen få noe annet å tenke på. Da er f. eks jeg god å ha, men Mounty har nesten bare fokus på blødene pelsdotter. Men i dag fikk både jeg og Mounty være med når mamsen skulle avgårde med bilen. Det er så gøy når mamsen har fri, for da er det pelsdotter det dreier seg om hele dagen! 

I dag skulle mamsen utvide horisonten vår! Vi skulle til Krødsherad sa mamsen og satte bilen i gear! Mamsen fant nesten fram uten hjelp, men så måtte hun ringe for litt nærmere veibeskrivelse. Vi måtte vente litt i bilen, for mamsen skull se på to små pelsdotter. Tenk de var mye mindre enn meg, enda så liten jeg er! I allefall i forhold til flatdottene. 


Så når mamsen var ferdig med å kose valper så bar det til skogs innover Moane.


Når vi kom vekk fra veien så fikk vi løpe løse alle sammen. Ja ikke Mountyen da, for det kunne henne vi møtte hester, så da var det greit å ha kontroll på Mounty mente mamsen. Hva med meg da? Var det det samme med meg liksom? Hæ?


Det var gøy å løpe sammen med seks hunder som var mindre enn meg, så dette skulle vi gjøre flere ganger mente både jeg og mamsen.


Når vi snudde ble det utdeling av godbiter, da våknet Mounty også. 


Jeg hadde lyst på jeg også, men dem måtte jo få av sin mams før vi som var på besøk kunne få noen godbit. Disse pelsdottene trener hver søndag på Skinnesmoen, så jeg skal prøve å få med meg mamsen dit en søndag kl 15. Mamsen hadde ikke noe greie på Griffoner, så litt sjekking når vi kom hjem igjen.

Griffonen stammer fra en svært gammel belgisk rottehund. Dagens Griffon er ett resultatav innkrysning av forskjellige raser. Det er en del spekulasjoner på hvilke raser, men man vet med sikkerhet at Affenpinscher, Dvergpinscher, Mops og King Charles Spaniel er blandet inn. På denne måten har man oppnådd kort snute, den runde hodeformen og den livlige personligheten til rasen. Ett annet resultat ble at det også dukket opp
korthårede valper i kullene. De korthårede valpene ble i en periode fjernet som uønskede individer. Etter hvert fikk  man heldigvis opp øynene for de flotte kvalitetene til de korthårede valpene. Det ble bestemt å godkjenne dem under navnet Petit Brabancon. Pr i dag er det tre varianter av Griffon. Petit Brabancon som finnes i fargene rød, sort og sort/tan, Griffon Belge som er strihåret og finnes i fargene sort og sort/tan, Griffon Bruxellois som er strihåret i fargen rød. Det avles på kryss av variantene og d.v.s at man kan få alle variantene i ett og samme kull.


Så bar det tilbake til huset og bilen for å dra hjem igjen. 

Når mamsen spiste middag i dag så hørte jeg at hun fortalte at vi hadde utvidet vår horisont i dag. At vi hadde dratt avgårde til noen vi ikke kjente for å gå tur sammen! Kenneth lurte på hvor mamsen hadde kommet i kontakt med denne dama. I ei gruppe på Facebook, sa mamsen. Kenneth kikket på mamsen og bare ristet på hodet. Han visste ikke om han var veldig begeistet for at mamsen hans sjekket opp ukjente damer på FB... eh når han sa det sånn så skal jeg si meg enig. Sånt høres ikke bra ut! Jeg og mamsen må jobbe med hvordan vi legger fram dagens gjøremål for resten av familien heretter! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...